Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2020 13:01
Budgie1

XXX.XXX.155.130

Dobrý den, mám mládě přírodní - Olivový mutace chtěl bych zdá vědět jestli to vypadá na samce, asi mu je měsíc, je hyperaktivní vždycky mi skočí do krmítka a rozsypavá zrní a v kleci nechce vydržet, je zvyklý jen na ruce a u mně být :) přemýšlím že si pořídím druhý mládě ale nechci je dávat dohromady chtěl bych naučit mluvi, no snažím se oto :D předem děkuji za rady :)

13.2.2020 17:50
JoPe

XXX.XXX.82.6

Je to mladý tmavě zelený samec a i ty hrdelní znaky bude nějaké mít až přepelichá .Chce to všechno čas a jestli se mu bude někdo neustále věnovat, tak začne napodobovat slova a krom toho i všechny zvuky které slyší kolem sebe ale jestli na něj toho času tolik nebude, tak by bylo lepší mu pořídit kamaráda.

13.2.2020 17:57
smidla

XXX.XXX.160.209

Dobry den,

za mne take samec, ale moc se mi nelibi ta fotka zezau, muzete dat fotku s roztazenyma kridlama? To peri nevypada v poradku.

Smidla.eu

13.2.2020 21:53
euw

XXX.XXX.160.26

smidla napsal(a):
Dobry den,

za mne take samec, ale moc se mi nelibi ta fotka zezau, muzete dat fotku s roztazenyma kridlama? To peri nevypada v poradku.

Smidla.eu

Neviem čo Vy vidíte na perí? Podľa mňa je to pekný zdravý mladý samček. Perie má pekne uhladené.

13.2.2020 21:56
eli22

XXX.XXX.58.41

Peří má v pořádku.

15.2.2020 12:19
Budgie1

XXX.XXX.155.130

Dobrý den děkuji za reakce, asi mění peří že? Akorát zlobí, nevím jestli nemá pubertu, každý ráno když slyší ptáci venku tak píska a rozčiluje se, zda nevím jestli se naučí mluvit je docela uřvaný, skočí mi do krmítka a zrní rozsype ven. Nevíte proč to dělá? Hračky do klece sem nedal ani zrcátka

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2020 12:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

100%samec.

15.2.2020 12:31
JoPe

XXX.XXX.82.6

Toto chování je u andulek normální když je pták zdravý a plný energie. Dejte mu do klece větvičky ovocných stromů na okus a nechte ho často prolétnout po místnosti. Začne se do klece vracet sám .

15.2.2020 12:33
Budgie1

XXX.XXX.155.130

Děkuji, on totiž ani v kleci dlouho nevydrží pořád chce být venku a u mně, sedí mi na ruce a zkouším ho učit mluvit, je to bordelář 😀 Říkám mu Čiko, ahoj.

15.2.2020 12:37
Budgie1

XXX.XXX.155.130

Čiko, a vyroste mi malinko? Docela je dlouhý že je to mládě

15.2.2020 12:41
JoPe

XXX.XXX.82.6

Až vymění všechno peří, tak určitě bude vypadat mohutnější.

15.2.2020 12:47
Budgie1

XXX.XXX.155.130

A vyroste mi malinko? :)

15.2.2020 13:16
JoPe

XXX.XXX.82.6

No korela z něj nebude. Kostra už neporoste ale zmohutní svalstvo, naroste delší a barevnější peří, takže bude vypadat větší.Na tom se nedá jinak už nic změnit. Chce to také vzít do ruky nějakou knížku o papoušcích a něco si o tom přečíst.

16.2.2020 16:56
smidla

XXX.XXX.133.172

Dobry den,

co se mi nezda? Fotka cislo 3 v prvni serii fotek. Ale dokud tu nebude fotka natazeneho kridla, je to jen muj dojem.

Smidla.eu

16.2.2020 22:52
euw

XXX.XXX.250.60

smidla napsal(a):
Dobry den,

co se mi nezda? Fotka cislo 3 v prvni serii fotek. Ale dokud tu nebude fotka natazeneho kridla, je to jen muj dojem.

Smidla.eu

Nechcem sa Vás dotknúť, ale odporúčam návštevu očného lekára.

17.2.2020 19:47
smidla

XXX.XXX.166.149

euw napsal(a):
Nechcem sa Vás dotknúť, ale odporúčam návštevu očného lekára.

Dobry den,

to je v pohode, mne neurazite. Urazit mne muze pouze inteligentni clovek.

Clovek co respektuje nazor jineho. Nezda se mi delka letek. Muze to byt poskladanim kridla v moment fotografovani, muze to byt preperovani a muze to byt i neco jineho.

Uz z toho duvodu jsem jasne s rozumitelne napsal, ze to je jen muj dojem a dokud tu nebude fotka natazeneho kridla, tak u dojmu jen zustane. POCHOPENO?

S pozdravem smidla.eu

19.3.2020 15:27
isokarhu

XXX.XXX.254.194

Dobry den,

Ked uz je debata u urcovani pohlavia anduliek, tak zaciatkom roku 2019 som od kamarata dostal prazdnu klietku po kanarikoch a tak sme si zo zverimexu kupili dve andulky, t.j. teraz maju urcite rok a pol. Popravde, co-to sme uz nacitali, avsak doteraz si nie sme isti pohlavim. Prikladam fotografie (samostatne a aj ako su spolu pred rokom a teraz) a popis.

- zlty je Arwen - je mensi, hyperaktivnejsi, miestami az hystericky. V kuse skrieka, vydava rozne zvuky, vecer v kliete si tak ticho pospevuje. Asi je to nejaka recesivne forma, farba ozobia bola zo zaciatku sivo-ruzova, teraz je ruzovad (prikladam starsiu fotografiu a aj najnovsiu na porovnanie). Najprv sme si mysleli, ze je to samicka, teraz, ze samec, ale bohvie....
- modry je Sanchez - mohutnejsi, tazky flegmatik, salamista. Ked sme ho/ju kupili, tak ozobie mal slabo modre, postupne mu zhnedlo. Zvuky nevydava, maximalne zaskrieka.

Zlty do modreho stale huci, modry nanho niekedy vyskoci, zaskrieka, zlty sa stiahne. Chvilu je ticho, potom sa zacnu mat radi ("zobacikuju" sa, iskaju si pierka jeden druhemu). Asi sa maju radi... V kazdom pripade, akakolvek rada ohladom pohlavia bude vitana. Dakujem !

1. fotka - andulky spolu zaciatkom roku 2019 (Sanchez mal modre ozobie, Arwen sive)
2. fotka - marec 2020 (Sanchez ma ozobie hnede, Arwen ruzove)
3. fotka - Arwen zaciatkom roku 2019 (ozobie este bolo sive)
4. fotka - Sanchez v marci 2020

Poznamka - v klietke maju zvonceky, konariky, zo zaciatku sa s tym aj hrali, teraz o to vobec nemaju zaujem. V podstate aj z klietky ich treba vyhnat, inac len v nej sedia. Arwen si polieta, ale Sanchez na to zvysoka kasle. Vobec sa nespravaju ako poriadne andulky. Co s tym ?

19.3.2020 17:20
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

isokarhu napsal(a):
Dobry den,

Ked uz je debata u urcovani pohlavia anduliek, tak zaciatkom roku 2019 som od kamarata dostal prazdnu klietku po kanarikoch a tak sme si zo zverimexu kupili dve andulky, t.j. teraz maju urcite rok a pol. Popravde, co-to sme uz nacitali, avsak doteraz si nie sme isti pohlavim. Prikladam fotografie (samostatne a aj ako su spolu pred rokom a teraz) a popis.

- zlty je Arwen - je mensi, hyperaktivnejsi, miestami az hystericky. V kuse skrieka, vydava rozne zvuky, vecer v kliete si tak ticho pospevuje. Asi je to nejaka recesivne forma, farba ozobia bola zo zaciatku sivo-ruzova, teraz je ruzovad (prikladam starsiu fotografiu a aj najnovsiu na porovnanie). Najprv sme si mysleli, ze je to samicka, teraz, ze samec, ale bohvie....
- modry je Sanchez - mohutnejsi, tazky flegmatik, salamista. Ked sme ho/ju kupili, tak ozobie mal slabo modre, postupne mu zhnedlo. Zvuky nevydava, maximalne zaskrieka.

Zlty do modreho stale huci, modry nanho niekedy vyskoci, zaskrieka, zlty sa stiahne. Chvilu je ticho, potom sa zacnu mat radi ("zobacikuju" sa, iskaju si pierka jeden druhemu). Asi sa maju radi... V kazdom pripade, akakolvek rada ohladom pohlavia bude vitana. Dakujem !

1. fotka - andulky spolu zaciatkom roku 2019 (Sanchez mal modre ozobie, Arwen sive)

Poznamka - v klietke maju zvonceky, konariky, zo zaciatku sa s tym aj hrali, teraz o to vobec nemaju zaujem. V podstate aj z klietky ich treba vyhnat, inac len v nej sedia. Arwen si polieta, ale Sanchez na to zvysoka kasle. Vobec sa nespravaju ako poriadne andulky. Co s tym ?

Máte dvě samičky. Neviem jako sa správajů poriadne andulky,ale klec je nevhodná a malá. Sežeňte samce a větší klec a oni ožijí.

19.3.2020 19:07
vabl

XXX.XXX.0.251

Je to modrá žlutolící recesivní straka SAMEC

19.3.2020 21:05
jarat

XXX.XXX.205.181

isokarhu napsal(a):
Dobry den,

Máte pár, Sanchez je samička a Arwen je samec.

20.3.2020 07:26
isokarhu

XXX.XXX.254.194

Dakujem za informacie. Co sa klietky tyka, tak z fotografie to nie je vidiet ale klietka je dost vysoka a siroka.

Co teda mame robit ak Sanchez (samica) nejavi o Arwen (samec) zaujem a ich vztah je cisto kamaratsky ?))) Pomohol by mlady samec (najlepsie nejaky uplne mlady aby sme si ho trochu vedeli vychovat kedze tito dvaja boli kupeni z obchodu) ?

20.3.2020 14:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

ale klietka je dost vysoka a siroka.

to je jako kolik, to dost ?

20.3.2020 22:34
vabl

XXX.XXX.0.251

Tmavomodrá samička na první fotce 2019 má modré ozobí (předzvěst zdravotního problému nebo i vysílení třeba hnízděním…). Jedná se již o starší "přetučnělou - obézní" samičku. To může znamenat i poruchu metabolismu. Na poslední fotce z 3/2020 je vidět špatné opeření (nestejnoměrné zbarvení těla) flekatost a rovněž trvá přetučnělost.
Pokud dostanou budku a dostatečný prostor mohli by zahnízdit, neboť podle ozobí je samička ve fázi přípravy na hnízdění, ale chtělo by to dietu – je překrmená, přetučnělá.
Vzdálenost bidélek od sebe alespoň 5ti násobek délky ptáka, aby byl nucen tuto vzdálenost přelétnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík