Andulka černá blackface

Prodám Andulku vlnkovanou - dobrý den, prodávám andulky různé barvy mladé a...
1500 KčAndu
XXX.XXX.87.243
Dobrý den,
prosím o radu. V pondělí jsme našli na zahradě na zemi andulku. Vzali jsme ji domů. Tekla jí krev z ozobí, možná z nosních dírek. Byla schoulená v rohu, nejedla, nehýbala se. Druhý den už ji krev netekla. Seděla na bydýlku slezle si na mističku napapat se i napít. Úterý, středa sedí na zemi, rozčepýřená, pořád podřimuje. Papá a pije. Dnes chvilku seděla na bydýlku, ale zase je na zemi, dýchá zrychleně a je načepýřená. Vyprazdňuje se, ale u zadečku má, připadá mi to jako trus. Volala jsem na veterinu a tam mi řekli, že nejspíš do něčeho narazila a má pochroumanou páteř. Chtěli ať přijedu, že jí píchnou kortikoidy, ale že to nevidí moc dobře. Zatím čekám. Prosím o názory nebo rady. Děkuji
pravděpodobně ji nekdo vyřadil z chovu a zbavil se jí tak aby to měl bez práce. To jestli byla nemocná před nebo až po tom co se dostala ven to vám nikdo neřekne. řídila bych tím co vám poradil vet, většinou je jejich reakce: Cože? andulka/křeček? než ho léčit tak si za pajzku bež koupit jinýho
duležitý je že žere a pije tak držím palce
(jinak moc pěkná straka)
Andu
XXX.XXX.87.243
nemůžou od ní něco chytit děti?
Jedna se o samečka, ta krev byla určitě z nárazu. Musel to pro něj být velký stres. Nicmene, že je nacepyreny může znamenat megabakteriozu. Pozná se vyšetřením trusu v laboratoři (měli by to umět na veterine, kde se specializují na ptáky). Andulky pri tomto onemocnění žerou, ale potravu spravne nestraví, tím vzniká průjem. Pater zlomená dle mého názoru nebude. Může být také nachlazeny. Krmítka určitě zavěsit na stěnu klece k bidlu😉
Xyzard
XXX.XXX.90.200
Určitě zavěsit vše nahoru k bydýlku a jednou za čas ji třeba pohladit prstem po hrudi, časem se uklidní a už nemusí mít zrychlený dech. Krev bude zřejmě z nárazu. Možná můžete zkusit ke krmení přidávat kousek vajíčka pro andulky je velice výživné a chutné. Držím palce 😉
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,Markyza,nepište zde kraviny o nemocech,které hledáte na netu.Andulka je v první řadě vyhládlá,mohla se i eventuelně uhodit.Na fotkách nevypadá úplně špatně.Potřebuje teplo a stravu.Na podzim jsem v deštivém počasí chytil na voliéře také andulku,ale v podstatně horším stavu,mokrá,vyhublá,prostě zubožená.Po osušení ,nakrmení a několikadenním pobytu v teple je z ní překrásná zdravá samička,nyní ve venkovní voliéře.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Andu
napsal(a):
nemůžou od ní něco chytit děti?
Najdete polomrtvou andulku přinesete ji domů,hledáte pomoc veterináře,nakonec po několika dnech si uvědomíte co děti nemůžou něco chytit?Asi nemůžou,ale kdyby něco "chytily" stojí taková záchranná"akce" zato?
Andu
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu. V pondělí jsme našli na zahradě na zemi andulku. Vzali jsme ji domů. Tekla jí krev z ozobí, možná z nosních dírek. Byla schoulená v rohu, nejedla, nehýbala se. Druhý den už ji krev netekla. Seděla na bydýlku slezle si na mističku napapat se i napít. Úterý, středa sedí na zemi, rozčepýřená, pořád podřimuje. Papá a pije. Dnes chvilku seděla na bydýlku, ale zase je na zemi, dýchá zrychleně a je načepýřená. Vyprazdňuje se, ale u zadečku má, připadá mi to jako trus. Volala jsem na veterinu a tam mi řekli, že nejspíš do něčeho narazila a má pochroumanou páteř. Chtěli ať přijedu, že jí píchnou kortikoidy, ale že to nevidí moc dobře. Zatím čekám. Prosím o názory nebo rady. Děkuji
Alfonzo Vám výstižně odpověděl. A na té fotce nevypadá andulka zas nějak nemocně. Trus by neměl být řídký, to poznáte hned pod bidlem. Pták by neměl mít vyčnívající hrudní kostt, neměl by být vyhublý, byl by nemocný. Bříško kolem kloaky by nemělo být nafouklé a tmavě zbarvené. Dejte ji tam drcené skořápky z vajíčka. Neutrácejte za veterináře a nefantazírujte o injekcích. Namočený piškot oslazený trochou hroznového cukru Glukopur jí povzbudí, teplo 25° C udělá hodně. Když ne, i lidé umírají.
Nemocí přenosných na děti není mnoho.
Když mně nečekaně přivezli ženu z porodnice s prvorozeným synem, neměl jsem připraveno nic, ani postýlku a čisté povlečení. V kuchyni byl v kleci nemocný kanár, měl průjem nebyla jasná příčina. Vše jsme přežili, kluk má dnes 45 let, dva syny, ale žádný z nich lásku k chovu ptactva nezdědil.
Ale to byla jiná doba než dnes.
Andu
XXX.XXX.87.243
Dobrý den,
všem moc děkuji za informace. Andulka v pátek dostala ATB, bylo vidět, že se jí po nich ulevilo, začala šplhat po kleci. Žrala, pila, trus měla tuhý. Jen jí nějaký zůstával u zadečku. To mi přišlo divné. Chvíli byla v pohodě a z toho chvíli zase načepýřená, pousínala, zrychlený dech. Nechala se pohladit po hrudi. V neděli i zaštěbetala. Nicméně včera jsme měli jet na další ATB, ale andulka z neděle na pondělí bohužel uhynula. A to večer ještě jedla.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Jenom tolik-dělat samaritána v přírodě není moc dobré,přináší to většinou jen komplikace.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,neodrazujte ostatní od pomoci nalezeným zvířatům,samozřejmě nenabádám ke sběru všech zvířátek,tady je diskuze o exotických ptácích.
Dle mého názoru,že andulka uhynula po několikadenním pobytu,sic zdárně vypadající,je takový.Prvotně popsáno krvácení okolo nosních ottvorů,tudíž usuzuji na úraz hlavy po narazu,většinou to dopadá dobře,ale zde asi došlo k sekundárnímu problému a to krevní sraženině,té nasvědčuje i zrychlené dýchání,sraženina přicpe cévu,není okysličována krev a pták se postupně udusí.
Mám podobný zážitek někdy před deseti lety se samcem kakadua triton.Našel jsem ho pod bidlem mrtvého,rozfoukl peří na břiše a viděl doslova modrou kůži.
Hned jsem otrhal peří na hlavě,tam sraženina velikosti korunové mince.
Stačí však i malá sraženinka,někdy před dvaceti lety žlutý tyrkysák chovný samec,vylétl při krmení do krmné chodby a odtud otevřenými dveřmi do dílny a tam do velkého okna do silného skla.Byl odchycen a zdánlivě v pořádku vrácen zpět do voliéry.Po týdnu nalezen mrtvý,pitva ,opět malá krevní sraženina na hlavě v oblasti nad zobákem.Takto uhyne spousta ptáků,vyjmenoval jsem jen pár případů,ale zažil desítky.
Závěrem pro tazatelku,pokud není moje teorie lichá to berte tak,jako když se praštíte do palce paličkou na maso a jste právě to promile,které má z tohoto úrazu embolii.
Dá se mnohokráte pomoci opravdu v těžkých případech,stojí to za to,máte fajn pocit,že jste zachránili druhému život.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Pro alfonzo-to co jsem napsal výše je čistě můj názor,kterým se nikoho nesnažím odrazovat je to opravdu každého věc.Jinak od Vás krásně napsáno.Díky za připomínku,že diskutujeme o exotických ptácích právě ty jsem měl v mém příspěvku na mysli,ale ne ty co chováme doma s těmi si během let užijeme dost,natož si je ještě nosit domů-viz andulka.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,jitkroměr,já to exotické ptactvo uvedl bez nějakých vedlejších úmyslů,hlavně z důvodu,aby lidé venku v přírodě nesbírali každého ptáčka,či ptáče,které má někde poblíž rodiče,kteří se o něj postarají.
Po Vaší reakci jsem se upřímně zasmál,ať se daří.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
alfonzo
napsal(a):
Dobrý den,jitkroměr,já to exotické ptactvo uvedl bez nějakých vedlejších úmyslů,hlavně z důvodu,aby lidé venku v přírodě nesbírali každého ptáčka,či ptáče,které má někde poblíž rodiče,kteří se o něj postarají.
Po Vaší reakci jsem se upřímně zasmál,ať se daří.
Příště prosím jtkromer ne jitkroměr a dále,nepřišel jsem dosud nato co Vás na mé reakci tak rozesmálo,ale smích je zdravý zejména teď.