Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vodous

20.11.2019 16:18
Vodous

XXX.XXX.163.46

Dobrý den.
Potřeboval bych poradit. Umiraji mi male andulky v budkach. Pravidelně provádím čištění budek 2x v týdnu a úklid voliery 1x za týden. Loni mi nezemřelo ani jedno a letos 50% mláďat. Rodiče je krmí poctivě. Někdy najdu mrtvé i 15 dnů od vylihnuti. Nesetkal se někdo s takovým problémem a jak ho vyřešil? Díky moc za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2019 17:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den, zoberte uhynute mlade a dajte ho na pitvu veterinarovi. Nestoji to zasa az tak vela a predijdete uhynom a komplikaciam. Mozne je ze rodicia maju nejaky virus, na ktory su imunny ale mladata uhynu ked ich krmia (pranasaju ten virus krmenim). Ak Vam veterinar naordinuje nejake lieky prelicte starych vtakov a uvidite ako dalej, problem by sa tymto mohol vyriesit. Ja som mal toto iste sice pri adaminach guldovych, ale pricina moze byt aj taka ista pri andulkach.

20.11.2019 17:04
petoc

XXX.XXX.168.72

Dobrý deň,
Skúste vymeniť krmivo, pokiaľ sú uhynuté mladé nakŕmené tak bude problém tam.
Striekané proso - dávnejšie som mal taký problém.

20.11.2019 17:41
eli22

XXX.XXX.181.79

Vodous napsal(a):
Dobrý den.
Potřeboval bych poradit. Umiraji mi male andulky v budkach. Pravidelně provádím čištění budek 2x v týdnu a úklid voliery 1x za týden. Loni mi nezemřelo ani jedno a letos 50% mláďat. Rodiče je krmí poctivě. Někdy najdu mrtvé i 15 dnů od vylihnuti. Nesetkal se někdo s takovým problémem a jak ho vyřešil? Díky moc za radu.

Polyamoviróza? Poku je to u stejných párů jako vloni, tak by to odpovídalo. První rok nemusí být úhyn žádný, druhá 50% úhyn, další rok už třeba 100%. Může, a nemusí to být, ale dle toho co píšete, je to pravděpodobné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík