Papoušek senegalský

Prodám Papouška senegalského - Prodám ručně dokrmené papoušky senegalské, 6...
4000 Kčteri408
XXX.XXX.212.227
Dobrý den
Letos v květnu jsme si pořídili papouška senegalského přímo od chovatelky , která ručně dokrmovala.
Ještě týden jsme ho dokrmovali a pomalu přecházeli na pomalou jeho stravu.Od samého počátku je velice kolektivní, přátelský,sedá na ruce ,jí z ruky oříšky, ovoce, ale začal kousat.Někdy během den vůbec,ale pak to příjde a začne. Chtěla jsem se zeptat, jestli je to možné to nějakým způsobem Ervinka odnaučit a popř.jak.
Děkuji všem za odpověd :)
Dobrý den, je to normální, zkouší, co si muže dovolit. Sledujte ho a když se chystá štípnout, něčím ho prekvapte (zacinkejte zvoneckem, ukažte mu nějakou hračku nebo pohnete rychle rukou, pokud Vám na ni zrovna sedí, proste odlakejte pozornost od toho, co chce udělat. Pokud už kousne, zavřete ho s důrazným NE do klece, ale musíte hned potom a chvilku si ho vůbec nevsimejte. Prozatím si ho nedávejte do blízkosti obličeje, takže ne na rameno. Dejte mu dostatek větviček na okus a vyměňuje hračky, stačí různé velká drevicka, šišky atd, ať má v kleci hodně zábavy. Když je s vámi venku, zabavte ho. Jde toho vymyslet plno. U nás měla úspěch víčka od limonad, když jsem pod jedno schovala něco dobrého a papoušek hledal, kde to je. Nebo domeček z papírové krabice, kde jsem mu vystřihla okýnka a dvířka a hodně si s tím vyhrál. Je to jak u děti, kdo si hraje, nezlobi😀