Koupím.

Prodám Aratinga slunečního - Koupím staršího samce aratinky sluneční cena d...
Loni na jaře jsem zakoupil dva samečky aratingy sluneční /bratry / a v létě samičku. Všichni jaro 2018 . Záměr byl, že si ji některý vybere a druhého následně prodám. Bohužel zatím to vypadá následně. Samečci jsou většinou spolu , navzájem se krmí a viděl jsem i pokusy o páření. Samičky si moc nevšímají, sem tam ji jeden nebo druhý nakrmí. Spát chodí společně do budky. Co mám dělat , aby mě bráchové nezteplaly ? Na tvrdo vybrat samečka a druhého prodat nebo ještě počkat do podzimu, že se některý projeví. Děkuji Maresch
2005
napsal(a):
Loni na jaře jsem zakoupil dva samečky aratingy sluneční /bratry / a v létě samičku. Všichni jaro 2018 . Záměr byl, že si ji některý vybere a druhého následně prodám. Bohužel zatím to vypadá následně. Samečci jsou většinou spolu , navzájem se krmí a viděl jsem i pokusy o páření. Samičky si moc nevšímají, sem tam ji jeden nebo druhý nakrmí. Spát chodí společně do budky. Co mám dělat , aby mě bráchové nezteplaly ? Na tvrdo vybrat samečka a druhého prodat nebo ještě počkat do podzimu, že se některý projeví. Děkuji Maresch
Zdravím, arantingy dospívají až ve čtyřech letech. Krmení dvvou samců je zcela normální, dělají to i jiné druhy. Co se týče dokoupení samičky ano, ale dejte každý pár samostatně. Jde i o budku kam chodí spát a později snášet. Já osobně bych vytvořil pár a jednoho prodal. To že budou harmonizovat mezi sebou poznáte později, ale čím déle budou jeden z druhým a nebude mezi nimi další článek tím je větší šance, že budou odchovy.
Můj poznatek koupil jsem 4 nepříbuzné kusy-2 páry, tak jsem dal po páru do voliéry. Asi za půl roku se mě omylem otevřely dveře mezi voliérami sletěli do kupy. Tak jsem přidal ještě jednu budku a čekal jsem jak si vyberou. Nakonec to dopadlo tak že se spářili s druhými kusy co byli v té druhé kleci. A první hnízdo u jedněch 5 kusů a udruhého páru 4 kusy. A další roky měli po dvou hnízdech.