Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2019 21:01
Deeny7

XXX.XXX.59.85

Zdravím Vás , možná plaším zbytečně, ale nelíbí se mi oblas kolem oka u mojí 5 měsíční samičky Amazoňana modročeleho. Denně sprchují, ovoce a zeleninu ji, trus se zdá být v pořádku. V oblasti oka L oka jí vypadává chloupky nebo jak to nazvat a zdá se že to postupuje. Občas se podrbe, ale není to nic zuřivého. Dávám fotku když to bylo ok (před10dny) a další nyní. Co by to mohlo být? Nebo je to normální? Hodně strká hlavu mezi mříže, ale má to pouze na L straně, na P to má normální. Díky Dan

3.12.2019 21:22
Deeny7

XXX.XXX.59.85

Ještě jedna lepší

4.12.2019 18:53
Deeny7

XXX.XXX.59.85

Nikdo nic?

5.12.2019 10:53
Froli-1

XXX.XXX.64.35

Dane, nic tam nevidím, nejspíše opravdu je to mechanické poškození od toho, jak strká hlavu mezi mříže nebo od škrábání...těch pár pírek doroste, pozorujte ji, třeba na to dojdete sám...
Akorát co ten její kroužek na fotce č.2? U toho bych měla strach, že se zachytí o klec či hračku a zrání se...

5.12.2019 11:51
Deeny7

XXX.XXX.59.85

Froli-1 napsal(a):
Dane, nic tam nevidím, nejspíše opravdu je to mechanické poškození od toho, jak strká hlavu mezi mříže nebo od škrábání...těch pár pírek doroste, pozorujte ji, třeba na to dojdete sám...
Akorát co ten její kroužek na fotce č.2? U toho bych měla strach, že se zachytí o klec či hračku a zrání se...

Paráda, děkuji to mám radost. Budu pozorovat co to bude dělat dále, zatim se to zastavilo. :) Kroužek, taky se mi moc nelíbil. Paní od které jsem papoucha koupil tak mládě vyndala cca 4 den a pevný kroužek prej již nešel přetáhnout. Co sním teď nevím, max ho můžu dát víc k sobě (ty rohy), ale dolů ho asi nedostanu. Děkuji za dobrý poznatek a o radu náoravy ;)

5.12.2019 12:54
Froli-1

XXX.XXX.64.35

Radši než takto, tak ho neměla kroužkovat vůbec...
Kroužek se určitě nepokoušejte sundat, pokud to půjde snažte se ho opatrně dát k sobě..ale doporučila bych ji kvůli manipulaci nejprve zabalit do ručníku a další osobu, která ji bude držet ...nebo se raši domluvte s veterinářem, ať kroužek odstraní úplně on, mají na to vybavení.

alfonzo

5.12.2019 13:14
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,nehledejte veterináře,jen ptáka vystresuje.Na dělený kroužek nejlepší takzvané seger kleště vnější ,roztahovací.Papouška zamotat do ručníku,aby nožky koukaly,kroužek roztáhnete v pár vteřinách,není na to potřebná žádná síla.
Sundal jsem jich takto desítky,nesnáším dělené kroužky,nemají žádný smysl a hrozí zachycení o nějaký slabý předmět,poškození nožky,nebo zlomení v nepřítomnosti chovatele a vykrvácení,píšu vlastní zkušenost co mě v dlouholetém chovatelství potkalo.

5.12.2019 13:35
Deeny7

XXX.XXX.59.85

vy mě děsíte Doposud jsem věděl,že je to blbě udělané, ale nepřipouštěl jsem si následky. Serg kleště mám a myslím, že to půjde dobře. Děkuji za rady ,alespoň moje starost o okolí oka byla k něčemu.

5.12.2019 13:56
Froli-1

XXX.XXX.18.79

Tak aspoň ta vaše starost byla užitečná jinak! 😉

alfonzo

5.12.2019 14:32
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,nevyjádřil jsem se k oku amazoňana,chovám modročelé desítky let ve větším množství,spoustu jsem jich odchoval.
Obrázek jsem si zvětšil v chytrém programu na detail oka.Jen tam chybí nějaká pírka,kůže je čistá bez náznaku nějakého onemocnění,nebo napadení parazity.
Jestli se však často drbe,je třeba sledovat vzdušnou vlhkost prostředí ve kterém se nachází,suchem může svrbět kůže a může se drbat ,nebo škubat.Amazoňané mají rádi vlhko,spějí v deštích ve venkovních voliérách i když mohou před setměním do záletu když už vytrvale prší.Když je v bytě,denně rosit rozprašovašem.

5.12.2019 15:49
Deeny7

XXX.XXX.59.85

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,nevyjádřil jsem se k oku amazoňana,chovám modročelé desítky let ve větším množství,spoustu jsem jich odchoval.
Obrázek jsem si zvětšil v chytrém programu na detail oka.Jen tam chybí nějaká pírka,kůže je čistá bez náznaku nějakého onemocnění,nebo napadení parazity.
Jestli se však často drbe,je třeba sledovat vzdušnou vlhkost prostředí ve kterém se nachází,suchem může svrbět kůže a může se drbat ,nebo škubat.Amazoňané mají rádi vlhko,spějí v deštích ve venkovních voliérách i když mohou před setměním do záletu když už vytrvale prší.Když je v bytě,denně rosit rozprašovašem.

Dobrý den, moc děkuji za odpověď , kůže je opravdu bez zarudnutí a není nic vidět. SUPER :) Denně rozprašují a jednou za 2 až 3 dny kde pod sprchu :) Moc díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík