Nabízím k prodeji amazoňany modročelé

Prodám Amazoňana modročelého - Odchov pod rodiči kroužkovaní bez vady s DNA...
takometer
XXX.XXX.72.162
dobry den, chci si koupit amazonana modroceleho, ale chci se zeptat, existuje nejaka firma jako v podstate "chuva" ktera by se o nej treba 7dní postarala?
takometer
napsal(a):
dobry den, chci si koupit amazonana modroceleho, ale chci se zeptat, existuje nejaka firma jako v podstate "chuva" ktera by se o nej treba 7dní postarala?
Zajímavá otázka. Níkdy mě to při pořizování živého tvora nenapadlo.Radím Vám, nekupujte si ho.
Papoušek, zvlášť ten vzácnější není pes nebo kočka. Amazoňan problermatický není.
O žádné firmě nevím. Ale dnes je jiná doba, proč bych to nezkusil, zkušenosti mám, prostor též. Záleží, za kolik. To budou reakce, hlavně negativní.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Existují zvířecí hotely. A nebo pak sousedé (pokud nejsou nepřáteli), rodina, kamarádi, co za ptákem zajdou a poklidí ho. Akorát je riziko, že fixovaný pták bude bez člověka partnera trpět na výrazný stres, může se začít škubat.
Raději se vzdejte dovolené, nebo pořiďte ptáky 2, aby si dělali společnost, když budou pouze krmeni a nebude se jim týden nikdo věnovat více.
Moudivláček
napsal(a):
Zajímavá otázka. Níkdy mě to při pořizování živého tvora nenapadlo.Radím Vám, nekupujte si ho.
Papoušek, zvlášť ten vzácnější není pes nebo kočka. Amazoňan problermatický není.
O žádné firmě nevím. Ale dnes je jiná doba, proč bych to nezkusil, zkušenosti mám, prostor též. Záleží, za kolik. To budou reakce, hlavně negativní.
Myslíte to dobře, proč ne, ale já bych to nedělal. Vědomí toho, že nevíte o ptákovi vůbec nic a něco si zavlečete domů, děkuji nechci.
Něco jiného je, když si nového ptáka kupujete. Vlastně si ho vytipujete, ale takhle Vám někdo něco doveze a nevíte o něm vůbec nic.
Samozřejmě je jasné, že ho nedáte k ostatnímu ptactvu, ale jak oba víme jsou různé nemoci, které se přenášejí třeba jen kontaminací na oblečení.
Ale to je můj názor a nemusíte souhlasit.
Ladamusa
napsal(a):
Myslíte to dobře, proč ne, ale já bych to nedělal. Vědomí toho, že nevíte o ptákovi vůbec nic a něco si zavlečete domů, děkuji nechci.
Něco jiného je, když si nového ptáka kupujete. Vlastně si ho vytipujete, ale takhle Vám někdo něco doveze a nevíte o něm vůbec nic.
Samozřejmě je jasné, že ho nedáte k ostatnímu ptactvu, ale jak oba víme jsou různé nemoci, které se přenášejí třeba jen kontaminací na oblečení.
Ale to je můj názor a nemusíte souhlasit.
Naprosto s vámi souhlasím. Že si něco zavlečete domů, jak píšete, je možné.
Ta moje reakce byla trochu provokativní. Vždyť jsem v odpovědi napsal: Nekupujte si ho.
Já bych to tak úplně nezavrhovala, především jde asi tazateli o hlídání papouška ručně dokrmeného. Nemusí to být jen z důvodu dovolené, ale může jít třeba o pobyt v nemocnici a někdy se prostě stane, že hlídat někdo z rodiny nebo přátel nemůže. Já jsem už dvakrát dala papoušky na hlídání sem - http://www.hlidanimazlicku.cz, je to v Praze a byla jsem maximálně spokojena. Slečna Aneta má doktorát z chování a komunikace zvířat a dobře jim rozumí. Papoušci byli spokojení a bez stresu. Po dobu pobytu jsem dostávala přes WhatsApp fotografie, což bylo fajn, věděla jsem že se jim daří dobře. je možné se domluvit i na hlídání papoušků doma. Je nereálné pořídit si papouška,který je dlouhověký a myslet si, že nikdy nebudu potřebovat jeho hlídání a pokud nemám možnost u příbuzných nebo přátel, je vždy dobré mít náhradní řešení.