Andulka: první dny v novém prostředí

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Durišík

22.4.2020 22:49
Durišík

XXX.XXX.103.215

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak se chovaly nebo jak se chovají vaše nové andulky ve svém novém prostředí? V neděli jsme přivezli andulku k naše samičce ale máme ji oddělené, každá je v kině kleci aby si na sebe zvykli a aby si zvykla i na nás... Od doby co jsme ji přivezli já tichá a pojí, jinak sedi na bydlu.. je to tím že to je nově prostředí? Nebo měl to někdo jinak? Už si nepamatuju jak to bylo s naší první andulackou právě.
Popř. Jak dlouho jim trvá taková adaptace? A jak postupovat? Děkuji za vaší pomoct :)

22.4.2020 22:57
peet888

XXX.XXX.74.172

Durišík napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak se chovaly nebo jak se chovají vaše nové andulky ve svém novém prostředí? V neděli jsme přivezli andulku k naše samičce ale máme ji oddělené, každá je v kině kleci aby si na sebe zvykli a aby si zvykla i na nás... Od doby co jsme ji přivezli já tichá a pojí, jinak sedi na bydlu.. je to tím že to je nově prostředí? Nebo měl to někdo jinak? Už si nepamatuju jak to bylo s naší první andulackou právě.
Popř. Jak dlouho jim trvá taková adaptace? A jak postupovat? Děkuji za vaší pomoct :)

Tak je to normální,že se boji je to pro ni nové prostředí.Musí si zvyknout na nove prostředí,na vas.Za tyden to bude lepší.
Dal bych je do spolecny klece,pokud to nejni mládě 14 dni po opuštění z budky.
Andulky jsou hejnovi ptaci.
Chce to čas a trpělivost.

23.4.2020 05:03
kareta

XXX.XXX.175.184

Kdyby jste je dal spolu tak se asi nic nestane. Ale je lepší když je necháte raději alespon 3 týdny oddělené ohledně karantény. Nevíte nikdy co si můžete domů přinést .A dal bych je raději dál od sebe . Nejlépe do druhé místnosti i když je to obyčejná andulka.

Durišík

23.4.2020 20:08
Durišík

XXX.XXX.103.215

Děkuji za odpověď :) spíš mě ještě zajimalo jaké by to bylo s ochočením samečka, když by byli v jedné kleci... Nejde mi tak ani o to aby dělali co jsem řekl atd.. spíš jen s učením na prst... Když je čas do klece zpátky.. :) u první to bylo snazší byla sama ale jakmile nová andulka bude mít u sebe parťáka tak to asi moc nepůjde.. :( proto mě napadlo oddělené aby se první naučila a pak hned za parťákem ať si vyhrají :)

Valentko

24.4.2020 13:08
Valentko

XXX.XXX.216.179

Na prst si naučíte andulku tak že si zoberete trochu krmiva do ruky a pomaly sa s rukou budete približovať k nej. Pri troche trpezlivosti by sa vám to malo podariť.

.Lenka.

6.9.2020 22:53
.Lenka.

XXX.XXX.220.13

Dobrý den/večer koupila jsem si andulku dnes je první den co je u mě a vůbec jsem nepostřehla že by se najedla nebo napila a mám o ní starosti, klidně se prolétne a normálně se pohybuje po kleci ale vůbec nejí ani nepije je to normální? Nebo je to ještě z nového prostředí, předem děkuji za odpověď.

7.9.2020 12:14
eli22

XXX.XXX.58.42

.Lenka. napsal(a):
Dobrý den/večer koupila jsem si andulku dnes je první den co je u mě a vůbec jsem nepostřehla že by se najedla nebo napila a mám o ní starosti, klidně se prolétne a normálně se pohybuje po kleci ale vůbec nejí ani nepije je to normální? Nebo je to ještě z nového prostředí, předem děkuji za odpověď.

Nechat v klidu, neočumovat, nezkoumat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík