Korela Chocholatá

Prodám Korelu chocholatou - Prodám 10ks korely chocholaté. Chov z venkovní...
200 KčLussyRio
XXX.XXX.226.15
Dobrý den, mohli by jste mi poradit zda se jedná o samce či samici? Je nám cca půl roku, podle prodejce. Koupila jsem ji ve zverimexu, řekli mi že to vypadá na samce, ale jistá si nebyla. Děkuji za rady ;)
LussyRio
XXX.XXX.226.15
LussyRio
XXX.XXX.226.15
Klec budu pořizovat novou, poradily mi tuto, nebojte sama jsem zjistila že je malá a nastudováno mám, mám i přírodní bidlo, jen ji mám 2 den a nechci ji hned plašit, až bude klidnější bidlo ji tam dám. I tak děkuji za radu ;)
LussyRio
napsal(a):
Klec budu pořizovat novou, poradily mi tuto, nebojte sama jsem zjistila že je malá a nastudováno mám, mám i přírodní bidlo, jen ji mám 2 den a nechci ji hned plašit, až bude klidnější bidlo ji tam dám. I tak děkuji za radu ;)
Tak až budete mít možnost,vyfoťte spodní stranu ocasu. Jinak samce poznáte podle zpěvu. Na rady zverimexu se můžete málo kdy spolehnout. Máte lepší nakupovat u chovatelů. Jestliže se plaší,tak pomalu,zkoušejte třeba klas Senegalu skrze mřížky z ruky. Ať se daří.
LussyRio
XXX.XXX.226.15
Mockrát děkuji za odpověď, tady přikládám foto ocásku. Ještě se chci zeptat na skřivení pírka na ocase,jestli se to spraví? Čistila si pírka a od té doby ho má takhle skřivený, měla období vykusovani, naštěstí už to nedělá, asi ze začátku stres ze zvykaní na nás ? :( Teď už si od nás vezme z ruky semínko a i přiletí na ruku, jen dnes začala trošku štípat, pokud nemám pamlsek v ruce štípne. Je moc šikovná, nečekala jsem že by to mohlo jít tak rychle, ale jak jsem ji začala pouštět s klece ( bylo mi jí líto) hned se s námi chtěla kamarádit :) Zamilovala jsem si ji.
lukas2001
napsal(a):
Dobrý deň samec alebo samica ? Za odpoveď vopred ďakujem
Nejlíp poslouchat jak se zvukově projevuje. Nepíšete ani jak je korela stará. A mimochodem, ocas a tečky pod křídlem začátečníky v určování pohlaví zmatou, najdete je i u mladého, ale už dospělého samce, který už může mít úplně vybarvenou hlavu a třeba i hnízdit a přesto bude mít ještě mramorovaný ocas.
atobajus
napsal(a):
Nejlíp poslouchat jak se zvukově projevuje. Nepíšete ani jak je korela stará. A mimochodem, ocas a tečky pod křídlem začátečníky v určování pohlaví zmatou, najdete je i u mladého, ale už dospělého samce, který už může mít úplně vybarvenou hlavu a třeba i hnízdit a přesto bude mít ještě mramorovaný ocas.
Korela má pol roka .
LussyRio
napsal(a):
Mockrát děkuji za odpověď, tady přikládám foto ocásku. Ještě se chci zeptat na skřivení pírka na ocase,jestli se to spraví? Čistila si pírka a od té doby ho má takhle skřivený, měla období vykusovani, naštěstí už to nedělá, asi ze začátku stres ze zvykaní na nás ? :( Teď už si od nás vezme z ruky semínko a i přiletí na ruku, jen dnes začala trošku štípat, pokud nemám pamlsek v ruce štípne. Je moc šikovná, nečekala jsem že by to mohlo jít tak rychle, ale jak jsem ji začala pouštět s klece ( bylo mi jí líto) hned se s námi chtěla kamarádit :) Zamilovala jsem si ji.
samice
LussyRio
XXX.XXX.226.15
Začala prozpěvovat, jako by volala samečka či samici. Dělají to i samice? Někde čtu, že jen samci a někde že i samice, jsem už z toho zmatená :)
LussyRio
XXX.XXX.226.15
Dnes mi přiletěla na ruku a dělala tyto gesta, přijde mi zase jak samička, funěla a to jsem četla že dělají samičky. Zasílám video, nevíte co mi naznačovala ?
Kéž bych uměla ptačí řeč :D
LussyRio
XXX.XXX.226.15
Super, děkují za odpověď ;)