Ptačí chřipka – může normální člověk porozumět zveřejněným informacím, aby nepodlehl panice ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2020 19:47
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Dnes jsem přečetl na TN CZ : Ptačí chřipka na Žďársku
" Veterináři budou měsíc dělat namátkové kontroly a od drůbeže i okrasných ptáků odebírat vzorky a kontrolovat je."

Než tu zprávu TN CZ vypustily, měl si autor ujasnit co je obsahem pojmu OKRASNÉ PTACTVO.
Do kategorie pojmu okrasné ptactvo dnes řadíme všechny ptáky od astrildů, přes papoušky, kachničky, bažanty až k labutím, chované pro okrasu. Z uvedených jsou ke chřipce dle odborných vyjádření vnímaví vrubozobí a hrabaví, což jsou husy, kachny, slepice, atd. a zahrnují se pod chovatelský pojem drůbež.

Myslím si, že kdyby zpráva zněla, že budou odebírat vzorky nejen drůbeže, ale všech hrabavých a vrubozobých okrasných ptáků, což zjednodušeně můžeme říct, že je skoro jako termín drůbež, neplašili by se chovatelé papoušků atd.
Věřím, že veterináři pověření prováděním kontrol mají v tomto na rozdíl od zveřejněné zprávy jasno a nebudou nikoho z chovatelů několika papoušků děsit.
Aby se v těch zprávách prase vyznalo.

NicseNeudelaji

25.1.2020 14:09
NicseNeudelaji

XXX.XXX.139.16

Panika jako každý rok influzea je celoročně u divokých zvířatech běžnou součástí v organismu ,nejvíce ohrožené jsou Labutě, Kačeny, Huse.
Okrasné a exotické Ptactvo a Holubi nejsou k ptačí chřipce tak náchylní tak jako vodní a hrabavá drůbež, jde jim o Tv medializaci + se obávají přenosu viru ze zvířete na člověka než samotné chřipky
. Závěrem je to každý rok něco , spíše bych se obával celosvětového problému a to sucho a globální oteplování země + smrtelný koronavirem 2019-nCoV. https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/nakazeni-lide-v-ulicich-wu-chanu-padaji-jako-mouchy-ukazuji-videa-na-internetu-40311119?seq_no=1&source=hp&dop_req_id=tYOoRo4RIZm-202001251307&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

25.1.2020 14:45
kkki

XXX.XXX.54.213

Moudivláček napsal(a):
" Veterináři budou měsíc dělat namátkové kontroly a od drůbeže i okrasných ptáků odebírat vzorky a kontrolovat je."

Než tu zprávu TN CZ vypustily, měl si autor ujasnit co je obsahem pojmu OKRASNÉ PTACTVO.
Do kategorie pojmu okrasné ptactvo dnes řadíme všechny ptáky od astrildů, přes papoušky, kachničky, bažanty až k labutím, chované pro okrasu. Z uvedených jsou ke chřipce dle odborných vyjádření vnímaví vrubozobí a hrabaví, což jsou husy, kachny, slepice, atd. a zahrnují se pod chovatelský pojem drůbež.

Myslím si, že kdyby zpráva zněla, že budou odebírat vzorky nejen drůbeže, ale všech hrabavých a vrubozobých okrasných ptáků, což zjednodušeně můžeme říct, že je skoro jako termín drůbež, neplašili by se chovatelé papoušků atd.
Věřím, že veterináři pověření prováděním kontrol mají v tomto na rozdíl od zveřejněné zprávy jasno a nebudou nikoho z chovatelů několika papoušků děsit.

Dobrý den,ptačí chřipka tu již byla a ohrozilo to Vaše papoušky?K.

25.1.2020 17:05
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

kkki napsal(a):
Dobrý den,ptačí chřipka tu již byla a ohrozilo to Vaše papoušky?K.

Moje ne, ani nemám obavy, ale vím o jiných , které to ohrozilo.

25.1.2020 18:10
kkki

XXX.XXX.54.213

Tak prosím uveďte kde a koho a jak to ohrozilo u nás-,Moc by mne to zajímalo K

25.1.2020 18:14
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Moudivláček napsal(a):

Jen ještě dodám, že kdybych uveřejnil zprávu, že veterináři budu odebírat vzorky, tak bych specifikoval vzorky čeho. Trusu, tkáně, peří krve atd.
Čeština má bohatou zásobu pojmů, media by ji měla ovládat.

25.1.2020 18:16
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Tak se také přidám. Vzhledem k tomu, že máme leden tak předpokládám, že většina exotů je v zimovištích, kam se nic nedostane. A pokud má někdo venku Austrálii tak stejně, alespoň já má vše zamotané fólií. Střecha kompletně přikrytá. I zde se nic nedostane, jsem v klidu.

25.1.2020 18:33
kkki

XXX.XXX.54.213

Moudivláček napsal(a):
Jen ještě dodám, že kdybych uveřejnil zprávu, že veterináři budu odebírat vzorky, tak bych specifikoval vzorky čeho. Trusu, tkáně, peří krve atd.
Čeština má bohatou zásobu pojmů, media by ji měla ovládat.

no ještě ohrozit a mít potvrzené vzory z veteriny.je velký rozdíl.K

Rousky

28.1.2020 20:52
Rousky

XXX.XXX.139.16

Moudivláček napsal(a):

Koronavirus je horší ty zprávy se šíří všude !. Používat kvalitní Kun. avložky kvalitní

5.3.2020 19:23
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Rousky napsal(a):
Koronavirus je horší ty zprávy se šíří všude !. Používat kvalitní Kun. avložky kvalitní

Tak když jste zmínil koronavirus, tak nebudu citovat kapacity současné medicíny, některé velmi poučné, ale napíšu svůj názor podle získaných informací.
Obyčejná chřipka má zatím více úmrtí než u koronavirus.
Příirovnal bych to k PBFD a dalším u papoušků.
Anonymní cestování po světě, burzy i u nás mohou být zdrojem přenosu různých virů do chovu.
Ale každý má svou hlavu a doufám, že jí používá k myšlení.

5.3.2020 19:51
JoPe

XXX.XXX.82.6

Jak píšete, snaží se nás uklidnit kapacity medicíny, že se nejedné o nic vážného, že na chřipku statisticky umírá víc lidí, ale viděl jste, nebo slyšel, že by se někdy v poslední době stavěly na rychlo nemocnice, vyhlašovaly stavy nouze, žádosti o humanitární pomoc a na chřipku padali lidi na ulici jako mouchy?

5.3.2020 20:35
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

JoPe napsal(a):
Jak píšete, snaží se nás uklidnit kapacity medicíny, že se nejedné o nic vážného, že na chřipku statisticky umírá víc lidí, ale viděl jste, nebo slyšel, že by se někdy v poslední době stavěly na rychlo nemocnice, vyhlašovaly stavy nouze, žádosti o humanitární pomoc a na chřipku padali lidi na ulici jako mouchy?

Jde o to, jak jsou tyto informace pravdivé, což se nikdy my obyčejní lidé nedozvíme.

alfonzo

6.3.2020 12:01
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,pane Moudivláčku,zajisté pamatujete jako já honkongskou chřipku v roce 68-69 ,jednalo se o pandemii s milionem obětí.Jenže v té době byly informace pouze od fundovaných lidí,nikoli od dementních,diletantských novinářů,kteří vytvářejí paniku a zlo ve svůj prospěch.

6.3.2020 18:51
kkki

XXX.XXX.54.213

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,pane Moudivláčku,zajisté pamatujete jako já honkongskou chřipku v roce 68-69 ,jednalo se o pandemii s milionem obětí.Jenže v té době byly informace pouze od fundovaných lidí,nikoli od dementních,diletantských novinářů,kteří vytvářejí paniku a zlo ve svůj prospěch.

Přesně tak.K.

8.3.2020 15:20
franta brko

XXX.XXX.126.118

Toto je zajímavé téma. Bydlím v Dolní Rovni, což je 2.3 km od Moravan a něco dále od Slepotic, okr. Pardubice, kde byla ptačí chřipka v uzavřeném chovu kuřat atd. Celkem utraceno 137 tisíc ptáků. Vzhledem k tomu, že se nalézám do tří km od epicentra nákazy došlo ke sčítání všeho co má peří. Ptáky mám zazimovane. Co mně hlava nebere je fakt., že vedle zahrady teče potok, který je plný divokých kachen, ale ty nikdo nescita ani nezapisuje. To samé hrdličky. K čemu pak soupis drůbeže a ptáků, kde je mají lidé pod střechou. Fakt je, že je obava, asi na místě, že vir pt. chřipky může zmutovat a přejít na lidi, ale to nevím.

8.3.2020 15:25
franta brko

XXX.XXX.126.118

Ještě na doplnění, na MZ je fond na úhradu utracene drůbeže, ovšem utrácení exotického ptactva, s tím se nepočítá, tedy žádná náhrada.

alfonzo

8.3.2020 15:36
alfonzo

XXX.XXX.0.243

franta brko
dobrý den,je zajímavé,že ptačí chřipka opět u té samé firmy co minule,od zasvěcených mám zajímavé informace o tomto dění,nač platit kafilérku za přestárlá hejna,když to může proplatit pojišťovna opačným směrem.

8.3.2020 15:40
franta brko

XXX.XXX.126.118

Něco na tom bude. To jsem rovněž zaslechl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík