Papoušek nádherný

Prodám Papouška nádherného - Prodám samce papouška nádherného 2018 bez krou...
800 Kč
Jimu
napsal(a):
slunečnice
Už se to tady řešilo, tak ještě jednou. Žádný univerzální návod není!!!!! Každý jedinec má jiné výživové nároky a nenajdete dva stejné jedince se stejnou potřebou. Dnes už jsou perfektně vyvážené směsy zrnin dělané přímo pro určitou skupinu papoušků, takže jestli tomu nerozumíte radši kupujte tyto směsy nic ve zlém. Druhá věc je jak dávkujete, jestli jim nasypete plnou misku na pár dní pak je to zbytečné, protože papoušek stejně vybere jen to tučné a na zbytek se vyprdne nebo vyhrabe z misky na zem. Nejlepší je krmit dvakrát denně, ráno dám směs zrnin obecně jednu polévkovou lžíci na papouška víc nedávám a odpoledne ovoce, zeleninu, granule nebo vaječnou směs dle období. Před hnízděním dám místo suché směsi klíčenou s luštěninama a je to, nehledejte v tom vědu.
Ptám se proto, že mám dojem, že v hotových krmných směsí je dle mého názoru sluneče až moc.l v odborné literatuře je uváděno, že horáci, pokud nemají dostatek místa k proletu, tak mají sklon k obezitě a tím pádem menší nebo vůbec žádný zájem o hnízdění.
Předkládám v jednom krmném platu ( 60x60 cm) loupaný oves+bílou slunečnici (minimální dávku) a ve druhém platu proso bílé,červené,žluté a lesknici co druhý den a jablka a mrkev denně.V zimě jsou ve vnitřní voliéře 4x2x2,4 (dxšxv). Od jara venku 6x2,5x2,5 2,2 nádherných a 1,2 horských ( letošní z dubna), takže společně a vše OK.
Pro kubanec :
Já chovám alex.velké a číňany, tam je to kapánek jinak, takže něco málo znám, tyhlety výše uvedené mám od jara, tak jsem chtěl znát názor na množství slunečnice od někoho kdo je chová.
Díky všem za názor.
Chovam horaky pres deset let,nekdy hnizdi i dvakrat rocne. krmim spusobem-nasypu misku a po spotrebovani doplnim,zadna veda.Chovam ve voliere bez vnitrniho zaletu rozmer 3x2x2metry. Kdyz nemrzne dam obcas zeleninu ,ovoce,zelene,tez normal.