Korela Chocholatá

Prodám Korelu chocholatou - Prodám 10ks korely chocholaté. Chov z venkovní...
200 KčUživatel s deaktivovaným účtem
rampino
napsal(a):
Zdravím, rád bych se zeptal čím a jakýma pripravkama desinfikujete voliéry a jak často.dik za informace
Zdravím. Chirox, 1x za měsíc cca. V létě i 2x.
Zdravim, 1x mesicne dezinfekci F10SC, naredeno 1:125. (Na 1l vody 8ml) tato koncentrace je ucinna i na virus PBFD. Postrikam tim uplne vsechno, misky na krmeni, bidla, budky. Pro papousky je to nejsetrnejsi a nejucinejsi dezinfekce. Je sice drazsi (100ml valeni stoji kolem 500,-) ale urcite se vyplati.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Taky postříkám komplet všechno. Na většinu desinfekcí píšou,že je nejšetrnější.
jajura
napsal(a):
Zdravim, 1x mesicne dezinfekci F10SC, naredeno 1:125. (Na 1l vody 8ml) tato koncentrace je ucinna i na virus PBFD. Postrikam tim uplne vsechno, misky na krmeni, bidla, budky. Pro papousky je to nejsetrnejsi a nejucinejsi dezinfekce. Je sice drazsi (100ml valeni stoji kolem 500,-) ale urcite se vyplati.
Dík 👍
barabán
napsal(a):
Jestli mohu poradit,tak se vyvarujte postupům a radám co se zde píši. V případě zájmu mi napište SZ.
Já bych se vyvaroval radám přes sz. Když je to tak učinné,nevidím důvod sdělit to veřejně... Každý máme své zkušenosti a nemáme s tím žádny problém.
napsal(a):
Zdravím. Chirox, 1x za měsíc cca. V létě i 2x.
Třeba i dezinfekce Proactived Mikroparazit je v pohodě.
napsal(a):
Já bych se vyvaroval radám přes sz. Když je to tak učinné,nevidím důvod sdělit to veřejně... Každý máme své zkušenosti a nemáme s tím žádny problém.
Vyvarovat se určitě můžete to je vaše věc. Já, jestliže jste si přečetl varuji ne před přípravky,ale před postupem,který je zrovna u vás naprosto nevhodný a špatný,strácející smysl dezinfekce .Takže to nechte na zadavateli,zda se rozhodne podívat se na věc z druhé(odborné) strany . (po 17.letech praxe v oboru o postupu,již něco vím). I ta nejlepší dezinfekce ,jestliže bude použita špatně nemá význam. Jestli-že jste o svém postupu a jeho správnosti přesvětšen ,nebudu vám to vyvracet.
barabán
napsal(a):
Vyvarovat se určitě můžete to je vaše věc. Já, jestliže jste si přečetl varuji ne před přípravky,ale před postupem,který je zrovna u vás naprosto nevhodný a špatný,strácející smysl dezinfekce .Takže to nechte na zadavateli,zda se rozhodne podívat se na věc z druhé(odborné) strany . (po 17.letech praxe v oboru o postupu,již něco vím). I ta nejlepší dezinfekce ,jestliže bude použita špatně nemá význam. Jestli-že jste o svém postupu a jeho správnosti přesvětšen ,nebudu vám to vyvracet.
a že mi to pár let tak funguje. Nemám problémy s účinkem, ale vždycky se najde nějaký chytrálek...
barabán
napsal(a):
můj nevhodný postup? vždyt jsem žádny nepsal...
napsal(a):
a že mi to pár let tak funguje. Nemám problémy s účinkem, ale vždycky se najde nějaký chytrálek...
Jak říkám nebudu Vám to vyvracet,natož se ptát,jak dokážete posoudit účinek,funkčnost v domácím prostředí,jelikož to lze ,pouze laboratorně mikrobiologicky v laboratoři,kterou měl ten váš chytrák denně po několik let k dispozici.Debata naprosto zbytečná. Přeji vám ,at vám chov dále pouze prospívá.Více se nebudu k dohadům vyjadřovat .
jajura
napsal(a):
A ptáci musí pryč z voliéry?dik
Hm 17 let zkušeností a velkej problém napsat co pánové ďelali lšpatně jednou tu byla diskuze jak krmit rúžáky a ozval se borec co odchovaval údajně mraky mláďat ročně neměl problémy s agresivitu nic mu nechciplo a měl recept na tajné složení směsi plno lidi mu tu napsalo ať poradí a on jim pak odpověděl že nemůže protože ten recept prodal nejaký firmě která podle něj tuto směs vyrábí a zavázal se že asi ani na smrtelný postely ho neprozradi......
rampino
napsal(a):
A ptáci musí pryč z voliéry?dik
Ptaci zustavaji normalne ve voliere. Delam to takto. Odstranim misky na krmeni a vodu, ocistim krmny pult, pak ocistim bidla(vse delam kartacem), nakonec smetu dno voliery (v nekterych mam na dne jen dlazbu, nekde vrstvu šťepku -tu vyberu) zametenou podlahu vytru hadrem a po oschnuti aplikuji naredenou dezinfekci F10SC (1l vody/ 8ml) postrikam dno, bidla, krmne pulty v podstate vse. Po cca 40 minutach dam zpet misky, na dno stepky. Ptaci zustavaji ve volierach a nikdy jsem nemel nejaky problem i kdyz se mi podarilo striknout na nekteryho. Delam to takto uz 15 let. Ale nikomu tento zpusob nenutim.
jajura
napsal(a):
Ptaci zustavaji normalne ve voliere. Delam to takto. Odstranim misky na krmeni a vodu, ocistim krmny pult, pak ocistim bidla(vse delam kartacem), nakonec smetu dno voliery (v nekterych mam na dne jen dlazbu, nekde vrstvu šťepku -tu vyberu) zametenou podlahu vytru hadrem a po oschnuti aplikuji naredenou dezinfekci F10SC (1l vody/ 8ml) postrikam dno, bidla, krmne pulty v podstate vse. Po cca 40 minutach dam zpet misky, na dno stepky. Ptaci zustavaji ve volierach a nikdy jsem nemel nejaky problem i kdyz se mi podarilo striknout na nekteryho. Delam to takto uz 15 let. Ale nikomu tento zpusob nenutim.
👍 děkuji
kubanec
napsal(a):
Hm 17 let zkušeností a velkej problém napsat co pánové ďelali lšpatně jednou tu byla diskuze jak krmit rúžáky a ozval se borec co odchovaval údajně mraky mláďat ročně neměl problémy s agresivitu nic mu nechciplo a měl recept na tajné složení směsi plno lidi mu tu napsalo ať poradí a on jim pak odpověděl že nemůže protože ten recept prodal nejaký firmě která podle něj tuto směs vyrábí a zavázal se že asi ani na smrtelný postely ho neprozradi......
Velkej problém to není,ale je to zbytečné a hlavně nevděčné .Hlavní důvod ,proč ne radit veřejně je ten,že dezinfekce stejně jako léčba není universální,vždy musíte jednat dle jednotlivé situace. Např .materiál,teplota okolí,atd.jestliže tyto faktory nevezmete na zřetel většinou děláte naprosto zbytečnou práci a v neposlední řadě ptákům nevědomky škodíte.Všem co se ozvali formou SZ jsem se snažil odpovědět a snad i poradil k jejich spokojenosti,takže Váš příklad je sice v dnešní době norma,ale mě se to rozhodně netýká.
kubanec
napsal(a):
Tak samozřejmě když provádíte dezinfekci tak buď k tomu máte důvod a nebo jen preventivně určitě se tu najde plno chovatelů kteří nikdy nic nedesinfikovali a chovy maji zdravé už mraky let
Tak tohle odborníkovi barabánovi ani nepíšte !
kubanec
napsal(a):
kkt
kubanec
napsal(a):
Tak samozřejmě když provádíte dezinfekci tak buď k tomu máte důvod a nebo jen preventivně určitě se tu najde plno chovatelů kteří nikdy nic nedesinfikovali a chovy maji zdravé už mraky let
Já jsem se skoro bála přiznat. Já nedezinfikuju. Normálně jednou za měsíc uklidím voliéru utřu bydla vodou s jarem. Jediné, co desinfikuji jsou budky po vylétnutí mladých před přípravou na další hnízdění. Jinak tak trochu spoléhám na zimu, že to špatné zničí mráz, i když teď už takové mrazy nejsou. Taky ani preventivně neodčervuji, dávám trus nejdřív na rozbor. Posledních 8 let jsem neměla žádný problém ani úhyn, trus čistý.
kubanec
napsal(a):
Přesně jak říkáte. V případě důvodu,lze chápat četnost v případě prevence je většinou udávaná četnost absolutně mimo účinnost. Jelikož veškerá dezinfekce ničí bakterie! Další věc je uvědomit si že vir je nad bakterií,..co vlastně znamená za přítomnosti zvířat,..doba nutné expozice,...dále je nutné si uvědomit jak jednotlivé účinné látky reagují a jsou učinné dle povrchu např.monopersíran na hliníku,....atd.Dálší věc je fugování,bez přítomnosti viru= nutnost probiotik.Stejně jako opis- F10 učinný na PBFD= ano,ale pouze na neporézním materiálu (keramika) nikoliv na dřevu (budky) v případě postřiku,kde jako u všeho vzniká rezistence (nelze dodržet expozici).