Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Naevi

10.11.2019 10:32
Naevi

XXX.XXX.57.139

Hezký den. Mám takovou otázku. Budeme si pořizovat papouška Aratingu Sluneční a chtěl bych se zeptat jestli mu mám nechat zastřihnout křídla nebo jestli se dá vycvičit tak aby neuletěl když s ním chci jít třeba na zahradu. Víte mě se to zastřihování nějak nelíbí tak jsem se chtěl zeptat jestli je tam nějaká jiná možnost

10.11.2019 13:44
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

jak byste se cítil, kdyby vám někdo dal na každou nohu 50kilové závaží, abyste neutekl z domu? Pták má přirozený pohyb létání. Zkuste si ho nejprve ochočit tak, že vám bude důvěřovat a pak se dá postupně naučit i na nové prostředí venku. Tam vám ale nikdo nezaručí, že se něčeho nepoleká a neuletí.

10.11.2019 15:43
eli22

XXX.XXX.58.41

Naevi napsal(a):
Hezký den. Mám takovou otázku. Budeme si pořizovat papouška Aratingu Sluneční a chtěl bych se zeptat jestli mu mám nechat zastřihnout křídla nebo jestli se dá vycvičit tak aby neuletěl když s ním chci jít třeba na zahradu. Víte mě se to zastřihování nějak nelíbí tak jsem se chtěl zeptat jestli je tam nějaká jiná možnost

Pro vás jedině možnost si ho nepořizovat. Až vám bude řvát, jako že bude, jsou to nejukřičenější papoušci, tak mu zalepíte zobák? Asi jo. Jak vůbec může něco takového člověka napadnout.

10.11.2019 16:10
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Opravdu neblázněte, je to pták a vy byste mu zastřihli křídla. Není to slepice. Jak zabráníte psovi, aby Vám utíkal? Zlomíte mu nohu? Pokud budete mít arantigu dokrmenou a budete se o ni starat zvykne si, ale chodit s ní venku je riziko vždy. Nikdy nevíte co může vyrušit. V kleci se Vám při zastřižení křídel může zabít. Bude chtít přeletět na bidlo a místo toho bude následovat pád na podlahu. Věnujte pozornost papouškovi co nejvíce a přinese to ovoce. Nedělejte blbosti.

10.11.2019 16:50
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Člověk který uvažuje o mrzačení chovaného zvířete,by nic živého chovat neměl. Člověče zkuste si o chovu něco nastudovat a pak již vás snad tyto nápady pustí.

10.11.2019 18:28
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Při respektování svobody slova a názorů vůbec nechápu, proč tazatel uvažuje
o aratingovi slunečním.
Zná cenu a nebo mu na koruně nezáleží? Ať to zkusí s mníškem, když uletí, příjde o pár stovek,( on se i v přírodě uživí nebo ho někdo odchytí), když ne, bude vědět jak na to a může si to zkoušet s něčím vzácnějším. A jak zde někdo napsal, řvou docela stejně.
Nejlepší papoušek je na baterie. Mluví, hopsá, neprokousne prst, není po něm třeba uklízet a na dovolenou se dá vypnout. Asi jsem to přehnal, ale po padesáti letech chovu mně takovéto dotazy stále vytáčí.

10.11.2019 19:29
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Moudivláček napsal(a):
Při respektování svobody slova a názorů vůbec nechápu, proč tazatel uvažuje
o aratingovi slunečním.
Zná cenu a nebo mu na koruně nezáleží? Ať to zkusí s mníškem, když uletí, příjde o pár stovek,( on se i v přírodě uživí nebo ho někdo odchytí), když ne, bude vědět jak na to a může si to zkoušet s něčím vzácnějším. A jak zde někdo napsal, řvou docela stejně.
Nejlepší papoušek je na baterie. Mluví, hopsá, neprokousne prst, není po něm třeba uklízet a na dovolenou se dá vypnout. Asi jsem to přehnal, ale po padesáti letech chovu mně takovéto dotazy stále vytáčí.

10.11.2019 19:42
kkki

XXX.XXX.54.213

Ladamusa napsal(a):
Opravdu neblázněte, je to pták a vy byste mu zastřihli křídla. Není to slepice. Jak zabráníte psovi, aby Vám utíkal? Zlomíte mu nohu? Pokud budete mít arantigu dokrmenou a budete se o ni starat zvykne si, ale chodit s ní venku je riziko vždy. Nikdy nevíte co může vyrušit. V kleci se Vám při zastřižení křídel může zabít. Bude chtít přeletět na bidlo a místo toho bude následovat pád na podlahu. Věnujte pozornost papouškovi co nejvíce a přinese to ovoce. Nedělejte blbosti.

I slepice je pták,pokud nevíte.K.

10.11.2019 20:14
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

kkki napsal(a):
I slepice je pták,pokud nevíte.K.

Opět se musel někdo ozvat. Ano slepice je pták, ale většinu času tráví na zemi. Létá jen pokud nemá zastřižené křídla. A na obloze jsem je zatím neviděl, ale arantigu už ano.( Svoji)

Naevi

10.11.2019 20:35
Naevi

XXX.XXX.57.139

Promiňte. Já jsem sám napsal že se mi zastřihování křídel nelíbí a proto jsem zde psal jestli je to nutné. Taky jsem psal jestli je jiná možnost. Prosím naučte se číst díky

10.11.2019 21:20
eli22

XXX.XXX.58.41

Naevi napsal(a):
Promiňte. Já jsem sám napsal že se mi zastřihování křídel nelíbí a proto jsem zde psal jestli je to nutné. Taky jsem psal jestli je jiná možnost. Prosím naučte se číst díky

Já si myslím, že tu číst umíme všichni. Ale už to , že Vás to vůbec může napadnout, je na pováženou. Ještě mám dotaz, co myslíte tím "vycvičit"?

12.11.2019 00:20
lavice

XXX.XXX.90.150

Naevi napsal(a):

A co tak kšíry, to vám nic neříká???

12.11.2019 06:29
emill

XXX.XXX.77.207

Lidi,
přestaňte si tu léčit své komplexy a spíš se snažte poradit. Pan se slušně zeptal na jinou možnost než je zastřižení křídla. Bohužel radu o zastřižení křídla dostanete i od zkušených a známých chovatelů, tak se nedivte, že se ptá začátečník. Velké + vidím v tom, že se zeptá i jiných chovatelů, než by papouška takto trápil.
Papouškovi křídlo nezastřihujte. Buhužel jediná možnost si papouška ochočí je trpělivost a nic jiného, než trpělivost a vhodný výcvik. Zkuste pročíst tento odkaz https://www.uzavrena-kridla.cz/uvod-serialu.html

12.11.2019 21:16
kele

XXX.XXX.48.73

Naevi napsal(a):

Dobry den,
suhlasim s Emillom...
Mate ešte možnost aratingu perfektne skrotit, naučit ju vliezt a vyliezt do a z prenosky a na zahrade sa z nej tešit v obrovskej voliere kde budete s nou a ona si lietanie užije.
Pripadne ju naučit na traky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík