Lukasz

XXX.XXX.123.148
Ahoj! Zda Ara harlekyn (Ararauna+Chloroptera) vhodne
pro pro reprodukci. A zda můžete spárovat s araraunou. S pozdravem.
Lukasz

XXX.XXX.158.86
Karel1979
napsal(a):
Dobrý den,Harleguin je kříženec ary zelenokridle a ary ararauna. Pařit s araraunou je možné ale může být problém s neplodnosti a se zdravotními problémy (citace Tony Silva kniha Arove ) Ať se to podaří Karel
Dobrý den, karel1979. Zda šlo o Panu o potomstvo, nebo nadřazená, co se týče neplodnosti?(Sorry for my langue, but i'm from poland)
Snad to pomůže nejsem odborník pouze reprodukuji co jsem četl.Treba vám odpoví někdo kompetentní
luki10000
napsal(a):
Ahoj. Neviem poradiť, ale môj názor je nekurv.t také krásne druhy vtákov...
Joo můj nápad to nebyl začali tím asi v americe v evropě se ary moc mezi sebou nekrizi ale harlekyn je kříženec s tím nikdo nic neudělá každý kdo si pořídí tyto krásné ptáky je asi rád že odchova čiste a krizenci jsou už jenom zhyralost podle mě.Doporucuji každému koho zajímají ary ať si pořídí knihu od Tony Silva Arove je tam o krizencich toho napsáno dost. ale proti gustu .
Dnes nie je už ničím výnimočnym kríženie psov, plazov, vtákov, maciek atď...osobne mi neprekáža ak sa vytvárajú farebné mutácie rovnakeho druhu kvôli povedzme atraktívnej farbe, ale toto sú dva rôzne druhy Ary. Medzidruhové kríženie pri papagájoch za mňa určite nie. Ary su krásne a majestátne papagáje s krásnymi farbami od prirody. Podľa mňa vôbec nepotrebujú takéto bastardenie(pardon za výraz) a mrzačenie, ak by na úkor "krásy" mal byť z toho ešte aj neplodny jedinec.
luki10000
napsal(a):
Ahoj. Neviem poradiť, ale môj názor je nekurv.t také krásne druhy vtákov...
Zdravím, to samé se děje i s roselama. Pak se diví chovatelé, že nemůžou prodat odchovy. Veselého Silvestra, hodně zdraví, štěstí v Novém roku 2020 nejen chovatelům, ale i jejich miláčkům, mnoho krásných a zdravých odchovů přeje Zdeněk.