Andulky blackface

Prodám Andulku vlnkovanou - dobrý den, prodávám andulky různé barvy mladé a...
1500 KčZdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, zda lze považovat za vhodný písek do venkovní plně zastřešené voliéry ten, který se používá na zásyp spár venkovní dlažby. Jde o bílý, velmi jemný křemičitý písek ( určitě víte o čem je řeč ) prodávaný v pytlích po 25 kg za přibližně 60 Kč. Písku nespotřebuji na dno venkovní voliéry moc, tak by mi vyhovovalo si jednou za pár týdnů dojet pro pytel. Jde mi jen o to, zda ho lze bez obav použít.
rdc
napsal(a):
Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, zda lze považovat za vhodný písek do venkovní plně zastřešené voliéry ten, který se používá na zásyp spár venkovní dlažby. Jde o bílý, velmi jemný křemičitý písek ( určitě víte o čem je řeč ) prodávaný v pytlích po 25 kg za přibližně 60 Kč. Písku nespotřebuji na dno venkovní voliéry moc, tak by mi vyhovovalo si jednou za pár týdnů dojet pro pytel. Jde mi jen o to, zda ho lze bez obav použít.
Já jsem dal jemný křemičitý písek papouškům a rychle jsem ho zase vyndal. Je dost ostrý a když se vykoupali nalepil se jim na nohy a tak se jim dostal do očí už bych to osobně nezkoušel, ale možná má nikdo jiný jinou zkušenost. Teď jsem začal dávat antuku jak v Loro Parku a jsem přesmíru spokojen je to estetické a perfektně se to udržuje.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Dávám jemný těžený štěrk šedý-lidově potěrák.Již mnoho let a bez problémů.
rdc
napsal(a):
Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, zda lze považovat za vhodný písek do venkovní plně zastřešené voliéry ten, který se používá na zásyp spár venkovní dlažby. Jde o bílý, velmi jemný křemičitý písek ( určitě víte o čem je řeč ) prodávaný v pytlích po 25 kg za přibližně 60 Kč. Písku nespotřebuji na dno venkovní voliéry moc, tak by mi vyhovovalo si jednou za pár týdnů dojet pro pytel. Jde mi jen o to, zda ho lze bez obav použít.
Dávám říční písek 4 - 8 mm Planá, přivezu 2x ročně 6 - 10q a vyměním ve všech voliérách. Celkem dobře se to uklízí a ptáci se v tom stále přehrabují. Cena je zhruba 450 kč za 1t. Křemičitý mi přijde moc drobný, ostrý a zbytečně drahý při větší spotřebě.
Valentko
XXX.XXX.216.179
Ja nedávam žiadny piesok, veď načo len by z toho bol neporiadok. Mohol by sa im dostať do misky kde majú krmivo. A to by som musel minúť veľmi veľa piesku do 3 metrovej voliéry.
Valentko
napsal(a):
Ja nedávam žiadny piesok, veď načo len by z toho bol neporiadok. Mohol by sa im dostať do misky kde majú krmivo. A to by som musel minúť veľmi veľa piesku do 3 metrovej voliéry.
Písek je pro ptáky důležitý. Pomáhá jim rozmělnovat potravu .Dejte jim ho alespon do nějaké větší mělké misky.
Valentko
XXX.XXX.216.179
A môžem im dať štrk? Iba tie malé kamienky zo štrku.
Valentko
napsal(a):
To jako myslíte vážně? Ptáci bez písku. A co by se stalo,kdyby se dostal do misky s krmivem?
Valentko
XXX.XXX.216.179
Piesok ako podstieku nechcem dávať aj preto že keď papagáje chodia po dne voliéry tak si obrusujú pazúriky o drevo na dne.
Ale tú misku so štrkom alebo pieskom im zabezpečím.
frodik
napsal(a):
Já jsem dal jemný křemičitý písek papouškům a rychle jsem ho zase vyndal. Je dost ostrý a když se vykoupali nalepil se jim na nohy a tak se jim dostal do očí už bych to osobně nezkoušel, ale možná má nikdo jiný jinou zkušenost. Teď jsem začal dávat antuku jak v Loro Parku a jsem přesmíru spokojen je to estetické a perfektně se to udržuje.
Dobrý den, napište prosím jakou zrnitost antuky dáváte do volier, nabízejí několik zrnitostí.Děkuji za odpověď.
Valentko
napsal(a):
Piesok ako podstieku nechcem dávať aj preto že keď papagáje chodia po dne voliéry tak si obrusujú pazúriky o drevo na dne.
Ale tú misku so štrkom alebo pieskom im zabezpečím.
Ještě pro ujasnění,že si obrušují drápky,je jediné dobře. Dávají se i kamenná nebo betonová bidla. V přírodě pták vleze do všeho co najde. Tím se přirozeně zkracují. Když mu přerostou musí se zkrátit.
hanzelkap
napsal(a):
Davam stelivo pro kočky, je to přírodní kompostovatelný materiál.
Do misky jemný grit pro papoušky.
Kočkolit čo je pre mačky vtákom nie dobre dávať viem ako to vyrábaju dávaju donej chemikál,može to škodiť.naj lepšé je riečné piesok.Alebo vápenaté piesok otvorené bane.