Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.5.2019 18:32
callmeela

XXX.XXX.110.160

Dobrý den.
Mám zhruba měsíc, rok starou Aru nobilis. Je to sameček. Když jsme si ho přivezli, často křičel, ale vzhledem k potřásání křídly, jsme usoudili, že se chce pářit, říkáme tomu "jaro", naprosto pochopitelná věc, kterou jsme snášeli i u korely. Jaro mu pak skočilo a on byl neuvěřitelně tichý. Pak jsem ho začala ochočovat, přiletěl na ruku, dostal odměnu, přiletěl na rameno taky, na hlavu mu to zakazujeme a snažíme se ho vždy opatrně a pomalu sundat. Sedá si na kolena a nechal se drbat. Je skvělý
Ale teď o víkendu jsme měli návštěvu. Začal opět hrozně křičet, přestal poslouchat, uměl na "pojď" přijít, přiletět... Návštěva odjela a jemu to zůstalo. Nevím, zda byl z cizích lidí vystresovaný a proto se takto choval. Včera jsem s ním byla sama a taky si dost zařval, jelikož je rád v naší společnosti, vždycky když zakřičel, odešla jsem na pár minut a on pak byl chvíli zticha, řekla bych, že to zabralo. Ale když ho máme třeba v obýváku, třeba třeba patnáct minut v kuse. Ono se to dá vydržet, spíš mám obavu do budoucna až se odstehuji, aby nebyli stížnosti od sousedů.
Přestal se tedy chtít nechat drbat na temeni, předtím se mu to líbilo, zavítal oči, zíval, teď se nechá pohladit po zádech, nohách, dokonce i pod křídli, což moc nedělám, vzhledem k tomu, že by mě mohl začít brát za partnerku. Poradí mi někdo proč přestal poslouchat a jak se pokusit ho znova k tomu přinutit? V žádném případě ho nedám pryč.
Na fotce je když se hodně mazlil, teď už nechce.
Nedávno jsem mu objednala kšíry a chci, aby když už bude venku, alespoň trošku poslouchal, jako předtím, jinak bych se bála, že se mu něco stane.
Děkuji za rady a přeji hezký den

28.5.2019 15:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

F.Šusta : Trénink je v hlavě, v té vaší i v té zvířecí

28.5.2019 19:24
misimisi

XXX.XXX.243.14

Pouštím mazla alex vousatého nebo párek alex malých zvlášť. Také mi sedají na vousatého klec. Hodně pomáhá, když zakryji vousatému celý vrch klece, přistávat zboku jim není tolik pohodlné jako na vrch klece. V místnosti mají jiné, vhodné místo na přistání.

29.5.2019 13:43
callmeela

XXX.XXX.110.160

misimisi napsal(a):
Pouštím mazla alex vousatého nebo párek alex malých zvlášť. Také mi sedají na vousatého klec. Hodně pomáhá, když zakryji vousatému celý vrch klece, přistávat zboku jim není tolik pohodlné jako na vrch klece. V místnosti mají jiné, vhodné místo na přistání.

On mi spíš křičí, když ho pustím. V kleci je naprosto tichý, sem tam si "pokašle", ale jakmile je venku začne křičet a dá pokoj až cca za těch deset minut, dřív ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík