Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SH

6.5.2020 20:25
SH

XXX.XXX.70.29

Dobrý den, mám v plánu pořídit si Amazoňana Modročelého a potřebovala bych poradit s velikostí klece (domácí voliéry). Vím že čím větší klec tím lepší, ale myslíte si že by mu stačila klec o rozměrech 56x85x160 cm? (JK Animals Omega 3). Papoušek by měl možnost každý den chodit se proletět po pokoji nebo domu a mám v plánu ho učit i na kšíry ven. Mám místo i pro klec větší o rozměrech 50x130x160-200(?), ale nikde jsem jí nenašla k prodeji. Ještě je tu nechat si udělat voliéru na míru,ale to je trochu dražší záležitost, nebo si voliéru vyrobit sama,ale s tím nemám žádné zkušenosti a bála bych se do toho jít
Poraďte prosím

7.5.2020 19:40
tydýt

XXX.XXX.147.103

Ahojky,
no nejsem zastánce těchto malých kupovaných klecí pro papoušky ( žako, amazoňan, kakadu apod). Ale je to možná jen moje záležitost. Určitě 50 cm šíře je na amazoňana hodně málo. Pokud bych mohl doporučit a bude sám, tak já bych mu udělal klec cca 1 m šíře, alespoň 2 m délky a 180 výšky. To je dle mého názoru nejmenší možný rozměr. Viděl jsem amazoňany i v kleci 1x1x1 a odchovavali, ale....... Jinak určitě doporučuji klec vyrobit. Tady na ifauně najdete dost dobrých výrobců a nebude to o moc dražší než když koupíte nějakou Omegu. Také klece občas dělám, ale nyní jsem línej . Z těch kupovanejch se dost často z ní loupe barva a ten nerez....... Ti profící, co klece dělají, Vám ji udělají na míru a budete spokojená. Chovu zdar
Ivan

Valentko

7.5.2020 21:49
Valentko

XXX.XXX.252.16

Aj ja si myslím že pre papagáje niesú vhodné malé klietky. Keď je klietka malá tak papagaj je smutný a nemá možnosť sa vylietať. Takže priberá. Preto je dobré aby sa papagáj preletel po dome. Musia si zalietať je to pre ne prirodzené. Ale keď ho pustíte do domu počítajte s tým že papagaj vám niečo pozhadzuje, niečo osere. Asi by mu bolo dobré zaobstarať dostatočne veľkú voliéru. To už je na vás.

8.5.2020 13:27
krabatka

XXX.XXX.187.227

Dobry den, myslím, ze klec je na amazonana malá, i když bude mít prolet. Já mám dva senegalce v kleci o rozmerech 100 x 60 x 150, s tim, ze jsou hodně mimo klec a je to tak akorát a to jsou menší než amazonane. Mám ji ze Zoohitu a kdybych se rozhodovala podruhé, nechala bych si klec vyrobit na míru a z lepšího materiálu. Stejně o tom uvažují. Navíc je lepší větší klec spíše do délky než do výšky. Nehledě k tomu, ze s výrobcem se můžete dohodnout na umístění misek, na tom, ze z jedné strany bude deska a eliminujete každodenní úklid kolem klece.Papoušci jsou dlouhoveci, vyplatí se to.

8.5.2020 13:37
krabatka

XXX.XXX.187.227

https://www.zoohit.cz/shop/ptaci/klece/klece_s_kolecky/papousci/170731

Tato by byla urcite vhodnější než Vámi popisována, ale jak jsem psala, lépe je nechat vyrobit na míru

Přidejte reakci

Přidat smajlík