Andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám letos v únoru narozené andulky. Jsou zvy...
350 KčNeregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Agresivní vypustit ať se uklidní.A že letos budou létat i ty hodné.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Agresivní vypustit ať se uklidní.A že letos budou létat i ty hodné.
Pane, docela Vás cením, ale když s ní paskne o zem, netrápí ji do doby než ji po vypuštění něco chytne Chovatel vyřadí nevhodné jedince, vizuálmě pěkné, laik z nich může mít roky radost. Je třeba neplést jablka s hruškama, jak říkal už zesnulý můj nznámý.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Moudivláček
napsal(a):
Pane, docela Vás cením, ale když s ní paskne o zem, netrápí ji do doby než ji po vypuštění něco chytne Chovatel vyřadí nevhodné jedince, vizuálmě pěkné, laik z nich může mít roky radost. Je třeba neplést jablka s hruškama, jak říkal už zesnulý můj nznámý.
To paskne asi známená práskne,ale protože to nedokážu tak to svěřím něčemu,čemu to nevadí.Ještě bych chtěl vysvětlit co jsou v mém příspěvku jablka a co hrušky?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To paskne asi známená práskne,ale protože to nedokážu tak to svěřím něčemu,čemu to nevadí.Ještě bych chtěl vysvětlit co jsou v mém příspěvku jablka a co hrušky?
Ano, možná, že je to morbidní, ale utracení nárazem na zem je rychlá smrt bez stresu. A ten příměr neplést jablka s hruškma je myšlen nesměšovat dva různé problémy do jednoho řešení.
Honza37
napsal(a):
Zdravím, chci se zeptat jak nakladate s andulky pokud se nehodi do chovu ( agrese, geneticka vada, skokan atd.) Diky za odpověď.
Dobrý den,
agrese - dá se vyřešit přepárováním, bavíme-li se o agresi k partnerovi. U agrese vůči mladým, výkup. Pokud chováte andulky v hejnu a jsou agresivní vůči sobě při hnízdění, hnízdit po párech v klecích. Takto to dělám léta a popravdě, v hejnu už andulky hnízdit nenechám. Už jen kvůli tomu, že mi jde o dosažení barev.
Skokan- pokud to nevadí Vám, takový jedinec lze spárovat. Umístit do menší klece, dát bidélka od země, ať může vyšplhat. Takoví jedinci bez problémů hnízdí, mladé mívají zdravé.
genetická vada- ptáci bez křídel, bez noh, roztažené nožičky (ty se dají srovnat, či doplnit vitamín B) atd....utratit, takoví jedinci lze rozpoznat už na hnízdě
Pokud by výskyt generovaných ptáků byl v chovu častý, bude to nedostatkem některých vitamínů, příbuzného párování či špatnou stravou....
přeji hodně úspěchů
Dobrý den, agresi jsem řešila pouze při hnízdění. Především samičky šli po sobě. Bylo to dáno klecí na skříni, byť je velká tak na chov dvou párů a odchov mladých to nejde. Když se jedné samičce vylíhla mláďata, okamžitě šla po té druhé na vejcích. Prali se v kleci. Nebo se mi stalo, že měli holky každá svou klec se svojí budkou, přesto když byly puštěny, tak jedna samička, ta dominantnější, vlezla do budky druhé a masakrovala mladé. Asi se jí zalíbila daná budka. Letos bohužel i samci si šli po krku. Jsou dva na jednu samičku, jsou to bráchové z různých hnízdění ze stejného roku. Moc nebylo znát, který tvoří pár se samičkou, tak jsem všechny tři nechávala pořád spolu. Nakonec ji jeden pářil, mají teď vejce. Jenže druhý samec si začal samičku nárokovat pro sebe. Takže prvního začal odhánět a nakonec se několikrát poprali. Dominantnější proto šel do vedlejší klece k druhému páru andulek, kde si bordel nedovolí dělat. Je teď se svými rodiči a v pohodě. Po vypuštění z klecí všech andulek opět docházelo k bitkám mezi zmiňovanými dvěma samci, takže pouštím odděleně. Odchovávám v bytě, mám 2 páry andulek, 2 páry papoušíčků šedokřídlých a aratingu sluneční.
Genetická vada. Nu tak měla jsem v odchovu již pár papoušků invalidů. Patrně to bylo genetikou. Většinou nelétali, nebo nemohli na nohy. Takové ptáky většinou nenabízím k prodeji, ale nechávám si je na dožití. Jsou to skvělí kamarádi, dobře se ochočí. Občas některé prodám do rodin, kde odchov vážně nehrozí. Takových jedinců jsem měla minimum a dost často brzo umřeli.
Skokani. Bohužel jsem se v chovu setkala s odchovem skokanů od páru, který původně dával normální mláďata. Nejednalo se o nově složený pár. Domnívám se, že jsem si to donesla z burzy v Týništi, tou dobou jsem tam byla zrovna pro krmivo. Krmivo doteďka kupuji od stejného dodavatele a dál bez problému. Daný rok jsem již nedávala více hnízdit a následující rok jsem též nenechala žádné papoušky hnízdit. Vše jsem dezinfikovala a o skokany se starala dál. Projevilo se to asi na 3 mláďatech, kdy jedno umřelo v hnízdě a dvě normálně dopeřila, ale nelétala. Tyto dva skokany jsem darovala rodině bez dalších zvířat a dala jim informace co a jak. Též jsem dostala spoustu nenávistných e mailů, jak si představuji tyto andulky inzerovat, že je mám zabít. Někdo požadoval i zabití páru či celého chovu. Což pro mě neexistuje, protože jsou to domácí mazlíci, nikoli pouze jedinci na chov. Jak jsem řekla vzala si je rodina a její děti měli obrovskou radost. Po roce mi psali, zda opět nemám andulku na darování, že jeden ze skokanů jim již umřel. Jak jsem psala výše, daný rok jsem neodchovávala, abych nemohla nákazu šířit dál. Jestli andulku sehnali jinde, to už netuším.
Staré andulky neřeším, někdo takové jedince vyřazuje z chovu, ale já nikoli. Hnízdí dokud jeden z páru neumře. Pak sestavuji pár nový. Mám ty své zkrátka na celý jejich život. Pár jsem prodala jedinkrát.
Takto to je u mě a jak to budete řešit Vy, je čistě na Vás. Samozřejmě Vám přeji, ať se nedostanete do takovýchto situací. Pěkný den
Staňková
PapaAus
napsal(a):
Dobrý den,
agrese - dá se vyřešit přepárováním, bavíme-li se o agresi k partnerovi. U agrese vůči mladým, výkup. Pokud chováte andulky v hejnu a jsou agresivní vůči sobě při hnízdění, hnízdit po párech v klecích. Takto to dělám léta a popravdě, v hejnu už andulky hnízdit nenechám. Už jen kvůli tomu, že mi jde o dosažení barev.
Skokan- pokud to nevadí Vám, takový jedinec lze spárovat. Umístit do menší klece, dát bidélka od země, ať může vyšplhat. Takoví jedinci bez problémů hnízdí, mladé mívají zdravé.
genetická vada- ptáci bez křídel, bez noh, roztažené nožičky (ty se dají srovnat, či doplnit vitamín B) atd....utratit, takoví jedinci lze rozpoznat už na hnízdě
Pokud by výskyt generovaných ptáků byl v chovu častý, bude to nedostatkem některých vitamínů, příbuzného párování či špatnou stravou....
přeji hodně úspěchů
Mladé mívají zdravé tak akorát do prvního přepeřování . Potom už jim peří na letkách nenaroste.Potom jsou tady ty fotky a dotazy lidí jestli mají skokany.Jste MISTR CHOVATEL! Nakopat do zádele !
Uživatel s deaktivovaným účtem
My tedy necháváme chovné kusy dožít. Nemáme papoušky na kšeft, ale pro potěchu. A to nese i postarat se o papoušky ve stáří.
Nicméně na druhou stranu chápu ve velkých chovech i to vyřazení usmrcením, zvlášť pokud daný jedinec předává nějaké vady. To už není ani k nabídnutí do hobby chovů.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.13.27
Andulky nevhodne k chovu s vadami atd proste na utraceni nabidnete hadarum do tera skupin. Zacinaji se rozrustat chovatele narocnejsich druhu kteri si celozivotne nevystaci jen s hlodavci. A sehnat neco jineho jak male kure byva problem.