Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2020 11:29
andulka9

XXX.XXX.150.113

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s léčením vapenky u zebřiček? A jak postupovat?
Za každou odpověď předem děkuji.
S pozdravem Konopa

19.4.2020 19:39
eli22

XXX.XXX.58.41

andulka9 napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s léčením vapenky u zebřiček? A jak postupovat?
S pozdravem Konopa

Stejně jako u andulek, kapička pod křídlo /Ivomec/ a zvýšit množství vitamínu A.

20.4.2020 00:46
andulka9

XXX.XXX.150.113

eli22 napsal(a):
Stejně jako u andulek, kapička pod křídlo /Ivomec/ a zvýšit množství vitamínu A.

Děkuji za odpověď.

20.4.2020 15:08
lupus4

XXX.XXX.205.61

eli22 napsal(a):

plus všechno dřevěné spálit a klec vydezinfikovat

20.4.2020 20:40
Jamro

XXX.XXX.182.123

andulka9 napsal(a):
Dobrý den,
S pozdravem Konopa

Foto by nebolo?

Zebricky som choval par rokov, ale s vapenkou som sa u nich nestretol.

21.4.2020 12:54
eli22

XXX.XXX.58.41

Jamro napsal(a):
Foto by nebolo?

Zebricky som choval par rokov, ale s vapenkou som sa u nich nestretol.

Já je chovala též, sice jen pár let, , ale taky jsem se u nich s vápenkou nesetkala. Možná je to něco jiného, ne vápenka.

21.4.2020 14:01
andulka9

XXX.XXX.150.113

Přivezl jsem si andulku od chovatele u které se vápenka hned objevila tak jsem ji vyléčil a myslel že je vše v pořádku, ale zebřičkám se najednou objevily bílé povlaky na zobaku a malé deformace na nohou také jim začalo trochu padat peří v místech za hlavou.. Používal jsem olej protože jsem neměl po ruce ivomec pak jsem ho sehnal a vždy když jim ho aplikuji zlepší se to ale pak se to zase zhorší asi bude nejlepší když si zajedu k veterináři ale nevím jak to teď v téhle situaci funguje. Každopádně všem děkuji za rady.
A fotky ještě tedy přiložím.

21.4.2020 14:15
andulka9

XXX.XXX.150.113

Tady foto ještě jsem si všiml že jedna zebřička nemá skoro peří na bříšku.

21.4.2020 14:16
eli22

XXX.XXX.58.41

andulka9 napsal(a):
Přivezl jsem si andulku od chovatele u které se vápenka hned objevila tak jsem ji vyléčil a myslel že je vše v pořádku, ale zebřičkám se najednou objevily bílé povlaky na zobaku a malé deformace na nohou také jim začalo trochu padat peří v místech za hlavou.. Používal jsem olej protože jsem neměl po ruce ivomec pak jsem ho sehnal a vždy když jim ho aplikuji zlepší se to ale pak se to zase zhorší asi bude nejlepší když si zajedu k veterináři ale nevím jak to teď v téhle situaci funguje. Každopádně všem děkuji za rady.
A fotky ještě tedy přiložím.

Tady je pěkný web o zebřičkách, vápenka je tam zmíněná, tak asi to teda bude.
https://zebricka-pestra-otakar-buldra.webnode.cz/news/postrehy-z-chovu-zebricek/

Přidejte reakci

Přidat smajlík