Eklektus Polychloros prodej

Prodám Eklekta různobarvého - Eklektus polychloros 3/0, 1x 2023 9000 kč, 1x...
Dobrý den,
chtěl bych požádat o radu chovatele, kteří mají zkušenosti s chovem eklektů. Mám pětiletý harmonizující pár, Vloni 2 snůšky, obě čisté. Letos samička seděla 3x a vždy 2 plná vejce, ale těsně před vylíhnutím vejce "zmizela" ?? Sameček samičku celou dobu sezení vždy krmil venku, do budky nelezl. Ani já jsem je nerušil a proto jsem ani nestihl případná vylíhlá mláďata odebrat. Vždy tam nezůstalo ani kousek skořápky, samička před budkou a sameček nevěřícně nakukuje otvorem do boudy.Budu rád za každou dobrou radu abych se příští rok vyhnul těmto komplikacím.
Zdravim Vás nemôžete tam mať škodnú milím tým myši potkani a pod. Niečo čo by samicu rušilo či stresovalo týmto Vás nechcem uraziť ale aj to je možnosť. Ak to robí samica, že ničí vajíčka tak je to zlé je to zlozvyk. Potom by som vyskúšal odobrať znášku a dal by som podkladky aby ich samica nemohla rozbiť. Inak ak neviete čo sa v búdke deje tak zainvestujte do kamery a budete mať jasno. Nech sa Vám darí
Zdravím, co se týká škodné, tak to na 100% vylučuji. Zajímavé ale je, že vajíčka zmizí přesně v dobu, kdy by se měla líhnout mláďata. Jako by jí vadilo to, co se pod ní odehrává- klubání mláďat ?? Jinak celou inkubační dobu sedí jak přibitá a vajíčka nikdy nerozbila. Děkuji za Váš názor a budu na příští rok uvažovat o kameře do budky.
Myslím ,že se to neodnaučí. Moje zkušenost s párem loriů šalamounských, kteří mi také zabíjejí mladé, samice sedí jako přibitá až do vylíhnutí mladěte , do budky leze i samec tak nevím kdo z nich ale za chvíli po vylíhnutí je mládě mrtvé, má vyklované břicho. Pár mám několik let a vždy stejný průběh. Vajíčka tedy těsně před vylíhnutím odebírám do líhně a krmím ručně.Letos jsem jim dala šanci a vajíčka nechala co se stane a opět zabitá mládata.
Vajíčka odeberte tak týden před lihnutim aby jste vyloučil jejich likvidaci .když samice pevně sedi není potřeba hned odebírat jen si pohlidejte včasné odebrání pokud máte liheñ a čas a zkušenosti s dokrmováňim tak je situace řešitelná pokud čas není tak buď prodat někomu kdo má čas a nebo čekat jestly časem nebude změna......
kubanec
napsal(a):
Vajíčka odeberte tak týden před lihnutim aby jste vyloučil jejich likvidaci .když samice pevně sedi není potřeba hned odebírat jen si pohlidejte včasné odebrání pokud máte liheñ a čas a zkušenosti s dokrmováňim tak je situace řešitelná pokud čas není tak buď prodat někomu kdo má čas a nebo čekat jestly časem nebude změna......
Tak nějak to budu muset asi řešit, líheň i čas mám, takže by to neměl být problém. Dokrmování také ovládám, takže to také není problém. Jen bych se chtěl dopátrat proč se takto chová? Přitom když vejce zlikviduje, tak si do 14 dnů snese nové a hned znovu zasedne. Nevím jestli je to nějaká její úchylka, nebo jestli nedělám já něco špatně. Díky za názor a vaši radu.
No byl jsem jednou u jednoho chovatele co eklektum odebíral snúšku za účelem sneseni druhé a eklekti jsou fakt na to dobří tři snúšky nebyl problém je jen otázka jak to ta samice dlouho vydrží mě osobně pár surinamcu beze stopy zlikvidoval lihnouci mládě ve vajicku beze stopy zmizelo asi jen proto že jsem je zrovna dost neomaleñe kontroloval .....takže žádná rada neexistuje zkuste kameru zluste podávat třeba před lihnutim živočišný bílkoviny ...neporadim třeba ji to přejde nebo se to zhorší.....kdo vi
Jen postřeh z mého chovu, i když jsou to pyrury. Pravidelně odchovávají. každý rok dvě snůšky, téměř 100%, výborně se starají. Měli už budku téměř zdevastovanou a zdála se mi na 5 - 6 mláďat malá, protože tam ve finále seděli skoro ve třech patrech. Tak jsem jim dala jinou budku, krásně velkou, jsem si říkala, jak budou spokojeni. Samička pěkně seděla celou dobu na pěti vejcích, ale jakmile se začali líhnout, všechny je staří zlikvidovali. Kdyby to byla jejich první snůška, taky to řeším, co a proč. Ale takhle jsem věděla, že jsou to dobří rodiče, že chyba bude jinde. Tak dostali novou budku, oproti té velké úplnou garsonku, fakt malou, a už se to nikdy nestalo.Nevím, možná náhoda, ale spíš to bylo tou velkou budkou.
eli22
napsal(a):
Jen postřeh z mého chovu, i když jsou to pyrury. Pravidelně odchovávají. každý rok dvě snůšky, téměř 100%, výborně se starají. Měli už budku téměř zdevastovanou a zdála se mi na 5 - 6 mláďat malá, protože tam ve finále seděli skoro ve třech patrech. Tak jsem jim dala jinou budku, krásně velkou, jsem si říkala, jak budou spokojeni. Samička pěkně seděla celou dobu na pěti vejcích, ale jakmile se začali líhnout, všechny je staří zlikvidovali. Kdyby to byla jejich první snůška, taky to řeším, co a proč. Ale takhle jsem věděla, že jsou to dobří rodiče, že chyba bude jinde. Tak dostali novou budku, oproti té velké úplnou garsonku, fakt malou, a už se to nikdy nestalo.Nevím, možná náhoda, ale spíš to bylo tou velkou budkou.
Děkuji za postřeh a na jaře zkusím udělat nějaké změny.