Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2019 12:25
Smblaha

XXX.XXX.184.1

Dobrý den.
Už nějáký ten pátek se všude po internetu intezvině snažím dozvědět co si domů pořídit za papouška. Žiju s přítelkyní v bytě a chtěl bych si pořídit nějákého malého, ne moc hlasitého a lehce ochočitelného ptáčka, respektive ptáčky dva, jelikož chodíme oba do práce a nerad bych aby ptáček doma trpěl samotou.
Po nějaké té době mě zaujalo pár druhů - Neofema, Papoušíček a Aymara. Zjistil jsem však, že Neofema je citlivá na vlhkost a vcelku dost trpí různými nemocemi. Papoušíčci jsou teritoriální a tak se trošku bojím aby nebyli agresivní a neublížovali si navzájem, popřípadě někomu z nás či naším dalším zvířátkům (máme ještě králíka co běhá při naší přitomnosti na volno a osmáky, ale ti jsou věčně v kleci). Aymary se mi z těchto druhů líbí asi nejvíc, jediné negativum co jsem našel je, že mají údajně vcelku řídký trus, ale s tím bych počítal a četl jsme, že to není až tak hrozné.
Problém je však v tom, že jsem z Karlovarského kraje a nenašel jsem nikde ani zmíňku o tom, že by zde někde v okolí někdo Aymary choval. Zde na stránkách jsem našel nejbližší chovatele z Plzeňského , Ústeckého a Středočeského kraje, což by autem nebyl zas až tak problém, ale mám strach o Aymary které by semnou tuto cestu musely podstoupit. Taktéž bych se první chtěl s nějákým chovatelem těchto ptáků zkontaktovat a prokonzultovat s ním všechny pro a proti, abych si nepořídil ptactvo které u nás doma bude strádat.
Tudíž bych rád poprosil, zda tu někdo nezná nějakého chovatele Aymara co by byl ochotný se semnou klidně na dálku zkontaktovat a pohovořit popřípadě aspoň "po-emailovat" si o tomto tématu a popřípadě mi i nějaké dva "kousky" prodat?
Předem všem děkuji za názory a ochotu

23.9.2019 11:38
oldpavel

XXX.XXX.216.126

Aymary cestu autem v přepravce určitě v pohodě zvládnou. Dejte jim tam na cestu klas senegalského prosa. Určitě si kupte dvě.Jedna by se trápila. Jsou to vůči sobě kontaktní ptáci. celý den prosedí přituleni u sebe., pouze ráno a hlavně večer jsou aktivní.Jsem z okresu Plzeň sever, aymary chovám, ale mladé na prodej letos nemám. Doporučuji pana Daníčka z Chotíkova, ten má hodně párů a často zde inzeruje prodej mladých Aymar různých barev.

Přidejte reakci

Přidat smajlík