Andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám výstavní andulky, různé barvy, vhodné do...
No a když jsem to řekl tak povídal že je to lék pro skot a že by mi mohla andulka i umřít. Šel jsem k jinýmu a ten že ho nemaj ale že mají nějaké injekce ale ty musí píchnout on sám a když jsem psal dalšímu tak mi doporučil andulku odchytit a přijet k němu a on se podívá cca 30km za Prahu . Není to tak jednoduchý
radotinskej
napsal(a):
Dobrý den
Mám andulku s vápenkou ale mám problém sehnat lék Ivomec.
Neprodal by mi někdo tento lék do stříkačky ? Děkuji za nabídku
U nas s tym nema zverolekar problem, nataha do striekacky, kolko potrebujem.
Mozete objednat pripravok aj pre holubarov.
Napr
https://www.hradsky-sunk.cz/ochrana-a-prevence/parasitexo
radotinskej
napsal(a):
No a když jsem to řekl tak povídal že je to lék pro skot a že by mi mohla andulka i umřít. Šel jsem k jinýmu a ten že ho nemaj ale že mají nějaké injekce ale ty musí píchnout on sám a když jsem psal dalšímu tak mi doporučil andulku odchytit a přijet k němu a on se podívá cca 30km za Prahu . Není to tak jednoduchý
Zvěrolékař který s tím nemá zkušenost,by si měl doplnit vzdělání. Náš zvěrolékař je na skot a ví,že u ptactva se používá již dlouho kapka na kůži a nikdy jsem nezaznamenal problém. A jsou i tací,že dávají kapku přímo do zobáku. To bych se bál,ale na kůži, nejlépe na žilku za krkem nebo pod křídlem . Až budou zase burzy nechá se sehnat Scatt atd. To je pak přímo pro ptactvo, rozpustné ve vodě.Ale to už může být pozdě. Nezapomeňte na desinfekci a nejlépe spálit vše dřevěné,jinak se to vrátí.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
radotinskej,neobvolávejte,najděte adresu na internetu co nejblíže a dojeďte,nejlepší je osobní kontakt,já vám psal,že záleží na koho narazíte,ale netušil jsem,že spousta veterinářů studovala podobně,jako plzeňští právníci.A za další,ptejte se na Ivomec,pokud nemají,můžete použít další z mnoha přípravků,které obsahují ivermectin,ale mají jiný název,účinek stejný.
Věřte že jsem včera objel 4 veteriny co slouží soboty pak jsem i psal .Andulku jsem sebou neměl což ani problém nebyl měl jsem foto ale spíš šlo oto že bych tam utratil JEN třeba stovku nebo dvě což bych rád dal . Ale nechat píchnout injekci a tahat jí sebou stresovat a pak dát 700 za vyšetření s injekcí to mi příjde fakt zbytečný když má vápenku která se dá léčit kapkou toho léku.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Hlavně jí nedejte píchnout,může uhynout na stres,oni jsou opravdu blbci,vím to od kamarádů,kteří jeli na veterinu se zdravým ptákem a po zákroku,jako třeba sundat zarostlý kroužek,nebo doladit přerostlý zobák či drápky bylo hotovo,neumějí to,nebo to trvá dlouho,je to otázka pár vteřin,ještě že je nepotřebuji,jen kupuji léky které si určím sám,ostatní dala škola života.Hlavně nepište,že machruju,jen konstatuji jak to opravdu je,rád pomohu každému v okolí a zdarma,bavím se tím celý život a získávám nové zkušenosti,protože zjišťuji,že toho stále umím málo,google je člověku nedá.
Vůbec si nemyslím že machrujete .
Jsem rád za každou radu. Zatím jí to mažu olejem ale to prej tu vápenku nevyléčí.
Víte něco jiného je veterinář na vesnici v malém městě ale v Praze to je jiná liga teď mi třeba psal veterinář z Hloubetína abych přijel i s andulkou a taky že jí dá injekci do hrudního koše a léčí to 3 týdny a předběžná cena 900 Kč to ani náhodou. Uvidím no v pondělí ještě něco objedu.Ale děkuju za rady .
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Tím olejem to vyléčíte také,jinak jsme to před lety neřešili.Mazejte ob den,ozobí i zobáček,klidně potřete i nožičky,tam je vápenka většinou také.Vápenka je roztoč,živý organizmus,olejem ucpete dutinky kde žije a udusí se,je to sice zdlouhavé,ale účinné.Vyléčil jsem vápenku u andulek,které najdete obrázky na netu jako ostašující případy,již vyžrané zobáky ,téměř přes útvary vápenky neviděly ,tam to potom trvá déle s regenerací zobáku,ale opravdu to jde.
Po osmdesátém roce se objevil v prasečácích ivomec na červy,chlapi odzkoušeli u ptáků a pak se zjistilo,že mizí i vápenka,není to z mé hlavy,ale byl jsem u začátků používání tohoto přípravku,který byl v první řadě stvořen pro lidi převážně v afrických zemích,kteří byli promořeni různými parazity.
Uživatel s deaktivovaným účtem
pterodactyll
napsal(a):
Takovou blbost jsem již dlouho neslyšel. Olej je běh na dlouhou trať a hlavně nespolehlivý. Pták se trápí.
Běžně jsem toto "onemocnění" řešil máslem a po týdnu byl klid 🤔
zosrnia
napsal(a):
Tvrdíte že olej je blbost,ale vegh má pravdu aj olej pomáha pred rokmi ako malí chlapeci sme vápenku liečili len olejom a vždy úspešne.
Netvrdím že olej je blbost, jen že je to trápení. Nenatira se to moc dobře. Navíc to beru jako velký krok zpět. Používal jsem to také ale v 70-80 letech minulého století. To nic jiného nebylo. Bohužel touto dobou stále někteří konzervativci žijí.
Blbost je, že za dva dny je vše Ok. Záleží na rozsahu postižení. I ten týden je málo.
Pro zadavatele: když nemůžete nic sehnat a jedná se o jednu andulku, klidně třeba to máslo opatrně použijte. Když už nic,sklidní se svědění. Hlavně dejte pozor, ať ji nezalepite nozdry. Je pravda, že se to dříve používalo,chce to trochu cvik,ale hlavně hlídat , může se vrátit. Nikdy nevíte kde všude to pták má. Je to sice krok zpět, ale použít se dá. Určitě nestačí jednou natřít.
Uživatel s deaktivovaným účtem
pterodactyll
napsal(a):
Pro zadavatele: když nemůžete nic sehnat a jedná se o jednu andulku, klidně třeba to máslo opatrně použijte. Když už nic,sklidní se svědění. Hlavně dejte pozor, ať ji nezalepite nozdry. Je pravda, že se to dříve používalo,chce to trochu cvik,ale hlavně hlídat , může se vrátit. Nikdy nevíte kde všude to pták má. Je to sice krok zpět, ale použít se dá. Určitě nestačí jednou natřít.
Ono někdy ten krok zpátky není až tak špatný a využít to co je léty a generacemi prověřené taky ne ... Jo a hlavně nepos.rat se s těch novodobých rádoby zázračných meducin 😀😀😉