Mladý žako

Prodám Žaka velkého - Prodám 4 měsíčního mladého ručně dokrmeného žaka. Je...
psittacus1
XXX.XXX.232.250
Prosim o radu, muj petilety zako se naucil od amazoňana hrozne kricet. Kvuli tomu jsem dala amazoňana pryc a uz je to skoro rok a zako krici porad. Je to velice neprijemne at uz kvůli sousedum, ale i mne. Nevim jak ho to odnaucit, poradte mi. dik
Dobrý den,
vše záleží na majiteli papouška. Amazoňani jsou dosti hluční, obzvlášť samečci.
Také záleží na tom, jak staré jste si papoušky pořídila a od kterého chovatele
a jestli byl ručně dokrmený nebo byl odchov pod rodiči. Papoušci jsou velice inteligentní a pokud na ně mluvíte, dokáží opakovat slova nebo i části vět.
Takto se chovají k sobě i navzájem, to znamená, že mezi sebou komunikují
hlasovým projevem a to je křik. Mí papoušci od sebe odposlechli různá slova
a ty se navzájem naučili , ale mezi tím samozřejmně i vydávají své zvuky.
Nemůžete po ptácích chtít, aby byli zticha a jen mluvili . Musíte s papouškem
trávit hodně času a věnovat se mu , pak se omezí i křik. Prostě pokud je chcete mít v bytě , musíte s nimi být velkou část dne. Musíte mít s vaším žakem trpělivost. Byl zvyklý na vašeho amazoňana, komunikovali spolu křikem a teď žakovi amazoňan chybí a volá ho. Bude trvat ještě delší dobu, než si tohle odvykne. Musíte s ním komunikovat vy. Mám zkušenost, že pokud se papoušek naučí opakovat nějaká slova, již tolik nekřičí. Také záleží na tom, v jak velké kleci je , jestli vám jde na ruku
a také papoušek potřebuje něčím se zabavit. Nesmíte ho nechat, aby se nudil.
Proto si lidé pořizují pár stejného druhu, aby papouškům nebylo smutno.
Já mám papušky rozdílných druhů, ale nemohu říci, že by kříčeli nějak inteznivně.
Papoušek si také vytypuje osobu z rodiny, se kterou chce být a tu volá.
Pokud si váš žako neškube peří , tak to chce opravdu jen trpělivost a musí s ním být člověk, ke kterému tíhne. Není pravdou, že samička jde víc k muži a samec k ženě. Mám doma papouška, který jde za manželem a aruararaunu a žakošku, která jde za mnou.
Takže přeji velkou trpělivost a znovu opakuji nenechte žaka, aby se nudil.
psittacus1
XXX.XXX.232.250
Nejprve jsem mela rucne dokrmeneho žaka - samce, po roce a pul jsem si poridila amazoňana, taky samce rucne dokrmeneho. Od pocatku se ti dva nemuseli, zejména žako nesnasel amazoňana. Takže si nemyslim, že by ho volal. Nejhorsi na tom je, že krici jen když jsem doma. Mam instalovanou kameru a když jsem v praci, hezky si povida nebo prozpevuje. Nejvic krici vždycky po ranu, kdy ma nejvic energie. Obzvlast ted, když je brzy svetlo a zacne takhle rvat, je to neprijemne.
psittacus1
napsal(a):
Nejprve jsem mela rucne dokrmeneho žaka - samce, po roce a pul jsem si poridila amazoňana, taky samce rucne dokrmeneho. Od pocatku se ti dva nemuseli, zejména žako nesnasel amazoňana. Takže si nemyslim, že by ho volal. Nejhorsi na tom je, že krici jen když jsem doma. Mam instalovanou kameru a když jsem v praci, hezky si povida nebo prozpevuje. Nejvic krici vždycky po ranu, kdy ma nejvic energie. Obzvlast ted, když je brzy svetlo a zacne takhle rvat, je to neprijemne.
Snaží si vynutit křikem vaší pozornost
Ano, je to jak jsem již napsala. Žako si na vás zvykl a tím, že jste si pořídila
amazoňana, tak žárlil a snažil se upoutat vaši pozornost. Samečci jsou teritoriální, takže si ho křikem dobývají. Mám doma dva amazoňany a mám je oddělené od ostatních papoušků. Jsou to oba samečci. Naučili se jeden od druhého mluvit tatáž
slova i křičet. Umně je to zase jinak. Pokud v pokoji nejsem, tak křičí, ale když
přijdu, tak jsou potichu a jenom si něco pobrukují.
Je to sameček a ten bohužel křičí víc než samička. Znám to. Můj kakadu růžový
je teď v pubertě a jeho zpěv-křičení stojí za to. Pokud uvidí manžela, tak přestane, ale když ho vezmu na ruku já a dám ho zpět do voliéry, tak píská znovu.
Papoušci mají také různou povahu, tak jako lidé.
Když jste doma, tak vám dává najevo, že tam je. Pokud nejste doma, tak mu nezbývá nic jiného než si povídat a prozpěvovat. Chce být s vámi a volá vás. To je u každého papouška stejné.
Psittacus1
XXX.XXX.232.250
Myslela jsem si, že to tak bude. Dnes jsem se mu hodně věnovala a snažila jsem se ho zabavit okusováním větví a byl úplně v pohodě. Snad se to časem srovná.
Děkuji všem za příspěvky.
psittacus1
napsal(a):
Prosim o radu, muj petilety zako se naucil od amazoňana hrozne kricet. Kvuli tomu jsem dala amazoňana pryc a uz je to skoro rok a zako krici porad. Je to velice neprijemne at uz kvůli sousedum, ale i mne. Nevim jak ho to odnaucit, poradte mi. dik
Napíšu heslovitě. Co slyší se naučí.
Můj samec mluví tiše, samice hlasitě. Volá na psa Na místo, lehni atd.
Na manželku Evo, Ríšo na vnuka,varovný křik vrabců atd.
Taky se naučila napodobovat amazoňany oranžovokřídlé a to je hluk na mrtvici. Nesmí je slyšet a za čas přestane tak volat.
Nevím, jestli pomůže, máte li čas si hrát, že za dobrý zvuk dostane pamlsek a za křik nic. Jde o to, kdo z vás to déle vydrží.