Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2020 21:39
rdc

XXX.XXX.136.83

Zdravím všechny. Kolik krmiva spotřebuje 12 kusů andulek za měsíc? Mám proso žluté, proso červené, proso v klasech, dávám strouhanou mrkev, trávu a pampelišky z louky, trhaný salát. Kupuji vitamínové tyčinky, které zavěšuji na pletivo . Jde mi o to, kolik mimo výše uvedeného krmiva může spotřebovat 12 andulek ( např.Avicentra andulka aj. ).... Děkuji, začínám a tak nějak chci vědět, jakou zásobu udělat.

8.4.2020 22:02
Karel1979

XXX.XXX.175.168

Dobrý den,doporučuji nakoupit po pytlích .kKdyz jsem začínal,tak jsem koupil 50 kg.prosa,50kg,ovsa a slunečnici černou cca 10 kg. Další věci jako tyčinky jsem nikdy nedával podle mne jsou to pochutiny pro mazla nic proti mazlickum dávat vše co najdete v přírodě.Kazdy tyden nove větve na okus a moc pampelisek .Při mladých tvrdy rohlík, piškot vajecnou michanici domácí i průmyslovou a hodně číst o chovu je základ. Ať se daří všem Karel

8.4.2020 22:03
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

rdc napsal(a):
Zdravím všechny. Kolik krmiva spotřebuje 12 kusů andulek za měsíc? Mám proso žluté, proso červené, proso v klasech, dávám strouhanou mrkev, trávu a pampelišky z louky, trhaný salát. Kupuji vitamínové tyčinky, které zavěšuji na pletivo . Jde mi o to, kolik mimo výše uvedeného krmiva může spotřebovat 12 andulek ( např.Avicentra andulka aj. ).... Děkuji, začínám a tak nějak chci vědět, jakou zásobu udělat.

Počítejte zhruba jednu polévkovou lžíci zrní na pár a den+ ostatní co uvádíte. Pochopitelně, že je o dávka mimo chovnou sezónu.

8.4.2020 22:11
rdc

XXX.XXX.136.83

Takže mi z toho vychází, že ( polévková lžíce má asi 7 g ) potřebuji cca 6 kg směsi na měsíc ( například to co mám dnes AVICENTRA andulka Deluxe ) plus proso žluté a červené plus zelenina plus tráva a pampelišky. Nebo mám vynechat to samostatné proso a krmit jen tou směsí plus zelené a mrkev?

8.4.2020 22:27
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

rdc napsal(a):
Takže mi z toho vychází, že ( polévková lžíce má asi 7 g ) potřebuji cca 6 kg směsi na měsíc ( například to co mám dnes AVICENTRA andulka Deluxe ) plus proso žluté a červené plus zelenina plus tráva a pampelišky. Nebo mám vynechat to samostatné proso a krmit jen tou směsí plus zelené a mrkev?

Asi jsem se špatně vyjádřil, takže znovu. Jednu polévkovou lžíci zrní(proso, směs Avicentra) na pár a den+ zelenina, ovoce, zelené....

8.4.2020 22:36
rdc

XXX.XXX.136.83

Děkuji. Takže dokud budu mít samostatné proso, tak to budu tak nějak míchat a pak již jen směs plus zelené aj.. Zajímavé je, že téměř nechtějí zelené a strouhanou mrkev, ale možná to bude tím, že si zvykají na nový prostor. Jinak jak jsem výše uváděl, že kupuji ty tyčinky, tak dokud byla jedna andulka v kleci, tak jsme je kupovali. Teď jsem dodělal venkovní volieru ( já tomu říkám voliera ), dal jsem zbytek tyčinek, takže pro tolik andulek je asi koupím jen občas.

Přidejte reakci

Přidat smajlík