Prodám příp. vyměním

Prodám Roselu penant - Nabízím rozela penant pomeranč 2:1 r. 24 ... oranž...
Dohodou
Rád bych se zeptal zkušených chovatelů od jaké doby se pozná oplodněné vajíčko u rosel penantových. Pořídil jsem si nějaké mladé páry a snažím se najít i literaturu ale toto téma tam není.
Mate mne že v jednom hnízdě je u 2018 11 vajec, 2017 5, a 20 dní nic jen to hrká, 2016 6, 3 sežrala a zbytek byl průhledný
Děkuji za poučení
ivo
Dobrý, všeobecne u všetkých vtákov s bielou škrupinou je to vidieť po 3-4 dňoch sedenia. S dobrou baterkou alebo mobilom to vyzerá ako na obrázku.
petoc
napsal(a):
Dobrý, všeobecne u všetkých vtákov s bielou škrupinou je to vidieť po 3-4 dňoch sedenia. S dobrou baterkou alebo mobilom to vyzerá ako na obrázku.
Pane, za vaši odpověď patří dík.
Tazatel, ikdyž je začátečník a ptá se zkušených, si to mohl tisíckrát přečíst kdekoliv a jestli 20 dní kouká na čistá vajíčka, tak by se měl nad sebou zamyslet, víc číst literaturu, stačí jít do knihobny, brouzdat po internetu, když chce něco odchovávat a něco by o tom už věděl. A ani zde nemá jistotu, že rádci nekecají nesmysly, na rozdíl od Vás.
Ještě jedniu dík za vaši odpověď a krásné foto neználkům.
Hezký den
Děkuji za fotky i ižitečné informace.
co se týká téma oplodněných vajíček, tak na netu vám to vyhodí tak akorát produkty a reklamy a slepičí atd.
Na i fauně toho taky moc není, spiš co je jaká mutace, a i to na mne působí že každý chovatel má svůj zpusob jak co pojmenovat.
Na int. jsem našel jen jedinou knížku která popisuje chov, klece, krmení atd a je v češtině ale tohle pan Russel nebo tak nějak se jmenuje tam nenapsal
Pokud moje psaní působí dojem nějakého nasr. blba, opak je pravdou.
Dal jsem se na to protože jsem sv.bezd.(a mám miliony) atd. a tohle mi přišlo krásné, kdyby za mnou každé ráno přišel kosak co sídlí někde poblíž pro pár semínek byl bych štastný a nikdy bych nějaké
klece nestavěl
Ted k mému chovu. 2018-už 12vajíček na 5 sedí samice, na zbytku koupený 100 proc.
samec? tvrdil prodavající
2017 těm jsem to vyhodil protože 3 zmizly a zbytek byl průhledný.
A jak píšu o 20 dnech tak tam už jsem neměl odvahu se ani podívat a těšil se že alespon něco by mohlo být,
Dnes jsem nakouk a 4 vaj. prazdné, jedno černá tečka, jedno uschlý malátko.
Děkuji vám za rady přátelé
ivo