loňské korelky

Prodám Korelu albino - Prodám loňské korelky, 1x lutino a 3x bílé, je to 1...
Dobrý den,
mám dvě korelky (samec má rok, samička rok a půl). Jsou spolu v jedné kleci a sameček by s ní očividně moc rád tvořil pár (zpívá jí, neustále chodí a létá za ní, nastavuje jí hlavu na probírání peří), ale samička vypadá že nemá zájem (utíká před ním, občas na něj zasyčí a ohání se po něm kdyz se přiblíží). Poslední +- 2 měsíce se ale čas od času začali pářit, znamená to že tedy jsou pár?
Jakmile přestanou, samička je stejně odtažitá jako před tím a vajíčka také nikde :)
Jde mi hlavně o to, jestli mám očekávat mláďata, nebo se nemusím bát.
Děkuji za odpovědi.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Jen dotaz-jaké rozměry má klec,mají budku?
Jelikož pendlujeme mezi dvěmi vesnicemi, klece mají dvě, vždy je beru s sebou. Jednu malou a jednu velkou. Velká je +- D 81 x Š 78 x V 155, menší si nejsem jistá, ale řekla bych, že to bude něco kolem 58,5 x 38 x 65.
Budku nemají, ale někde jsem četla že vajíčka může snést i bez budky? O mláďata se rozhodně nesnažím, všude píšou jak na to, aby korelky zahnízdily, nikde už ale není jak na to, aby nezahnízdily 😁
Nikol123
napsal(a):
Jelikož pendlujeme mezi dvěmi vesnicemi, klece mají dvě, vždy je beru s sebou. Jednu malou a jednu velkou. Velká je +- D 81 x Š 78 x V 155, menší si nejsem jistá, ale řekla bych, že to bude něco kolem 58,5 x 38 x 65.
Budku nemají, ale někde jsem četla že vajíčka může snést i bez budky? O mláďata se rozhodně nesnažím, všude píšou jak na to, aby korelky zahnízdily, nikde už ale není jak na to, aby nezahnízdily 😁
To máte těžké, rozmnožování je základní potřeba každého živého tvora, proto mohou nastat psychické až fyzické problémy, není li to jedinci umožněno. Platí to u lidí i u papoušků či jiných živých tvorů. Máte pár, tak tam tomu moc bránit nelze. Když jim to budete kazit, budou trpět. Já bych to nechala na nich. Dala bych jim budku, v rozhodném období více vhodné stravy, viz doporučení pro odchovy, dostatek vápníku atd. Pokud mláďata vyvedou, nebude problém je darovat či prodat, až je rodiče přestanou krmit. Snad jen, šíře vaší klece není pro více papoušků (odchovu) zcela ideální, bude to chtít širší nebo alespoň přesunout rychle po odstavení jinam.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Nikol123
napsal(a):
"Velká"klec tak naležato a stále to nebude ono,malá to jsou rozměry přenosky. Vajíčka mohou snést i bez budky a co pak?? Proč máte pár,když nechcete mláďata.
euw
napsal(a):
Pre 2 korely absolútne nevyhovujúce rozmery klietok. Nerozumiem hlavne zbytočne veľkej výške väčšej klietky na úkor dĺžky, veď korely nie sú vrtuľníky - nelietajú hore dole. Treba ju dať na ležato a aj tak to bude na prelet hraničná dĺžka.
Klec, to bude takový ten komín, jak je tu běžné.