Moja andulka ma ,,tam dole'' nalepeny trus

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2019 20:35
Miroslav43592

XXX.XXX.236.96

Dobrý večer, som slovák dúfam že Vám to nevadí, prejdem rovno k veci...
moja 4 roky stará andulka má už asi týždeň ,,tam dole'' ( neviem to inak nazvať nikdy som sa ničím takým totiž nezaujímal) prišlo to až teraz v zime..nikdy predtým sa jej nič takéto nestalo....skúšal som ju trocha položiť do taniera s vlážnou vodou ale ona sa vrtí a vykrúca....jednoducho som to vzdal.....skúšal som jej to rukou tem zaschnutý trus jemne odtrhnúť ale to som tiež jednoducho vzdal lebo si neviem predstaviť či to toho vtáčika náhodou nebolí a pod...a stále tam ma dole suchý trus nalepený a ja jej neviem pomôcť
keď sa chce ,,vykakať'' tak sa nevykaká lebo sa jej to tam znovu nalepí jedine čo kvapne miesto trusu je taka ,,biela kvapka vody" neviem či to je zápcha alebo skôr hnačka prosím Vás o rozumnú radu čím skôr...veľmi sa o ňu bojím😣

12.12.2019 21:27
machlena

XXX.XXX.210.159

Dobrý večer, andulku opatrně chyťte a nejlépe s něčí pomocí znečištěné peří ostříhejte,ale velmi opatrně atˇ ji nezraníte.Bude se bránit a strkat tam nožičky....Co nepůjde ostříhat tak to vlažnou vodou odstraňte. Potom dejte do klece na dno čistý papír a zjistěte jestli nemá průjem. Na pití ji uvařte slabý heřmánkový čaj,jen suché krmení..... a sledujte jestli se jí tam trus lepí znovu.....pokud ano možná by potřebovala odčervit....nebo se poraďte na veterině.

13.12.2019 08:11
Miroslav43592

XXX.XXX.249.171

Ďakujem za radu......neviem kedy sa do toho pustím.....momentálne vydáva také zvuky ktore mi pripadajú ako by nemohla vylučiť trus

Neregistrovaný uživatel

13.12.2019 09:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Miroslav43592 napsal(a):
Ďakujem za radu......neviem kedy sa do toho pustím.....momentálne vydáva také zvuky ktore mi pripadajú ako by nemohla vylučiť trus

Podle fota to mělo být očistěno dávno,tak se do toho pusťte nejlépe hned a nebojte se to vzít i s peřím-ono to ani jinak nepůjde.

13.12.2019 14:32
Miroslav43592

XXX.XXX.235.3

tak.....urobil som to....zatiaľ všetko v poriadku.....trocha som ju namočil vo vlažnej vode, vzal nožnice a opatrne poodstrihával časti potom som ju vysušil IF svetlom a všetko zatiaľ v pohode len tam má ešte trocha špinavé ale lepšie sa mi to nepodarilo vyčistiť........Ďakujem za rady...a za Váš čas😀

13.12.2019 14:35
Miroslav43592

XXX.XXX.235.3

...na tej červenej fotke to vyzeralo ako by nemala chvostík ale má takže aby si niekto nemyslel že som šialanec tak som poslal dalšiu foto fotenú minutku dozadu😀

13.12.2019 16:50
machlena

XXX.XXX.210.176

Super že je hotovo,měla to tak zalepené že už se asi ani nemohla vyto....A dost důležité pro trávení je aby měli přístup k písku.Můžete ho sypat na dno,nebo ho dát zvlášť do misky. Koupíte ho ve zverimexu za pár korun. A taky se přimlouvám aby jste jim dal přírodní bidýlka. Nejlépe z černého bezu nebo ovocného stromu...různé průměry. Klidně tlusté 3-4 cm a tenké 1cm. Rádi je oštipují a zabaví se tím a nebudou mít otlaky . Přeji ať se daří

13.12.2019 17:01
Miroslav43592

XXX.XXX.236.112

Ďakujem Vám moc za radu😀
určite tak učiním

15.12.2019 05:09
Mara92

XXX.XXX.131.114

Zajděte na veterinu a nechte si udělat rozbor trusu. Přičinou může být nějaka bakterie. Rozbor trusu stoji 150kč. Proč každej odčervuje hned aniž by na sto procent vědět o co vlastně jde??? Blbost, když si nemocny taky do sebe nenarveš léky, ktere ktomu nejsou určeny. Každe barkterialni onemočněni se léči jinak.

15.12.2019 10:11
Miroslav43592

XXX.XXX.243.249

Ďakujem za radu....nie je to potrebné...moja andulka je už v poriadku ako za starých čias😀 papá, pije vodu, hraje sa...a nevidím žiadný problém

Přidejte reakci

Přidat smajlík