Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2020 18:58
tkotra@gmail.com

XXX.XXX.17.77

Dobrý den,

prosím. Jak bude vychazet pyrura červenobříchý s aratingou sluneční? Mám samce pyrury a chtěl bych mu dopřát samičku. Nespáří se spolu tyto dva druhy? Nechci odchovávat mladé.

Děkuji za reakce, pěkný den.

Tomáš Kotra

15.2.2020 20:01
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

To nemyslíte vážně?

15.2.2020 20:18
kubanec

XXX.XXX.103.242

Já myslím že ne .se toho nemusíte bát

15.2.2020 21:25
tkotra@gmail.com

XXX.XXX.17.77

Nechci odchov, jde mi právě o to aby se náhodou nespářili...

16.2.2020 12:52
borovicka

XXX.XXX.127.75

to si děláte pr...?

16.2.2020 14:33
cvrdlikacek

XXX.XXX.91.111

Mají vás za blázna,ale koukám že to myslíte vážně,tak odpovím já,NE žádný odchov určitě nebude 😁 kachna se slepicí se přece taky nepáří 😁

16.2.2020 15:04
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

cvrdlikacek napsal(a):
Mají vás za blázna,ale koukám že to myslíte vážně,tak odpovím já,NE žádný odchov určitě nebude 😁 kachna se slepicí se přece taky nepáří 😁

Je až k neuvěření co někdo vypustí za dotaz.

Neregistrovaný uživatel

16.2.2020 15:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Ladamusa napsal(a):
Je až k neuvěření co někdo vypustí za dotaz.

Proc? U hadu se mezidruhovy krizenci delaj. Mrizky se spilotama, tmavky s regiuskama, spiloty s chondrama (vsecko krajty) dokonce hroznysi a anakondy. Kone x osli, kozy x ovce. Fskt mi neprijde az tak divny dotaz na dva druhy papousku. Tedy z pohledu laika samo.

Neregistrovaný uživatel

16.2.2020 15:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Proc? U hadu se mezidruhovy krizenci delaj. Mrizky se spilotama, tmavky s regiuskama, spiloty s chondrama (vsecko krajty) dokonce hroznysi a anakondy. Kone x osli, kozy x ovce. Fskt mi neprijde az tak divny dotaz na dva druhy papousku. Tedy z pohledu laika samo.

Krásně jste to vysvětlil-z pohledu lajka samo.

16.2.2020 15:54
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Já tady nevidím žádnou užovku jen osla

16.2.2020 15:59
kareta

XXX.XXX.84.6

A kříženýho asi s kobylou .

16.2.2020 16:20
kubanec

XXX.XXX.103.242

Pánové proč ty negativni reakce pán ma doma mazlika a chce pridat jinej druh tak se jen zeptal .Plno lidí má doma dva ochoceny papousky různých druhů ..

16.2.2020 16:25
atobajus

XXX.XXX.195.189

tkotra@gmail.com napsal(a):
Dobrý den,

prosím. Jak bude vychazet pyrura červenobříchý s aratingou sluneční? Mám samce pyrury a chtěl bych mu dopřát samičku. Nespáří se spolu tyto dva druhy? Nechci odchovávat mladé.

Tomáš Kotra

Odchovat nežádoucí křížence od těchto dvou druhů by asi velký problém nebyl.

Na třech fotkách níže jsou kříženci pyrury zelenolícího a aratingy tmavohlavého. Na další fotce pak hybrid pyrura zelenolící a aratinga sluneční, mláďata i s rodiči. Fotky jsou ze zahraničí, dá se jich dohledat více, samozřejmě i různé další kombinace.

16.2.2020 17:16
saola

XXX.XXX.30.55

Děkuji, že jste to sem vložil, vnitřně jsem si myslela, že křížení je možné.
https://en.wikipedia.org/wiki/Conure

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2020 17:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

atobajus napsal(a):

Na třech fotkách níže jsou kříženci pyrury zelenolícího a aratingy tmavohlavého. Na další fotce pak hybrid pyrura zelenolící a aratinga sluneční, mláďata i s rodiči. Fotky jsou ze zahraničí, dá se jich dohledat více, samozřejmě i různé další kombinace.

Toto som niekde cital bud ararauna.cz alebo nejaky iny portal, len som nemal dokaz a bolo to davnejsie. Keby to tu napisem zniesli by ma zo sveta!!:-) Takze super ze ste to sem zavesili.!

16.2.2020 18:46
kubanec

XXX.XXX.103.242

No ale tak to museli mit budku když ji mit nebudou ....

16.2.2020 21:13
Pandinus

XXX.XXX.139.58

atobajus napsal(a):

Aneb jak posměváčci inteligenti ostrouhali . Dobrá práce Atobajus

17.2.2020 08:35
kubanec

XXX.XXX.103.242

tkotra@gmail.com napsal(a):
Dobrý den,

Tomáš Kotra

Tak jestly to musi bejt aratiga sluneční tak pořiďte samce a je to...

17.2.2020 08:40
tkotra@gmail.com

XXX.XXX.200.211

Děkuju za příspěvky, mi jde o to aby spolu normálně vycházeli a neměli mladé. Aratinga samice a pyrura samec v jedné kleci jsou asi hloupost, nebo?

Jak vidím výše,, tak je teoreticky mozne, ze se pyrura s aratingou spáří, ale když jim nedám budku, tak by ta šance měla být minimální, jestli to dobře chápu...

ano jsem laik a děkuji za konstruktivní příspěvky.

TK

17.2.2020 08:44
tkotra@gmail.com

XXX.XXX.200.211

Dobrý den, moc děkuji za příspěvek. Pyrura se tedy s aratingou snese v jedné kleci? Když jim nedám budku, tak se nespáří, že?

17.2.2020 08:55
kubanec

XXX.XXX.103.242

No někomu se nespáří čistej druh někomu se spáří rozdílný druhy klidně bych dal k němu samce .plno chovatelu si roky myslelo že má pár a byli to dva samci tady jde spíš o to že když k pyrure přidáte druhyho papouška tak si pyrura může tu klec bránit jako svoje teritorium jak je ta pyrura stará ?

17.2.2020 09:52
eli22

XXX.XXX.58.41

Třeba nespáří, ale samice může neustále snášet, což pro její zdraví nebude zrovna ok.

17.2.2020 09:54
kubanec

XXX.XXX.103.242

eli22 napsal(a):
Třeba nespáří, ale samice může neustále snášet, což pro její zdraví nebude zrovna ok.

No proto doporucuji samce

17.2.2020 10:02
eli22

XXX.XXX.58.41

kubanec napsal(a):
No proto doporucuji samce

Aha, to mi nějak uniklo, pardon. Tak určitě dva samce. Nejhorší je pak dvě samice, ale zase máte pak něco k snídani.

17.2.2020 10:33
kubanec

XXX.XXX.103.242

Co mnich lutino ? Řve to stejně jako aratinga může se to zkrizit je to krásně žlutý vedle červený by to kontrastovalo

Kotris

17.2.2020 10:41
Kotris

XXX.XXX.167.18

Na asi půl roku... Jde mi o to jestli spolu dokážou vyjít v jedné kleci a nespustí se...

17.2.2020 11:30
kubanec

XXX.XXX.103.242

Kotris napsal(a):
Na asi půl roku... Jde mi o to jestli spolu dokážou vyjít v jedné kleci a nespustí se...

No to vám nikdo nezaručí jak zde bylo psáno zkuste toho samce papousci běžně jsou v páru dva samci nebo dvě samice a chovatel to zjistí až časem a nic nepozoruje že by jim to vadilo

17.2.2020 12:29
eli22

XXX.XXX.58.41

kubanec napsal(a):
Co mnich lutino ? Řve to stejně jako aratinga může se to zkrizit je to krásně žlutý vedle červený by to kontrastovalo

Tak mám doma dva mnichy a u nás jsou to nejtišší papoušci, co jsem poznala. Ve srovnání třeba se zebřičkama nebo andulkama, kteří nezavřou zobák, tak balzám. Zakřičí jen z nějakých důvodů, jsou to hlídači.

Neregistrovaný uživatel

17.2.2020 17:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pandinus napsal(a):
Aneb jak posměváčci inteligenti ostrouhali . Dobrá práce Atobajus

Můžete ty posměváčky a inteligenty protřídit-podle mne na tak nezvyklý dotaz různé reakce-žádné posmívání vtom nevidím,akorát je mi divné,že vás popohnal k reakci až příspěvek Atobajuse?! Měl jste možnost se projevit hned na začátku debaty,ale asi je lépe vyčkat a pak si zamachrovat.

18.2.2020 20:37
Pandinus

XXX.XXX.139.58

Můžete ty posměváčky a inteligenty protřídit-podle mne na tak nezvyklý dotaz různé reakce-žádné posmívání vtom nevidím,akorát je mi divné,že vás popohnal k reakci až příspěvek Atobajuse?! Měl jste možnost se projevit hned na začátku debaty,ale asi je lépe vyčkat a pak si zamachrovat.

Na svém příspěvku nevidím vůbec nic machrujícího, naopak. Hned několik místních exotů mělo opět potřebu se vyjádřit k tématu o němž neví vůbec nic. Takže se obraťte tímto směrem. Myslím, že stačí projít si téma znova a víte o kom mluvím že? Vyčkávat nebylo třeba a ani jsem nemohl - na téma jsem narazil až ve chvíli, kdy bylo "vyřízeno". Atobajus má mé uznání (a není to prvně) proto, že místo plácání slámy a posměšků použil google. Takže přístě doporučuji podobný přístup. Je českou vlastností vyjadřovat se ke každému tématu aniž o tom mám páru. Podle toho to tady taky vypadá

Neregistrovaný uživatel

18.2.2020 20:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pandinus napsal(a):
Na svém příspěvku nevidím vůbec nic machrujícího, naopak. Hned několik místních exotů mělo opět potřebu se vyjádřit k tématu o němž neví vůbec nic. Takže se obraťte tímto směrem. Myslím, že stačí projít si téma znova a víte o kom mluvím že? Vyčkávat nebylo třeba a ani jsem nemohl - na téma jsem narazil až ve chvíli, kdy bylo "vyřízeno". Atobajus má mé uznání (a není to prvně) proto, že místo plácání slámy a posměšků použil google. Takže přístě doporučuji podobný přístup. Je českou vlastností vyjadřovat se ke každému tématu aniž o tom mám páru. Podle toho to tady taky vypadá

Díky za krásné vysvětlení.Všichni "místní exoti"vás budou mít rádi.

18.2.2020 21:02
Pandinus

XXX.XXX.139.58

Díky za krásné vysvětlení.Všichni "místní exoti"vás budou mít rádi.

Pravda bolí. Přežiju to i bez těch lajků ( nebo spíš laiků??:-D)

19.2.2020 07:09
kubanec

XXX.XXX.103.242

Pandinus napsal(a):
Pravda bolí. Přežiju to i bez těch lajků ( nebo spíš laiků??:-D)

Vy máte pocit že jste zadavateli vlákna nějak poradil ? To že se aratinga s pyrurou může zkrizit neznamená že se to stane pokaždé .ten člověk od nějakého chovatele zakoupil papouška čímž mu umožnil vydělat 3-4 tisice teď chce zakoupit dalšího v hodnotě 5-6 tisic takže znova někdo vydělá a když požádá o radu tak sklidi od lidi jako vy akorát posměch že si to na guglu nenašel sám .vy asi chodite spat s knížkou pod polštářem a ráno jste chytrej jako kalousek

19.2.2020 09:42
eli22

XXX.XXX.58.41

A pak bude mít ty křížence a prodá je někomu jako je pan Pandinus za 4-5 tisíc na chov a oni budou co? Neplodní nebo mláďata nebudou životaschopná.

19.2.2020 09:47
kubanec

XXX.XXX.103.242

No to by mu je musela vysedet v misce od proso se podivejte do inzerce kolik se teď nabízí chovnejch páru na prodej teď před sezonou

19.2.2020 12:43
Pandinus

XXX.XXX.161.10

kubanec napsal(a):
Vy máte pocit že jste zadavateli vlákna nějak poradil ? To že se aratinga s pyrurou může zkrizit neznamená že se to stane pokaždé .ten člověk od nějakého chovatele zakoupil papouška čímž mu umožnil vydělat 3-4 tisice teď chce zakoupit dalšího v hodnotě 5-6 tisic takže znova někdo vydělá a když požádá o radu tak sklidi od lidi jako vy akorát posměch že si to na guglu nenašel sám .vy asi chodite spat s knížkou pod polštářem a ráno jste chytrej jako kalousek

Já jsem v tomhle vlákne někde radil pane Kubánec?

Neregistrovaný uživatel

19.2.2020 15:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Vy jste opravdu nic neporadil jen jste napadl ty kteří si v dobré vůli našli čas a řekli svůj názor.Když se vám některý nelíbí tak nemusíte někoho nazývat "mistním exotem"-stálo by to za omluvu.JT

19.2.2020 16:32
Pandinus

XXX.XXX.36.225

Vy jste opravdu nic neporadil jen jste napadl ty kteří si v dobré vůli našli čas a řekli svůj názor.Když se vám některý nelíbí tak nemusíte někoho nazývat "mistním exotem"-stálo by to za omluvu.JT

Mám se omluvit těm chudákům, co zesmešnili dotaz, napsali něco ve smyslu že je tazazel na hlavu, kdyz vznese takový dotaz a za blbce měli i oponenty aniž k tomu měli sami co říct? To musí být velcí kamarádi. Určitě Vám za to nadělí pár lajků

Neregistrovaný uživatel

19.2.2020 16:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Proč tak zhurta,chudáci už ani ne exoti.Na diskusním foru se nehledají kamarádi,ale nejvýše sympatizanti a těch snad několik mám a nerozdáváme si lajky pro nic zanic.Za tím jak jsem reagoval dnes v 15:18 si stojím.JT

19.2.2020 17:49
Ladamusa

XXX.XXX.153.11

Pandinus napsal(a):
Mám se omluvit těm chudákům, co zesmešnili dotaz, napsali něco ve smyslu že je tazazel na hlavu, kdyz vznese takový dotaz a za blbce měli i oponenty aniž k tomu měli sami co říct? To musí být velcí kamarádi. Určitě Vám za to nadělí pár lajků

Koukám jak se tu jeden exot uvedl. Tak znovu, že se dá pářit dva odlišné druhy je možné, ale za dosti jiných podmínek, kdy se ptáci stimulují do toku různými způsoby. Za mě je to blbost. Pokud si dá někdo do klece metr na metr dva rozdílné druhy ptactva a bojí se, že bude mít mladé tak to mi hlava nebere. To že spolu budou na bidle, těžko povede k tomu aby měli mladé. Nemají budku, nedostávají stravu, která stimuluje k toku atd. Takže milý pane co chováte a radite hlavně u želv, vraťte se tam. Jen pro Vás: Když jedete s pěknou ženskou v autobuse, neznamená to, že s Vámi bude hnízdit. A tohle téma končím.

19.2.2020 21:06
Pandinus

XXX.XXX.139.58

Ladamusa napsal(a):
Koukám jak se tu jeden exot uvedl. Tak znovu, že se dá pářit dva odlišné druhy je možné, ale za dosti jiných podmínek, kdy se ptáci stimulují do toku různými způsoby. Za mě je to blbost. Pokud si dá někdo do klece metr na metr dva rozdílné druhy ptactva a bojí se, že bude mít mladé tak to mi hlava nebere. To že spolu budou na bidle, těžko povede k tomu aby měli mladé. Nemají budku, nedostávají stravu, která stimuluje k toku atd. Takže milý pane co chováte a radite hlavně u želv, vraťte se tam. Jen pro Vás: Když jedete s pěknou ženskou v autobuse, neznamená to, že s Vámi bude hnízdit. A tohle téma končím.

To je dobře, že jste si nadělili za to kámoši lajky . Zrovna Vaše reakce je PECKA OMLOUVÁM SE, JSTE BOREC A ZA VAŠI RADU Z 16.2.2020 15:04 ZASLOUŽÍTE BLUDIŠŤÁKA

19.2.2020 21:07
Pandinus

XXX.XXX.139.58

Proč tak zhurta,chudáci už ani ne exoti.Na diskusním foru se nehledají kamarádi,ale nejvýše sympatizanti a těch snad několik mám a nerozdáváme si lajky pro nic zanic.Za tím jak jsem reagoval dnes v 15:18 si stojím.JT

Dal jsem Vám lajk, snad Vás to potěší. Jste Jednička vaše rada dotyčnému rozhodně pomohla

19.2.2020 21:15
Pandinus

XXX.XXX.139.58

Jinak Láďo s tím stalkingem sis moc práci nedal - podívat se jen na první tři diskuse

Neregistrovaný uživatel

19.2.2020 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pandinus napsal(a):
Dal jsem Vám lajk, snad Vás to potěší. Jste Jednička vaše rada dotyčnému rozhodně pomohla

Jen tak na úplný závěr ten váš lajk mě,ale ani trošku nepotěšil.

19.2.2020 21:42
Froli-1

XXX.XXX.75.254

No...tak na závěr..tazatel dostal odpověď- může , nemůže a nemusí, ale navíc jako bonus zjistil jak to tady dopadá..
Dostanu i já bludišťáka? Nebo zrovna Černého Petra? Nebo hrajeme něco jiného???😂😂

19.2.2020 21:48
Pandinus

XXX.XXX.139.58

Froli-1 napsal(a):
No...tak na závěr..tazatel dostal odpověď- může , nemůže a nemusí, ale navíc jako bonus zjistil jak to tady dopadá..
Dostanu i já bludišťáka? Nebo zrovna Černého Petra? Nebo hrajeme něco jiného???😂😂

Ale vůbec. Vy jste se tu nikterak hloupě ani jinak nevyjadřoval, nikoho neshazoval a nesnažíte se to teď otočit proti ostatním
Spousta lidí se tu kasá, jak poradila, věší se ti, co neporadili. Že hned někdo nenapsal - tak případná vejce vyhoďte. Nejblíž byl Kubánec, až na toho Kalouska , když zmínil neumisťovat budky .

20.2.2020 13:16
Froli-1

XXX.XXX.75.254

Musím se Vám přiznat, že i já jsem na začátku této diskuze měla stejný názor, že nemůže, ale díky atobajusovi jsem zjistila, že to je i možné, za což mu velmi děkuji...

Tazatel psal, že mu s chce "dopřát"samičku...proč?
Po prokazatelných fotkách, že tohle spojení opravdu může být, bych doporučila spíše stejný druh a stejné pohlaví nebo jiný druh a v jeho případě opět samce a nebude muset řešit otázku typu: nespáří se spolu?
Možná v tom někdo vidí něco nového, když se jim podařilo tyto dva rozdílné druhy dát dohromady, ale takový kříženec je nepoužitelný a naprosto zbytečný...

20.2.2020 13:29
kubanec

XXX.XXX.103.242

Už to hoďte k ledu tuto diskuzi tazatel píše že mu nejde o odchov je to chovatel amater a chtěl dopřát sameckovy kamarádku a jelikož mu nejde o odchov tak jinej druh a ten co se mu líbí jelikož to je pan co papousky neodchovava tak nevi že papousci bez problémů navazují vztahy v páru stejného pohlaví . Aspoň tak jsem to pochopil já že to pán tak myslel takže když pán pořídí samce tak se nic nestane jen asi bude muset pořídit druhou klec protože když ho vrazí k pyrure tak to nemusí hned klapnou .takže tu furt nerešte že pán bude produkovat kříženec protože to neměl vůbec v úmyslu proboha ......

20.2.2020 13:55
Froli-1

XXX.XXX.75.254

Já tady neřeším možné křížence tazatele, ale vyjádřila jsem se na křížence na fotkách, takže tak...

22.2.2020 18:39
tkotra@gmail.com

XXX.XXX.17.77

Je to tak ja píše kubánec, pořídím budto samce aratingy nebo samicy pyrury, vyřešeno, děkuji. =)

22.2.2020 19:31
kubanec

XXX.XXX.103.242

Pořiďte samce a máte do budoucna klid

Přidejte reakci

Přidat smajlík