Andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Loňské samičky různých barev, voliérový chov. K...
150 KčTomáš65
XXX.XXX.252.249
Dobrý den, mé andulce od chovatele, se v kleci objevili malý brouci.
Velcí asi 0.5mm černé barvy.
Drželi se v rozích a zahybech v takových chuchvalcich. Bylo jich více na jednom místě. Nevíte oč by se mohlo jednat?
Děkuji
Dobrý den,
nevím teda jestli myslíme to samé, ale také se mi objevili broučci v kleci a pak i po pokoji(i lítali). Přišli jsme na to, že je to nejspíš z dobrot co má v kleci (takové ty tyčky, které se zavěšují- žluté a tak) Normálně z toho vylezli. Takže tyhle dobroty mu už nekupujeme( stejně je nejedl XD). Vypadá to, že je to z toho, ale pustí se i do ostatních věcí.
Radím vyhodit vše a koupit nový jídlo a skladovat v krabičkách kam se ty potvory nedostanou.
Pak už jen je likvidovat a oni postupně zmizí, protože nebudou mít co jíst.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
bvrv_kvbxl
Máte pojem o 0.5mm velikosti?
bvrv_kvbxl
napsal(a):
Ano mám. Tihle broučci byli taky tak “velký”. A psala jsem na začátku, že nevím jestli myslíme to samé.
SNAŽÍM SE PORADIT.
Bez fotky to nelze, ale snad máte lupu a pod ní uvidíte víc a popíšete, jak ten váš brouk vypadá. Možná to není brouk ani jeho larva, museli by mít 6 noh. Mohl by to být čmelík, ale to je roztoč a ne brouk, který by někdy v budoucnu lítal. Barva nasátého čmelíka je černohnědá, je ve škvírách pod zásuvkou klece a pod. Nenasátý je světlejší. laikovi se to zdá jako maková zrnka
Tak jsem zvědav, co tam máte.
Teď mi to trklo.
No máme zato, že to něco se nám vzalo v kleci z jídla. Z dobroty, kterou stejně nejí. Byli v ní dírky jakoby z toho něco vylezlo.
Protože po andulce nic nelezlo a když se čechrá tak jsem taky nic pod peřím neviděla.
Jsou nebezpečné pro andulku? Nikdy se nám tohle nestalo tak nevím o co jde 😬
Teď musím vypadat jak někdo kdo neumí chovat andulku😄
bvrv_kvbxl
napsal(a):
Teď mi to trklo.
No máme zato, že to něco se nám vzalo v kleci z jídla. Z dobroty, kterou stejně nejí. Byli v ní dírky jakoby z toho něco vylezlo.
Protože po andulce nic nelezlo a když se čechrá tak jsem taky nic pod peřím neviděla.
Jsou nebezpečné pro andulku? Nikdy se nám tohle nestalo tak nevím o co jde 😬
Teď musím vypadat jak někdo kdo neumí chovat andulku😄
Vůbec si nepřipadejte, že něco neumíte. Naopak, víc takovýchto upřímných sdělení.
Aby Vás to uklidnilo: Choval jsem ptactvo už 30 let, odchoval doma bulbuly, někde je o tom na ifauně můj článek. Najeddnou hynuli vylétlí mladí. A pak jsem objevil pod zásuvkou kupy čmelíků, jak píšete. Postřik arpalitem a bylo problému. Jak se tam objevili bylo záhadou.
To je mi líto.
No tak snad to u nás bylo něco jiného. Luďan(andulka) nevypadá, že by ho něco trápilo a i jsem si ho hned prohlédla pod pořádným světlem a nic na sobě neměl.
Už jsme se jich snad poradně zbavili (ťuk ťuk) 😄
Po likvidaci jídla už se neobjevili. Nové už skladujeme zavřené ve svačinových krabičkách.
Tomáš65
napsal(a):
Dobrý den, mé andulce od chovatele, se v kleci objevili malý brouci.
Velcí asi 0.5mm černé barvy.
Drželi se v rozích a zahybech v takových chuchvalcich. Bylo jich více na jednom místě. Nevíte oč by se mohlo jednat?
Děkuji
Prečo nepridáte foto? Veľmi by to uľahčilo identifikáciu. Nemuselo by tu byť veľké množstvo príspevkov oničom.
bvrv_kvbxl
napsal(a):
To je mi líto.
No tak snad to u nás bylo něco jiného. Luďan(andulka) nevypadá, že by ho něco trápilo a i jsem si ho hned prohlédla pod pořádným světlem a nic na sobě neměl.
Už jsme se jich snad poradně zbavili (ťuk ťuk) 😄
Po likvidaci jídla už se neobjevili. Nové už skladujeme zavřené ve svačinových krabičkách.
Jen dodám, že čmelíci tělo ptáka navštěvují pouze v noci, takže ve dne, pokud nejsou enormě přemnoženi je na těle opeřence neuvidíte. Jsou zalezlí ve všech škvírách. Kdysi chovatelé kanárů bidélka umisťovali na hrotech vyčnívajících z mističky s petrolejem, aby čmelíci na kanára přes bidlo nemohli. Ale to jsme v minulém století.
jestli vas nekdy po krmeni lehce svedi ruce nebo vlasy tak to jsou cmelici
kdyz jsou mali tak jsou pruhledni a jsou na tele neprijemni az za par dni dospeji tak maji cca 5 mm a jsou tmavy
pak je varianta se zadivat do zradla jestli v nem nemate direcky ,jestli ano tak to budou pilousy ti jsou tmavy a 5 mm dl
gambosystem
napsal(a):
jestli vas nekdy po krmeni lehce svedi ruce nebo vlasy tak to jsou cmelici
kdyz jsou mali tak jsou pruhledni a jsou na tele neprijemni az za par dni dospeji tak maji cca 5 mm a jsou tmavy
pak je varianta se zadivat do zradla jestli v nem nemate direcky ,jestli ano tak to budou pilousy ti jsou tmavy a 5 mm dl
Dobře, jen čmelík nemá 5mm. To by toho ptáčka vypili.
https://www.lihneme.cz/blog/cmelici--hubeni-cmeliku-a-vhodne-pripravky-na-cmeliky-u-slepic/