Amazoňan modročelý

Prodám Amazoňana modročelého - Samička; r. 2006; DNA; Prosím pouze volat na...
Vážení ptačí přátelé, má tu někdo voliéry ve svahu? Mohla bych vidět, jak ke máte řešené?
1. Na prosvětlení záletu je lepší použít luxfery, nebo plastová okna?
2. Venkovní voliéry chceme dělit na 3 kóje o šířce 125 cm/každá, dá se pořídit svařované pletivo o šířce větší než 1m?? Pokud ano, prosím o doporučení..
3. Váháme, zda voliéry neudělat pouze 2, tím, že bychom spojili voliéru c.2 a c.3.
4. Další variantou, je nechat vnitřní zálet c.2 a c. 3. Zvlášť, ale venkovní voliéru c.3. udělat pouze 130x140 , tím by vznikla voliéra ve voliéře.
5. Zaletova okna, bychom chtěli spíše vyklápěcí směrem nahoru než stahovací polykarbonátova.
Máme v plánu zde chovat náš párek amazoňanů modrocelych a alespoň jeden pár Alexandrů čínských, proto budu ráda i za tipy na spolehlivou tloušťku pletiva.
Děkujeme za případné rady, typy a zkušenosti.
Starsea
napsal(a):
Vážení ptačí přátelé, má tu někdo voliéry ve svahu? Mohla bych vidět, jak ke máte řešené?
2. Venkovní voliéry chceme dělit na 3 kóje o šířce 125 cm/každá, dá se pořídit svařované pletivo o šířce větší než 1m?? Pokud ano, prosím o doporučení..
3. Váháme, zda voliéry neudělat pouze 2, tím, že bychom spojili voliéru c.2 a c.3.
4. Další variantou, je nechat vnitřní zálet c.2 a c. 3. Zvlášť, ale venkovní voliéru c.3. udělat pouze 130x140 , tím by vznikla voliéra ve voliéře.
5. Zaletova okna, bychom chtěli spíše vyklápěcí směrem nahoru než stahovací polykarbonátova.
Máme v plánu zde chovat náš párek amazoňanů modrocelych a alespoň jeden pár Alexandrů čínských, proto budu ráda i za tipy na spolehlivou tloušťku pletiva.
Co dát pletivo na ležato ?
skrobisko96
napsal(a):
pletivo bych asi dal na ležato taky v takove širce nevim jestli něco je silu dratu bych dal asi ESAFORT PLETIVO, OKO 19X19MM, DRÁT 2,05MM nevim jak maji amazonani silny zobak jinak choval alexandry velke a mam pletivo ESAFORT PLETIVO, OKO 19X19MM, DRÁT 1,45MM a stačí
Mám pletivo 25 na 25 sílu přesně nevím a moji amazonani s tím ani nehnou.
Starsea
napsal(a):
O tom jsem též uvažoval ale zase bych musel po metru vodorovne navařit konstrukcí (nechci žádné spletence) a estetický mi to nelichoti kvůli výhledu na okrasné ptactvo jde mi jen o šířku čelní stěny vršek tak dát klidně můžu.
Dobrý den. Koukal jsem na ten náčrtek a nevím kudy budete čistit výlety.Já mám voliery z hliníku a z čela mám dveře přesně půlkou výletu a tak vyšla přesně šíře pletiva.
2m šíří pletiva prodává pan Zelinka http://www.volieryzelinka.cz/pletivo-19x19x1-45mm-vyska-200-cm-role-25-bm/
tomášsg
XXX.XXX.184.99
Starsea
napsal(a):
myslím, že v rámci prostoru to máte řešení ideálně, o moc víc se v tomhle vymyslet nedá...Všeobecně, pletivo použíjte co nejsilnější, nikdy nevíte do jakých ptáků se zakoukáte. Voliéry budou dostatečné na většinu druhů snad kromě kakadu a arů. Pletivo bych dal také naležato, tím je problém s šířkou vyřešen.
Tak už mám hrubou stavbu, jak budu pokračovat můžu doplňovat foto pokud by měl někdo zájem;)
Dobry den,
nez luxfery bych zvolil polykarbonat. Pokud ho dobre ohranite, ptaci se k nemu nedostanou. Tepelna izolace je nesrovnatelna.
Vchod pres jednu volieru z boku ma sve vyhody i nevyhody. Ja osobne to ta tak mam take a to zcela umyslne. Pri vstupu riskuju uletnuti pouze jedine voliery, dvirka za sebou zavru a pak uz muzou ptaci maximalne uletnout do jine voliery. ovsem pokud potrebuju do zadni, musim projit vsechny.
Mate to super, drzim palce.
S pozdravem smidla.eu
Tiež stávam volieru v brehu ale prevýšenie na 9m 2m . Predná časť voliery bude zo zvaranych sit oko 220mmx22mm 5mm , okná som vyrábal 80x40cm vrchná polovica sa otvara. Ostatné pletivo je priamo z Talianska ale musel som zobrať paletu 6 roliek 2m vysoké 25m dlhé a oko 2,5x5cm (do budúcna planujem obal voliery dať všetko zvarane sito.zsdnu stena je niako izolovaná? Mám veľa fotiek ale po jednej pridávať to nebudem
Pe3k33
napsal(a):
Tiež stávam volieru v brehu ale prevýšenie na 9m 2m . Predná časť voliery bude zo zvaranych sit oko 220mmx22mm 5mm , okná som vyrábal 80x40cm vrchná polovica sa otvara. Ostatné pletivo je priamo z Talianska ale musel som zobrať paletu 6 roliek 2m vysoké 25m dlhé a oko 2,5x5cm (do budúcna planujem obal voliery dať všetko zvarane sito.zsdnu stena je niako izolovaná? Mám veľa fotiek ale po jednej pridávať to nebudem
Dobrý den,to je škoda že si nechcete dát práci a zveřejnit vaše foto chovatelskeho zařízení určitě by se spousta lidí rádi podívali a inspirovalo tak třeba jindy, chovu zdar Karel
Na stavbu som sa pripravoval už asi 4 roky v marci som začal kopať 50m prípojky nezamrzajuca hlbka(voda, elektrika, odpad, chranicka na kamery). Základné info budova 10x4,5m výlety 10x4x3m 8 volier.
Dobrý den, obvodové zdivo je z tvárnic porfix 25 cm. Orientační cena viz. odkaz ale mám stavební firmu, čili mam na materiál podstatnou slevu.
https://www.dek.cz/produkty/detail/4400913020-porfix-bily-tvarnice-p2-440-pdk-500x250x250?tab_id=popis