Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2020 21:19
Maugrim

XXX.XXX.9.15

Dobry den rad byc se zeptal zda acidomid podavat neustale a nebo jen obcas u zebricek a chuvicek

26.2.2020 21:28
eli22

XXX.XXX.58.41

Aidomid používám v létě, aby nekazila ve vedru voda. Dále jsem s ním zaléčila pár bakteriálních infekcí u papoušků. Neustále nepoužívám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2020 22:07

Ja pouzivam namiesto acidomidu jablcny ocot ma to ten isty efekt:-) a je to lacnejsie. A tiez iba v lete.

27.2.2020 10:50
radanek

XXX.XXX.185.115

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ja pouzivam namiesto acidomidu jablcny ocot ma to ten isty efekt:-) a je to lacnejsie. A tiez iba v lete.

Ja davam jablecny ocet denne.

27.2.2020 11:49
Rotvik

XXX.XXX.176.249

eli22 napsal(a):
Aidomid používám v létě, aby nekazila ve vedru voda. Dále jsem s ním zaléčila pár bakteriálních infekcí u papoušků. Neustále nepoužívám.

Jen pro upřesnění ACIDOMID není lék,ale pouze prevence zdravé populace

http://www.benefeed.cz/zbozi/exoticke-ptactvo/acidomid/acidomid-exot-500-ml.html

Bartos

27.2.2020 12:16
Bartos

XXX.XXX.181.79

Rotvik napsal(a):
Jen pro upřesnění ACIDOMID není lék,ale pouze prevence zdravé populace

http://www.benefeed.cz/zbozi/exoticke-ptactvo/acidomid/acidomid-exot-500-ml.html

V určitých případech ale jako lék působí, například ničí bakterie v trávicím traktu.

27.2.2020 16:53
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Nebudu Vám to vyvracet,ale hned první odstavec popisu od výrobce,mluví jasně.

Prevence množení patogenních bakterií, plísní a kokcidií
ACIDOMID® je špičkový výrobek moderní koncepce působící nejen proti množení patogenních bakterií, ale velice dobře také tlumí rozvoj a množení nitrobuněčných parazitů jako např. kokcidií. ACIDOMID® však není léčivo, neobsahuje ani kokcidiostatika a nezanechává tak rezidua v organismu. Nemá také ochranné lhůty.

27.2.2020 22:18
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

radanek napsal(a):
Ja davam jablecny ocet denne.

Neškodí, ale je to zbytečné viz příspěvky výše. Okyselení proti kokcidiím a i jiným problémům trávení hlavně v létě.

28.2.2020 09:19
eli22

XXX.XXX.58.41

Rotvik napsal(a):
Nebudu Vám to vyvracet,ale hned první odstavec popisu od výrobce,mluví jasně.

Prevence množení patogenních bakterií, plísní a kokcidií
ACIDOMID® je špičkový výrobek moderní koncepce působící nejen proti množení patogenních bakterií, ale velice dobře také tlumí rozvoj a množení nitrobuněčných parazitů jako např. kokcidií. ACIDOMID® však není léčivo, neobsahuje ani kokcidiostatika a nezanechává tak rezidua v organismu. Nemá také ochranné lhůty.

Jak jsem psala, dávám acidomid pouze v létě, aby se nekazila voda. A ano, je možné i jablečný ocet nebo citron. Když byl papoušek špatný (což se projevilo mimo jiné i na zobáku - viz jiné vlákno), nežral, řídká stolice, atd., a veterinářka na horách, tak jsem právě podávala střídavě heřmánkový čaj s glukopurem a vodu acidomidem. Když jsempak se dovolala vetky, tak mi postup schválila a pochválila. Po dvou dnech papoušek ok. To se mi stalo dvakrát. Okyselení právě ničí patogenní bakterie, které zřejmě způsobily ten problém. Veterinářka řekla, že jsem postupovala správně a podchytilo se to včas.

15.8.2022 09:26
Alkonost

XXX.XXX.254.253

Dobrý den, při podávání acidomidu do vody se v ní pták může vymáchat...
Ublíží mu to nějak/zhorší to kvalitu peří?

15.8.2022 15:27

Alkonost napsal(a):

Nezaznamenala jsem to. Jeden rok jsem dávala Acidomid a další vitamíny z řady Benefeed do vody, ale efekt jsem neviděla. Ani na kondici ptáků, odchovech či přímo na peří.

Od té doby dávám do vody akorát v létě trochu jablečného octa, aby se voda tak rychle nekazila. Jinak nic.

15.8.2022 17:10
eli22

XXX.XXX.58.42

Alkonost napsal(a):

To si nemyslím, dáváte tam kapičku. Jinak se může použít třeba citron nebo ještě lépe ten jablečná ocet, ale fakt stačí kapka.

15.8.2022 21:10
Alkonost

XXX.XXX.254.253

Děkuji za odpověďi

17.8.2022 07:57
PapaAus

XXX.XXX.225.50

Tento přípravek jsem vyměnil též za jablečný ocet a citron. Dávkuji 4ml na litr vody už roky a ptáci jsou bez problémů. Co se trávení týče, je důležitá prevence, zejména pak u austrálie i dřevěné uhlí a ještě používám Humacnatur. Acidomid mi na vodě dělal "duhový" povlak (škraloup), nevím jestli to je zrovna vhodné. Po těchto zkušenostech jsem ho vyhodil a dal do kolonky zbytečných věcí.

17.8.2022 16:10
atobajus

XXX.XXX.195.189

Acidomid i ocet mám vyzkoušen u exotů i králíků. Ocet neudrží misky s vodou ve stejné čistotě jako Acidomid, určitě ne v tom dávkování jaké se používá. Navíc při podávání octa je potřeba víc dotovat minerální látky, když to přeženete tak dochází k odvápnění organismu a a samičky mají u vajíček i tenčí skořápku. Ocet není vyroben jako doplněk stravy pro exoty, nikdo nezná přesné a vhodné dávkování, určitě bych nepoužíval dlouhodobě.
Acidomid nejen že obsahuje všechny organické kyseliny, ale obsahuje, mimo jiné právě i minerální látky, navíc má přesné dávkování pro konkrétní druhy zvířat a díky jeho složení se může používat celoročně.

17.8.2022 16:36
exotchov

XXX.XXX.168.151

Ono je to vsechno pekne,40let nedavam zadny z nich jmenovany a problem zadny. Ze bych mel jine ptactvo nez ostatni,tezko.

1.10.2022 12:57
Lilith2

XXX.XXX.189.29

Dobry den, tento pripravek jsen koupila Zakousci holce, prosim, vim ze je davkovani 5ml na litr, mame takove ty klasicke pulkruhove misky jak jsou u velkych klecich. Urcite je tu take nekdo ma kolik toho do te misky davate? To je tak na te odmerce 2,5 ml, jsem zacarecnice..

1.10.2022 15:01

Lilith2 napsal(a):
Dobry den, tento pripravek jsen koupila Zakousci holce, prosim, vim ze je davkovani 5ml na litr, mame takove ty klasicke pulkruhove misky jak jsou u velkych klecich. Urcite je tu take nekdo ma kolik toho do te misky davate? To je tak na te odmerce 2,5 ml, jsem zacarecnice..

Každá miska je různě velká. Zkuste
do ní normálně dát vodu a přelít do odměrky, kolik je obsah. A pak rozpočítat dávkování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík