Klec

Prodám Korelu chocholatou - Prodám klec 160 x 60 x 9...
1999 Kč
Dobrý večer, prosím o radu mam doma korelu kterou jsem zakoupil ve zverimexu chci ji na chov, prodavačka říkala že má 4 měsíce nevím proč ale nevěřím tomu, když jsem navštívil zverimex asi před rokem byla tam stejná korela nemůžu veřit tomu že to byla ona ale zažil jsem že ve zverimexu byli korely 3,5 roku a nikdo je nekoupil, chtěl jsem ji jako samici a proto prosím aspoň o očko nějakého chovatele zda je to mladý samec nebo samice.
Vím že poznat to je složité nebo možná to nejde ale chtěl bych jen názor prosím.
Já osobně si myslím že je to samička.
Děkuji a přeji Všem hezky večer :)
Miroslav7896
napsal(a):
Dobrý večer, prosím o radu mam doma korelu kterou jsem zakoupil ve zverimexu chci ji na chov, prodavačka říkala že má 4 měsíce nevím proč ale nevěřím tomu, když jsem navštívil zverimex asi před rokem byla tam stejná korela nemůžu veřit tomu že to byla ona ale zažil jsem že ve zverimexu byli korely 3,5 roku a nikdo je nekoupil, chtěl jsem ji jako samici a proto prosím aspoň o očko nějakého chovatele zda je to mladý samec nebo samice.
Vím že poznat to je složité nebo možná to nejde ale chtěl bych jen názor prosím.
Já osobně si myslím že je to samička.
Děkuji a přeji Všem hezky večer :)
Pokud nezpívá, tak je to samička. Zkuste vyfotit spodní stranu ocasu, někteří chovatelé to poznají podle skvrn na ocase. Já, podle vzhledu to tipuji taky na samičku.
Pokud má ta korela 4 měsíce tak podle zbarvení ocasu nic nepoznáte. Poslouchejte jestli prozpěvuje, případně vydržte ještě nějaký ten měsíc jestli jí začne žloutnout hlava. Mramorování na spodní straně ocasu a skvrny na spodní straně křídel u samců zůstávají dlouho, často už i hnízdí, na to jako laik nespoléhejte.
Tak já se domnívám, že mate samici jak vyšitou. A když vytrhnete krajní aspoň 2 rýdovací pera z ocasu, tak narostou černá a pak je to samec. Se žlutým okrajem samice.
Ať Vám někdo zkušený sáhne u korely na vzdálenost pánevních kůstek. jistě samici určí. Dělá to u nasnášejících jeinců jen nepatrný rozdíl do milimetrů,.
Katina
XXX.XXX.234.147
Ahoj, samicky maji jen slabe zbarvene hlavicky, ta seda je dle meho samicka. Ten se syte zlutou hlavickou je samec. Dle fotky mi prijde malinka, stejne velika, jako kdyz jsem si ji ja koupila u chovatele ve 4 mesicich. Ted je me korelce 1,5 roku a je mnohem vetsi, nez ta tva na fotce. Jako laik bych rekla, ze je vse v poradku.
Monaval
XXX.XXX.152.165
Dobrý den, samička korely mimo jiné, co už je zde uvedeno, se také ráda zavěsí hlavou dolů na bidýlku a mává křídly. Podle toho jsme poznali, ze máme samičku my. 😀
Keksi
XXX.XXX.240.151
Dobrý den vypadá to jako samička hlídejte ji a pokud bude zpívat tak je to samec doufám že jsem vám aspoň trochu pomohla. 🙂
Janina180
XXX.XXX.154.215
Nemůžu to říct s jistotou, ale asi to bude samička přečetla jsem si článek z knížky o korelách
SAMEC Obličej a hrdlo jsou žluté, na lících je oranžová skvrna. Chocholka je při bázi žlutá a směrem ke špičce postupně přechází do šedá. Spodní strana ocasu je tmavě šedá.
SAMICE Obličej a hrdlo jsou žlutošedé, skvra na líčí zřetelně světlejší. Chocholka je šedá se žlutavým odstínem, stejně tak opeření na těle. Na spodní straně ocasu jsou nápadné žluté proužky, na spodní straně letek jsou žluté tečky.
Věk jak stará je ta druhá korela co tam byla, protože jestly to je už korela starší tak kolem 3 let a ta druhá je menší tak bude mladá ale jestly je stejně velká tak bude starší, ale nemůžu to říct s jistotou. 🐦
Adriana1712
XXX.XXX.209.1
Samička :) Máme doma korelu která je podobná té Vaši. Nedávno nám začala klást vajíčka 😊