Prosím poraďte – nemám CITES

Žako velký
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Koko89

12.3.2020 10:56
Koko89

XXX.XXX.42.248

Dobrý den, potrebuju pomoci nebo radu jak pokracovat... Na inzerat jsem poridila žaka bohuzel jsem asi naletela prekupnikovi nebo tak neco mam kupni smlouvu byla jsen pro nej v praze s tim ze me pan zavedl do bytu vse mi ukazal atd jenze pak mi rekl ze papiry cites posle az ho v praze odhlasi uz je to 14 dni pan na telefon nereaguje a po prijezdu zpet na adresu uz v byte neni k nalezeni.. Takze papiry cites nemam co ted jsem zoufala.. Za jakou koli radu dekuji jinak koupila jsem za 15 tisic ale ted nejde o penize ale o to aby jsem o zakouska neprisla

12.3.2020 11:21
kareta

XXX.XXX.172.89

Kupní smlouvu na papouška máte ?

12.3.2020 11:25
Jamro

XXX.XXX.234.58

kareta napsal(a):
Kupní smlouvu na papouška máte ?

Treba citat a dozviete sa, ze ma.

Koko89

12.3.2020 11:31
Koko89

XXX.XXX.42.248

Ano mam

alfonzo

12.3.2020 11:35
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Tady nezbývá nic jiného,než přerazit výrobní číslo a zaregistrovat na jiný techničák.

12.3.2020 11:35
kareta

XXX.XXX.172.89

Pardon . Přehledl jsem to . Ještě bych zkoušel se s ním skontaktovat a když to nepůjde tak bych na něj podal trestné oznámení. Pán nemá zřejmě k papouškovi papíry.

Koko89

12.3.2020 11:48
Koko89

XXX.XXX.42.248

A na koho bych se mela obratit aby mi pohl kdyztak vystavit jine papiry nebo papouska prihlasit?? Mam pocit ze trestni oznameni bez rodneho cisla a cisla obcanky postrada vyznam navic zacinam premyslet nad tim jestli je jmeno na kupni smlouve pravdive.. Kdyby jste nekdo vedel jak s toho ven napiste mi email a ja se s vami spojim... Dekuji moc

12.3.2020 12:06
Jamro

XXX.XXX.234.58

Koko89 napsal(a):
A na koho bych se mela obratit aby mi pohl kdyztak vystavit jine papiry nebo papouska prihlasit?? Mam pocit ze trestni oznameni bez rodneho cisla a cisla obcanky postrada vyznam navic zacinam premyslet nad tim jestli je jmeno na kupni smlouve pravdive.. Kdyby jste nekdo vedel jak s toho ven napiste mi email a ja se s vami spojim... Dekuji moc

Pokial ma vtak cites, tak podla cisla na kruzku alebo cipu vedia zo zivotneho zistit komu vtak patri.
Poznam chovatela, co to riesil cez zivotne. Zistili komu vtak patri, vtak bol ale odcudzeny, tak ho zabavili a vratili povodnemu majitelovi.

alfonzo

12.3.2020 12:09
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Osobně to neřešte tady,pokud to předáte policii a nenajdou viníka,přijdete o papouška,který nemá doklady.Všichni,kteří to budou řešit dostanou zaplaceno,jen vy nedostanete náhradu a ještě přijdete o papouška.Píšu z vlastní zkušenosti,párkráte jsem byl okraden,viníky jsem musel dohledat sám,předal policii podklady,nic jsem na tom nezískal,po jejich vyšetřování a pánů právníků na daných obcích mě bylo řečeno,dejte to k občansko právnímu soudu.Takže ,vydělali si policajti,pán právník na obci,obec,která dotyčným za řízení dala zaplatit dva tisíce správní polatek.
Závěrem jsem zjistil,že jsem se stal zprostředkovatelem výdělku výše uvedených institucí.Dnešní systém je jeden z nejhůře nastavených,profitují jen gauneři.

alfonzo

12.3.2020 12:30
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Jamro
Dobrý den,doufám,že tomu co jste napsal nevěříte.Kroužek ustříhnu,čip vymáčknu jako beďara a v tu ránu mám čisté zvíře k novému očipování a postavení na doklady.

12.3.2020 13:09
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Mějte ptáka doma a těšte se, že ho máte. Pokud to bude pouze mazel, můžete fungovat.
Do nějakých velkých akcí bych se nepouštěl, někdy je špatné na sebe upozorňovat. Viník zůstane nepotrestán a Vy příjdete o papouška.

12.3.2020 13:37
hokrví

XXX.XXX.105.226

Je tomu asi týden co v Praze uletěl žako, někdo tu psal i na jaké jméno slyší.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2020 17:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

hokrví napsal(a):
Je tomu asi týden co v Praze uletěl žako, někdo tu psal i na jaké jméno slyší.

??? Škoda že neví adresu už mohl být doma.

Koko89

12.3.2020 19:26
Koko89

XXX.XXX.72.23

Kupni smlouva byla podepsana jiz 25. 2. 2020 takze si nemyslim ze zrovna tento papousek by byl ten pohresovany kdyz jsem tam byla tak klec nebyla fungl nova a navic mi k nemu pan dal i jeho hracky a je videt ze je na ne opdavdu zvykli ty co ma ode me ho nijak nezajimaji... Jinak rikame mu koko ale spis vic piska a vydava zvuky az ted zacina rozvazovat takze ani naznak nejakeho jmena ktere by mu nekdo opakoval spis mi prijde ze spis pan chtel prodat papouska bez cites a nechtel byt prozrazen...

12.3.2020 20:05
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Koko89 napsal(a):
Dobrý den, potrebuju pomoci nebo radu jak pokracovat... Na inzerat jsem poridila žaka bohuzel jsem asi naletela prekupnikovi nebo tak neco mam kupni smlouvu byla jsen pro nej v praze s tim ze me pan zavedl do bytu vse mi ukazal atd jenze pak mi rekl ze papiry cites posle az ho v praze odhlasi uz je to 14 dni pan na telefon nereaguje a po prijezdu zpet na adresu uz v byte neni k nalezeni.. Takze papiry cites nemam co ted jsem zoufala.. Za jakou koli radu dekuji jinak koupila jsem za 15 tisic ale ted nejde o penize ale o to aby jsem o zakouska neprisla

Nyní píšu vlastní názor na Váš laický dotaz a mnohým se nebude líbit.
Zákony se mají dodržovat, ale když vás někdo podvede, tak co dál?
Kupní smlouva v hodnotě 15 tis Kč a trestní oznámení vás v případě soudu vyjde víc než jeden papoušek. Máteli ho jako mazlíčka, neřešte to. Hlavně, aby byl zdravý. Je fakt, až vás omrzí, legální prodej bude kulantně řečeno problematický nebo spíš nezákonný.
Žako musí být registrován na krajském úřadu jako CITES I.
Když není, porušujete zákon, ale nikdo k vám nepříjde na kontrolu, protože váš žako vlastně neexistuje. Co když žako registrovaný ulétne? Nahlásím to a co bude dál? Buď ho chytne jestřáb, nebo skončí někde u překupníka, stát nebudu jmenovat, abych se nedostal do problémů.
Ale český člověk si vždy poradil.

13.3.2020 08:07
kubanec

XXX.XXX.103.242

Podivejte se jaký má kroužek jestly je hlinikovy nebo nerez a co je na něm napsaný nerez je cites cz a číslo hlinik ma cz rok a číslo . Pokud s papouskem nebudete nikde cestovat a budete ho mit jen doma tak to nikde neroztrubujte že neni registrovany a je to

13.3.2020 11:48
Sis

XXX.XXX.24.85

Neroztrubujte, ale co když ho někdo hledá? V únoru uletěli asi 3 co vím, ozvěte se mi prosím na email, zkusím Vám pomoci zyz031@seznam.cz

alfonzo

13.3.2020 12:28
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,zakladatelko dotazu,neodepisujte ve vlastním zájmu nikomu zde kdo se snaží získat Vaši důvěru a získat kontakt.Přijdete o papouška i peníze.

13.3.2020 13:26
olda1

XXX.XXX.150.75

kubanec napsal(a):
Podivejte se jaký má kroužek jestly je hlinikovy nebo nerez a co je na něm napsaný nerez je cites cz a číslo hlinik ma cz rok a číslo . Pokud s papouskem nebudete nikde cestovat a budete ho mit jen doma tak to nikde neroztrubujte že neni registrovany a je to

Citesové kroužky jsou jak nerezové , tak i hliníkové !

13.3.2020 14:25
kubanec

XXX.XXX.254.253

olda1 napsal(a):
Citesové kroužky jsou jak nerezové , tak i hliníkové !

Tak ja viděl jen nerezovy diky za poučení

14.3.2020 16:52
hzp

XXX.XXX.83.72

Moudivláček napsal(a):
Nyní píšu vlastní názor na Váš laický dotaz a mnohým se nebude líbit.
Zákony se mají dodržovat, ale když vás někdo podvede, tak co dál?
Kupní smlouva v hodnotě 15 tis Kč a trestní oznámení vás v případě soudu vyjde víc než jeden papoušek. Máteli ho jako mazlíčka, neřešte to. Hlavně, aby byl zdravý. Je fakt, až vás omrzí, legální prodej bude kulantně řečeno problematický nebo spíš nezákonný.
Žako musí být registrován na krajském úřadu jako CITES I.
Když není, porušujete zákon, ale nikdo k vám nepříjde na kontrolu, protože váš žako vlastně neexistuje. Co když žako registrovaný ulétne? Nahlásím to a co bude dál? Buď ho chytne jestřáb, nebo skončí někde u překupníka, stát nebudu jmenovat, abych se nedostal do problémů.
Ale český člověk si vždy poradil.

Trestní oznámení paní rozhodně nevyjde na víc, než co dala za papouška. V tom se pán mýlí. Trestní oznámení je totiž zdarma. Otázkou samozřejmě je, co trestním oznámením dosáhne. Nejspíše o ptáka přijde, protože to bude asi neregistrovaný exemplář a ten jako takový by měl propadnout státu. Takže by víceméně jen zatopila tomu smetákovi, co jí toho ptáka prodal.
Dá se tedy říci, že pokud si ho ponechá, nic řešit nebude, tak je to sice nezákonné, drží jedince bez dokladů, ale případné oplétačky se rovnají nule.

14.3.2020 17:10
arčí88

XXX.XXX.158.34

Co znám kamaráda který měl taky takový problém toho dostal zadarmo nemuse ho kupovat. Tak ho zaregistrovaného na registračním papířem ale to prej stačí aby ho mu ho stát nezabavil. Pokud máte kupní smlouvu tak to nebude problém akorát kdyby jste to chtěl dát na žlutý cites tak nemáte šanci, pak ho můžete maximálně darovat.

14.3.2020 18:48
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

hzp napsal(a):
Trestní oznámení paní rozhodně nevyjde na víc, než co dala za papouška. V tom se pán mýlí. Trestní oznámení je totiž zdarma. Otázkou samozřejmě je, co trestním oznámením dosáhne. Nejspíše o ptáka přijde, protože to bude asi neregistrovaný exemplář a ten jako takový by měl propadnout státu. Takže by víceméně jen zatopila tomu smetákovi, co jí toho ptáka prodal.
Dá se tedy říci, že pokud si ho ponechá, nic řešit nebude, tak je to sice nezákonné, drží jedince bez dokladů, ale případné oplétačky se rovnají nule.

Tak se nemýlím, jen jsem se nepřesně vyjádřil. Máte pravdu. Oznámení zdarma a tím to končí. Soud stojí peníze a výsledek bude jak píšete.
Paní by měla napsat, zda chce chovat žaka jako ochočeného jedince, pak nic nepotřebuje, ikdyž porušuje zákon a nikdo ji nebude kontrolovat, pokud nemá v blízkostíi udavače.
Na anonymní udání jsme kabrňáci. Můj strýc byl popraven za okupace, že poslouchal Londýn. Udání poslala sousedka jejíž nabídku na sex odmítl. Dnešní generaci se to bude zdát neuvěřitelné. ¨
V našem městě byl za okupace spráce veklostatku Němec Fritz. Dodnes stojí jeho vila a sídlí v ní ředitelství Lesů ČR Prý chodil s chlapy z náměstí na karty do hotelu. Po válce vyšlo najevo, kolik udání na spoluobčeny mu poslali naši lidé a on je hodil do koše. Ti lidé mohli skončit ne šibenici. A pak suďme, kdo je vinen.

15.3.2020 09:20
hzp

XXX.XXX.83.72

Ne, pořád se mýlíte. Ani soud ji nebude stát peníze, pokud nebude mít potřebu si brát advokáta. Jestliže se stal trestný čin, tak k soudu půjde přednést obžalobu st. zástupce, paní bude slyšena pouze jako svědek a má nárok na úhradu nákladů spojené se svědectvím. Takže jí to nemusí stát ani korunu, protože služby advokáta nepotřebuje. O vše se postará st. zpráva, konkrétně orgány činné v trestním řízení. Tedy policie, státní zástupce, soudce. Jak jsem ale řekl, je otázkou co jí to přinese.

15.3.2020 11:18
eli22

XXX.XXX.58.41

hzp napsal(a):
Ne, pořád se mýlíte. Ani soud ji nebude stát peníze, pokud nebude mít potřebu si brát advokáta. Jestliže se stal trestný čin, tak k soudu půjde přednést obžalobu st. zástupce, paní bude slyšena pouze jako svědek a má nárok na úhradu nákladů spojené se svědectvím. Takže jí to nemusí stát ani korunu, protože služby advokáta nepotřebuje. O vše se postará st. zpráva, konkrétně orgány činné v trestním řízení. Tedy policie, státní zástupce, soudce. Jak jsem ale řekl, je otázkou co jí to přinese.

Jenom mi stále uniká to, jak se věc dostane k soudu? Trochu si dovedu představit, jak vypadá smlouva, když je i pochybnost, jestli je jméno prodávajícího vůbec pravé, natož když chybí r.č. atd. Takže na koho bude to trestní oznámení? Na neznámého pachatele, možná, a pak se věc odloží.

alfonzo

15.3.2020 12:06
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,eli22 má pravdu,ani ten byt nemusí být pravý,nejen prodejce.Nedavno případ s několikanásobným vybíráním velkých záloh na za pronájem bytu,který byl
v rekonstrukci a podvodníci získali klíče.
Nechte to být,nešiřte to,máte jen zvíře bez papírů za své peníze.Mohlo by se stát,že nebudete mít ani jedno.Někde výše jakýsi znalec píše,že to nevadí,když nemáte doklady,dnes musíte mít doklad o nabytí a pokud budete řešit soudně,soudy budou prodejce chtít kontaktovat,simka zahozená jméno vymyšlené.I kdyby jste ho v tom bytě dohledali,tak vás nezná a nikdy neviděl.Takže máte vlastně kupní smlouvu,která je k ničemu,takových si může každý vyrobit kolik chce.Tudíž pro ostatní orgány máte žaka,který vám nepatří a těžko budete dokazovat jeho původ.
Jen dodatek,můj již zesnulý kamarád koupil někdy těsně po sedmdesátém roce penanta,který v pár dnech uhynul na začervení.Penant stál čtyři tisíce,to byly v té době v některých oborech tři výplaty.Dal to k soudu,soud vyhrál,prodejce chudinka neměl penízky,splácel několik let po stokorunách,takto můžete také dopadnout.

15.3.2020 12:34
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Musím reagovat, paní dala 15 000,- ale má papouška. Mohlo to dopadnout hůře. Pokud nebude chovat ptáka mít doma, papír nepotřebuje a může fungovat. Na nějaké soudy jak jí radíte se milá paní vys... Akorát s tím strávíte kupa času a výsledek žádný. Užívejte papouška a je to. Jsou lidé co zaplatili a nemají vůbec nic. Tyhle rady o soudu a trestním oznámení jsou k ničemu.

15.3.2020 14:46
eli22

XXX.XXX.58.41

Pokud je prodávající takový vykuk, bála bych se i o zdravotní stav papouška. To by bylo pro mě spíš důležité.

15.3.2020 14:57
misimisi

XXX.XXX.243.14

eli22 napsal(a):
Pokud je prodávající takový vykuk, bála bych se i o zdravotní stav papouška. To by bylo pro mě spíš důležité.

To by mohl být problém, celkově se zvířetem bez dokladů zajít i jen na veterinu.

alfonzo

15.3.2020 15:32
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,misimisi,opět, nevymýšlejte kraviny,veterinář je lékař,nikoli oprávněn požadovat doklad o nabytí zvířete.Jestli trpíte nějakým stihomamem,navštivte odborníka.

15.3.2020 15:54
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Nezažil jsem, že by lékař požadoval nějaké doklady od papouška. Ten chce peníze za zákrok.

alfonzo

15.3.2020 16:14
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,eli22,nestrašte nemocemi,tazatelka si forum může pročíst i ohledně nich.Takto to těžko tráví.Zatím neuvedla ,že by papoušek strádal,skryté můžete přivézt i od profíka.Žaci jsou tvrďáci mám je a pravidelně odchovávám,hlavně necpat novodobými výmysly,jako jsou granule,vaječné směsi s přídavky všeho možného,aby to neplesnivělo ve skladech,to moji ptáci neznají.Nic sterilního,potom se jich vše chytá.
Před téměř dvaceti lety jsem koupil štěně od veterináře a během tří dnů parvoviroza,přežil,ale je to nemilá zkušenost.

15.3.2020 18:11
eli22

XXX.XXX.58.41

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,eli22,nestrašte nemocemi,tazatelka si forum může pročíst i ohledně nich.Takto to těžko tráví.Zatím neuvedla ,že by papoušek strádal,skryté můžete přivézt i od profíka.Žaci jsou tvrďáci mám je a pravidelně odchovávám,hlavně necpat novodobými výmysly,jako jsou granule,vaječné směsi s přídavky všeho možného,aby to neplesnivělo ve skladech,to moji ptáci neznají.Nic sterilního,potom se jich vše chytá.
Před téměř dvaceti lety jsem koupil štěně od veterináře a během tří dnů parvoviroza,přežil,ale je to nemilá zkušenost.

Tak já přeci vůbec nestraším, jen to zmiňuju, protože jak jste si jistě všiml, inzeráty jsou plné nemocných papoušků a laik někdy jen těžko pozná nestandardního jedince, kterého zkušenější chovatel rozezná pouhým okem.Co je na tom špatného, když na to upozorňuju?

15.3.2020 19:36
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

hzp napsal(a):

Tak to Vám gratuluji k doporučení. Asi jste advokát, který jen zadarmo poradí. Až budu mít problém, vezmu si Vás, abyste mě zastupoval a nebude mě to stát ani korunu. Víte, ono o trestný čin asi nepůjde.
U soudu jsem byl jen jednou jako svědek jako člen valné hromady sro. společnosti města.
Ztráta dne, cestovné zaplatí, ale soudit se o výše uvedený problém v uvedené finanční výši se může jen blázen

15.3.2020 20:10
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,eli22 má pravdu,ani ten byt nemusí být pravý,nejen prodejce.Nedavno případ s několikanásobným vybíráním velkých záloh na za pronájem bytu,který byl
v rekonstrukci a podvodníci získali klíče.
Nechte to být,nešiřte to,máte jen zvíře bez papírů za své peníze.Mohlo by se stát,že nebudete mít ani jedno.Někde výše jakýsi znalec píše,že to nevadí,když nemáte doklady,dnes musíte mít doklad o nabytí a pokud budete řešit soudně,soudy budou prodejce chtít kontaktovat,simka zahozená jméno vymyšlené.I kdyby jste ho v tom bytě dohledali,tak vás nezná a nikdy neviděl.Takže máte vlastně kupní smlouvu,která je k ničemu,takových si může každý vyrobit kolik chce.Tudíž pro ostatní orgány máte žaka,který vám nepatří a těžko budete dokazovat jeho původ.
Jen dodatek,můj již zesnulý kamarád koupil někdy těsně po sedmdesátém roce penanta,který v pár dnech uhynul na začervení.Penant stál čtyři tisíce,to byly v té době v některých oborech tři výplaty.Dal to k soudu,soud vyhrál,prodejce chudinka neměl penízky,splácel několik let po stokorunách,takto můžete také dopadnout.

Já už dnes nesleduj, jak to u soudu chodí, ale před pár lety platilo, že soud určil poplatky za soudní řízení ne tomu, kdo prohrál, protože byl v mínusu, ale solventnímu vítězi sporu. Kdyby tomu tak nebylo, soudy by asi zkrachovaly. Má to logiku, ale spravedlnost se jaksi vytrácí.
A tak se suďťe o pár tísíc. Vyhráte, peníze dlouho nebo nikdy neuvidíte a poplatky zaplatíte.
Před mnoha lety na přelomu tisíciletí jsem jako zastupitel zvedl ruku o smazání dluhu 13 mil Kč firmě, která nedodělala zakázku a zkrachovala. Kdybychom se soudili, jistě jsme vyhráli, ale i po zabavení majetku firmy by v pořadí pohledávek byly první banky atd a pro město už by desítky let nebylo z čeho brát.
Ono není jednoduchých řešení. Ty naše ptačí problémy jsou srandičky.
Ono to sem nepatří, ale kdo nemá zkušenost ve sporech si z toho něco vezme.

16.3.2020 11:16
hzp

XXX.XXX.83.72

No, opomenuli jste jednu věc. Jestli se tomu dovedovi nezatne tipec, tak v tom nejspíše bude pokračovat. A za pár dní tu opět bude někdo bulet co má dělat. Zase budete radit, ať to neřeší?

alfonzo

16.3.2020 12:12
alfonzo

XXX.XXX.0.243

hzp
Dobrý den,myslíte to dobře,sám jsem celý život velice průbojný člověk,protřelý světem a různými společnostmi.Ale po několika případech,včetně vykradení domu v osmdesátých letech to moc dobře nevidím,jen jsme jako rodina ztratili spoustu času,nervů a peněz a skutek utek.Možná máte jiné zkušenosti,ale já třeba čekám na tři tisíce za telefon osm let,několikanásobný podvodník dopaden,dostal kriminál a nikomu neplatí,taková je pane realita.
A za další,když do toho druhé tlačíte,tak se domnívám,že můžete být jedním z těch,kterým jsem jak uvádím výše zprostředkoval zaplacenou práci a já utřel nos.
Neberte to ve zlém,ať se daří.

16.3.2020 20:13
hzp

XXX.XXX.83.72

alfonzo napsal(a):
hzp
Dobrý den,myslíte to dobře,sám jsem celý život velice průbojný člověk,protřelý světem a různými společnostmi.Ale po několika případech,včetně vykradení domu v osmdesátých letech to moc dobře nevidím,jen jsme jako rodina ztratili spoustu času,nervů a peněz a skutek utek.Možná máte jiné zkušenosti,ale já třeba čekám na tři tisíce za telefon osm let,několikanásobný podvodník dopaden,dostal kriminál a nikomu neplatí,taková je pane realita.
A za další,když do toho druhé tlačíte,tak se domnívám,že můžete být jedním z těch,kterým jsem jak uvádím výše zprostředkoval zaplacenou práci a já utřel nos.
Neberte to ve zlém,ať se daří.

No, já jsem se na vás rozhodně neobohatil, to určitě ne. Ano, souhlasím s tím, že vymahatelnost práva v ČR je bídná. Nicméně říci že policie, soudy s tím stejně nic neudělají, tak na to kašlu, je prostě krátkozraké. Prachy jste nedostal, nicméně ten člověk si šel sednout a minimálně pár měsíců prostě krást či podvádět nemohl. Kdyby jste to neoznámil, tak kradl dál. Víc nemám co říci, pořád tvrdím, že dokud zde nebude vězení pro dlužníky, kdy bych to nastavil tak že, pokud zloděj (poté co si odseděl trest) půl roku nehradí poškozenému, tak si jde další půl rok sednout, tak tady pořádek nebude. Asi budu muset do politiky.

18.3.2020 21:35
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Jak krásně by se žilo, kdyby byli všichni poctiví.
Ve starověku se člověk stal otrokem i pro dlužnictví. To by dnes bylo otroků.
Ale ani za 2000 let od narození Krista se to nepodařilo uskutečnit.
Domnívám se, že mezi chovateli okrasného ptactva je většina, která se o to snaží.
Všem těm s nastávajícím jarem přeji hodně chovatelského štěstí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík