Markéta1802

XXX.XXX.129.213
Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat.Známý má rok a pul starého havrana a teď mu začal létat do vedlejší vesnice a útočí tam na psi a na malé děti.Nevíme co s tim dělat.Lidé si stěžují a on se bojí aby mu někdo něco neudělal.Nechce ho mít zavřeného jen ve voliéře.Poradíte prosím co se s tim dá dělat?Děkuji moc za odpovědi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Prostřihnout křídla,aby se mu líbilo jen doma.
Má-li zahradu, ať mu zastřihne pár ručních letek tak , aby neopouštěl jeho zahradu. nebo holt zavřít - jinak o něho přijde a nemá-li ho s doklady může platit i tučnou pokutu (když ho někdo "napráská" , nebo si jen bude stěžovat na ouřadech )
útočí tam na psi a na malé děti
není to náhodou krkavec ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Totéž si myslím i já-havran není útočný,spíše bojácný-hodně lidí si je stále plete.
Protože chovám 17 let vránu, 10 let jsem měl havrana, tak se také domnívám, že by to mohl být krkavec, že havran by neútočil. Ochočená vrána mého známého v našem městě volně létala, občas někoho klovla do boty, ale to bylo vše. Podle mě je havran celkem mírumilovný tvor.
Laici, kteří moji vránu viděli, tak říkali : To je krkavec? Vůbec jim nevadilo, že krkavec je černý a to co viděli byla v. šedá.
Markéta1802

XXX.XXX.129.213
Tak to není havran ale vrána.Já se omlouvám.Já myslela že řikal že je to havran.Já to popletla.Nemohlo by to být tim že je ještě prostě mladej a je to puberťák co vyvádí vylomeniny?Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

já jsem takhle měla straku a prostě to dopadlo tak, že byla zavřená a ven chodila jen na procházky/prolet (uměla pěkně lítat na ruku na povel a tak). protože bez dozoru si hrála se sousedy na Hitchcocka a prostě to nešlo.
Markéta1802

XXX.XXX.129.213
Máte pravdu,já to popletla.Je to vrána🙈
S Vránou může být velká legrace do té doby, než ji necháte zdivočet, pak zůstane jen drzost vůči zvířatům i lidem . Choval jsem dříve většinu krkavcovitých kromě Ořešníka a Krkavce a vím své...nezbývá než se domluvit s majitelem aby vránu pouštěl na krátký prolet a to hladovou, aby se vrátita brzy do klece, nebo znemožnit létání zastřižením ručních letek na jednom křídle, aby nemohla překonat oplocení.
Markéta1802

XXX.XXX.129.213
Děkuji moc za odpověď.Já mu to vyřídím a uvidíme🙈.No je to pěknej uličník.Možná že by nejdřív zkusil to vypouštění hladovýho.A když by dělal pořád neplechu,tak by nezbylo než zastřižení těch křídel.Díky moc,vy už jste toho asi s těmi ptáky za ty léta mzsel zažít😁😅👍