Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KrasnyDen

10.5.2020 00:45
KrasnyDen

XXX.XXX.139.16

Dobry den ,nevi nekdo? kdy otevre ptaci Zoo Bosovice ,chceme se cela rodina podivat na krasne papousky ,popripade prosim odkaz .Dekujeme

KrasnyDen

10.5.2020 16:49
KrasnyDen

XXX.XXX.139.16

alex66 napsal(a):
https://papouscizoo.cz/novinky/

Dekujem

10.5.2020 16:55
kubanec

XXX.XXX.103.251

A vemte mu tam nějaký krmení na ararauně jsem čet že nemá čím krmit ..

alfonzo

10.5.2020 17:16
alfonzo

XXX.XXX.0.243

kubanec,tak to je mazec,opět zbohatlíci somrujou,to nemá chybu.A co normální lidé,ti mají charakter a přežijí i bez žebrání a zviditelňování.Tak ať to nedělají když to neutáhnou.Ale znám tuto situaci,že dojde krmení u kámošů,čas od času někdo přijde,nepřemýšlejí nad zadními kolečky,mě nedojde,kupuji na tuny zrní na celý rok,zeleninu a ovoce průběžně,jablka dva metráky do sklepa,metrák mrkve a zbytek dokoupím v sezoně.Jo zapomněl bych na ořechy,ty průběžně dokupuji,metrák na půdě stabilní zásoba.

10.5.2020 17:20
kubanec

XXX.XXX.103.242

Jo chtěl bych bejt u toho jak ti lidi předávali ten pytel krmeni ....

7.11.2020 19:49
adamek.radek78@seznam.cz

XXX.XXX.39.18

Po zkušenosti kdy jsme tam s dětmi přijeli, zaplatili vstupné, prispeli do pokladničky ktera je tam umístěna a pan asi majitel za mnou chodil a vyžadoval po mě 50korun za to že si můj tehdy jedenactilety syn vyfotil kakadua na mobil už tam nikdy nepojedu.

7.11.2020 21:06
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Ve výše uvedeném příspěvku mě překvapila jen věta provozního manažera ZOO Jos. Bojanovského : "........... tříměsíčním uzavřením jsme přišli o náš jediný příjem ze vstupenek ..........."

Dosud jsem se domníval, že prodej odchovů se zahrnuje také do příjmů ZOO. Asi jsem méně chápavý v ekonomice, snad mě někdo poučí.
U nás zájmových minichovatelů je prodej odchovů, když se daří jediný zdroj příjmu, který uhradí alespoň krmení. To není podnikání, ale i chovatelský koníček přináší riziko ztrát.

Musasa

7.11.2020 22:17
Musasa

XXX.XXX.215.64

Ono je velmi lehké si zvyknout na příjem peněz. Pokud ale začne nějaká ztráta už je problém. Určitě se všichni pamatujete na Vaše začátky, nikdo nepočítal, že na chovu ptactva zbohatne, většinou je to vášeň, která se nedá dělat za výdělkem. Když se podaří odchov mláďat, chovatel má radost, že jeho práce přinesla ovoce a prodej mladých sotva pokryje krmení. Tady byl podnikatelský záměr, který nějakou dobu fungoval, jenže nikdo nepočítal, že samotný chov nepokryje všechno.
Pro moudivláčka, když dáte článek do tisku, vždy píšete jen o ztrátách
Trochu odbočím, i ve zdravotnictví se hledají dobrovolníci, ale také to není tak jak nás denně informují média.

7.11.2020 23:44
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, všechny příspěvky výše jsou čistá pravda! A určité dotace mají od různých firem, sponzorů, úřadů, adoptivních rodičů... A ano prodávají odchovy a jsou i dražší než u chovatele, ale když to zájemce zaplatí...
Ale i tak si nemyslím, že tyto příspěvky vše pokryjí a každý chovatel to určitě dobře ví - voliéry, ubikace, papoušci, krmení...
A například zoologické zahrady mají pravidelné příspěvky od státu i města a kolikrát končí úplně jinde než měli...no a pak ty zvířata vypadají, tak jak vypadají! Ale to je jiná kapitola!
No a já sám jsem adoptivní rodič už 2roky a jsem na to celkem "pyšný"🙂 a je mi plně jasné, že ten můj příspěvek je tak na půlroční krmení pro jeden pár. Ale aspoň něco 😎
A mimochodem, určitě nežebrají, tak jako ten pražák, tady somroval, v ulicích somroval a teď somruje na FC a lidi mu to ještě pochvalují...nechápu!!! Ale když má na aru hyacint a jiné ary, kakadu... tak jaké dary a peníze?!
Já bych mu nedal ani korunu a tedy, když bych se měl rozhodnout mezi ním a Bošovicemi, tak moje volba je jasná!
S pozdravem Zappe

8.11.2020 05:12
exotchov

XXX.XXX.168.151

Moudivláček napsal(a):
Ve výše uvedeném příspěvku mě překvapila jen věta provozního manažera ZOO Jos. Bojanovského : "........... tříměsíčním uzavřením jsme přišli o náš jediný příjem ze vstupenek ..........."

Dosud jsem se domníval, že prodej odchovů se zahrnuje také do příjmů ZOO. Asi jsem méně chápavý v ekonomice, snad mě někdo poučí.
U nás zájmových minichovatelů je prodej odchovů, když se daří jediný zdroj příjmu, který uhradí alespoň krmení. To není podnikání, ale i chovatelský koníček přináší riziko ztrát.

Ktrery uhradi krmeni,dovolte abych se pozasmal.A to mam jen v uvozovce 20volier.

8.11.2020 14:10
kareta

XXX.XXX.84.6

alfonzo napsal(a):
JJ,už zase žebrají,to moc dlouho nevydrželi:

https://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/chcete-adoptovat-papouska-zoologicka-zahrada-v-bosovicich-potrebuje-pomoc-202011.html#utm_content=freshnews&utm_term=bo%C5%A1ovice&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Taky by mě určitě potěšilo, kdyby mi někdo přispíval na krmení pro ptáky, protože můj jediný zdroj příjmů je jen důchod. Určitě i všechny další chovatele - důchodce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2020 16:47

alfonzo napsal(a):
JJ,už zase žebrají,to moc dlouho nevydrželi:

https://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/chcete-adoptovat-papouska-zoologicka-zahrada-v-bosovicich-potrebuje-pomoc-202011.html#utm_content=freshnews&utm_term=bo%C5%A1ovice&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Mně tohle celkem zaráží - všude se chlubili, za kolik milionů postavili zázemí, nakoupili drahé druhý papoušků a teď žebrají, že není na krmení?!? To si neuměli spočítat, kolik ten provoz vyjde, aby měli bokem?

8.11.2020 16:56
exotchov

XXX.XXX.168.151

Jestlize jsem prumerny chovatlel a mam prumerne odchovy ktere prodam na krmeni je vzdy. Takove to ze ptaci na to nevydelaji prehlizim,prehlizim i to kdyz me nejaky podnikatel rekne ze sotva drzi firmu a za nejaky mesic vyjede z novym bavorakem ,tak asi nejak. Hlavne nepomlouvat a myslet si sve,to je taky umeni.

8.11.2020 17:22

exotchov napsal(a):
Jestlize jsem prumerny chovatlel a mam prumerne odchovy ktere prodam na krmeni je vzdy. Takove to ze ptaci na to nevydelaji prehlizim,prehlizim i to kdyz me nejaky podnikatel rekne ze sotva drzi firmu a za nejaky mesic vyjede z novym bavorakem ,tak asi nejak. Hlavne nepomlouvat a myslet si sve,to je taky umeni.

A můžu vědět váš recept na pokrytí krmení? Asi to děláme celé blbě.

8.11.2020 18:16
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

exotchov napsal(a):
Ktrery uhradi krmeni,dovolte abych se pozasmal.A to mam jen v uvozovce 20volier.

Asi jste mě špatně pochopil. Ano, daří- li se odchov, tak krmení pokyje.
Ale my zájmoví to co je navíc ihned investujeme do něčeho vzácnějšího a pak je třeba úhyn a jsme po letech zase v mínusu. Řeknete, že jsem asi špatný chovatel.
Mám zde od loňska samičku amazonka černotemenného, ještě jsem ji neinzeroval, ve stáří člověk vše odkládá. Stejně tak 5 letošních amazonků z července a nejsem schopný poslat vzorek na DNA.
Víte, jak člověk zestárne, není to jako dřív.

8.11.2020 18:33
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Musasa napsal(a):
Ono je velmi lehké si zvyknout na příjem peněz. Pokud ale začne nějaká ztráta už je problém. Určitě se všichni pamatujete na Vaše začátky, nikdo nepočítal, že na chovu ptactva zbohatne, většinou je to vášeň, která se nedá dělat za výdělkem. Když se podaří odchov mláďat, chovatel má radost, že jeho práce přinesla ovoce a prodej mladých sotva pokryje krmení. Tady byl podnikatelský záměr, který nějakou dobu fungoval, jenže nikdo nepočítal, že samotný chov nepokryje všechno.
Pro moudivláčka, když dáte článek do tisku, vždy píšete jen o ztrátách
Trochu odbočím, i ve zdravotnictví se hledají dobrovolníci, ale také to není tak jak nás denně informují média.

Jen reaguji na předposlední řádek.
Ale ty ztráty jsou a nikdo se s nima nechlubí. Já napsal jen můj případ. Znám i horší ztráty zájmového chovu.
Ano, zadařilo se mě. Kdybych jen odchovával, prodával a nekupoval další ptáky, mohl jsem i vydělat.
Za desítky let jsem odchoval asi 40 druhů různých ptáků od hmyzožravců po papoušky. Vždy jen jeden až dva páry chovných. Azase mě lákalo odchovat něco, co jsem ještě neodchoval.
Ale to není cesta k podnikání, to je zábava, která něco stojí.

8.11.2020 18:51
exotchov

XXX.XXX.168.151

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A můžu vědět váš recept na pokrytí krmení? Asi to děláme celé blbě.

Sice nevim jaky recept,Spatne to nedelate mozna mate vetsi smulu pri odchovu nebo prodeji.kazdy to ma nejak jinak ale vetsinou je to v plusu. Jak jsem psal nejsem zadny velky chovatel mam 20volier vetsinu tvori australie,pak mam alexandy, mensi hejno mnichu a par amazonanu na okrasu. prodal jsem dobre mnichy a ty me pokryjou naklady na krmivo pro zbytek chovanych ptaku,co se deje s temi penezi od jinych paru snad nemusim rozepisovat.Jinak zavolejte Dekuji za pochopeni 723027221

8.11.2020 20:35

exotchov napsal(a):
Sice nevim jaky recept,Spatne to nedelate mozna mate vetsi smulu pri odchovu nebo prodeji.kazdy to ma nejak jinak ale vetsinou je to v plusu. Jak jsem psal nejsem zadny velky chovatel mam 20volier vetsinu tvori australie,pak mam alexandy, mensi hejno mnichu a par amazonanu na okrasu. prodal jsem dobre mnichy a ty me pokryjou naklady na krmivo pro zbytek chovanych ptaku,co se deje s temi penezi od jinych paru snad nemusim rozepisovat.Jinak zavolejte Dekuji za pochopeni 723027221

Tak je pravda, že větší druhy máme mladé páry, co ještě nic moc neodchovaly. Andulky, korely a horáci se daří, ale ač je nedáváme pod cenou, rozhodně krmení nezaplatí. K tomu se dobereme možná tak za 5-10 let, abychom byli aspoň na nule.

Ono to totiž je taky o tom, jaké druhy člověk chová a zda jede dražší mutace nebo se drží jen přírodních ptáků. Pak jsou ty ceny odchovů taky o něčem jiném...

8.11.2020 20:43
bubanek

XXX.XXX.32.28

Chovám jen to , na co mám. . A když nemám, tak musím něco prodat, abych měl pro ostatní. Je to jednoduché. Ještě, že jiné zoo nevybírají 50 kč za fotku. To bych se nedoplatil :)

8.11.2020 22:26
adamek.radek78@seznam.cz

XXX.XXX.74.220

Jak zde již bylo řečeno, každý chová to na co má a když nemá tak prostě musí něco prodat. V zoo jsem byl jednou a již nikdy více, protože arogantní chování pana majitele mi nebylo vubec příjemné a trapné vybírání 50 korun za fotku bylo úsměvné, když jsem si zaplatil před tím vstupné. To jim ještě děcka nahazely peníze do kasičky. Pochybuji že by neodchovávali mladé což je dost velký příjem na to aby pokryl aspoň větší část krmení. Zbytek holt musí investovat si, tak jako dpousta nás menších chovatelů. Je to přece koníček, nebo se mýlím 😉

9.11.2020 07:54

Tak já reagovala na tu hlášku "Jestlize jsem prumerny chovatlel a mam prumerne odchovy ktere prodam na krmeni je vzdy. "

Vždy tomu tak opravdu být nemusí. My to bereme jako koníček, který dělá radost a možná jednou si i na sebe víc přispěje. Ale co si budeme povídat - výstavba zázemí stojí dost a pokud nejede člověk dražší mutace, návratnost je dost na dlouho. O tom, že mnozí cpou odchovy do výkupů, ani nemluvě. Každý máme svou cestu. Ale paušálně říct, že se každému ten chov zaplatí? To bych si netroufla.

9.11.2020 08:41
JoPe

XXX.XXX.82.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak já reagovala na tu hlášku "Jestlize jsem prumerny chovatlel a mam prumerne odchovy ktere prodam na krmeni je vzdy. "

Vždy tomu tak opravdu být nemusí. My to bereme jako koníček, který dělá radost a možná jednou si i na sebe víc přispěje. Ale co si budeme povídat - výstavba zázemí stojí dost a pokud nejede člověk dražší mutace, návratnost je dost na dlouho. O tom, že mnozí cpou odchovy do výkupů, ani nemluvě. Každý máme svou cestu. Ale paušálně říct, že se každému ten chov zaplatí? To bych si netroufla.

Dobrý den,
značná část chovatelů dotuje svůj chov z jiné činnosti a někteří při honbě za drahými zvířaty a novinkami dokázali téměř položit svojí firmu a některým se to i povedlo a jeden z nich , kterého jsem osobně znal přišel i o střechu nad hlavou... i takové je někdy "chovatelství"

9.11.2020 11:54

JoPe napsal(a):
Dobrý den,
značná část chovatelů dotuje svůj chov z jiné činnosti a někteří při honbě za drahými zvířaty a novinkami dokázali téměř položit svojí firmu a některým se to i povedlo a jeden z nich , kterého jsem osobně znal přišel i o střechu nad hlavou... i takové je někdy "chovatelství"

No právě - někdo to vyjde, někdy nevyjde. Pořád jsou to živí tvorové.

A přijde mi rozumnější počítat s tím, že to budu dotovat než že budu vydělávat tisíce.

9.11.2020 16:02
kakadu 1234

XXX.XXX.54.161

JoPe napsal(a):
Dobrý den,

Naprostý souhlas, znám taky několik chovatelů co přišli o vše. kdo chce víc nemá nic

Neregistrovaný uživatel

9.11.2020 18:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Myslím,že nastal čas aby zareagoval někdo ze ZOO Bošovice.

9.11.2020 19:10
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Oni již zareagovali.
V časopisu Exota nová - časopis pro všechny chovatele exotického ptactva v listopadovém č 11/ 2020 je zveřejněn čtyřstránkový článek podepsaný
Bc. Petrou Pelikánovou - Pavlov včetně emailu.
Článek je veden jako rozhovor s majiteli. Je tam foto majitelů ZOO včetně manažera
J. Bojanovského.
Dovolím si citovat některé věty z textu, které odpovídají na mnohé zde kladené otázky a dohady.
V ZOO jsem byl dvakrát. Jednou po založení podruhé asi po 3. letech. Dojem velice dobrý.
Někdo může namítnout, že moje citace z článku jsou vytržené z kontextu, ale lze si časopis za 70,- Kč koupit a udělat si vlasní názor podle informací dotčené strany.

Odchov malých arů v Papouščí Zoo Bošovice.
" Aktuálně zde můžeme pozorovat více než 50 druhů papoušků od andulek po velké ary............máme 6 druhů velkých arů. Ararauny, zelenokřídlé, arakangy, vojenské a červenouché. Z těchto jsme odchovali 3 rarauny..............
Letos jsme měli 4 prvoodchovy. Ary žlutokrké papoušíčky kolumbijské,.........
Měli jsme letos kolem 150 mláďat, jako více méně každý rok...........Letos jsme měli dokonce 2 amazoňany nádherné............Jsme jediná zoo na světě, která je odchovává.......
Loni jsme měli rekordní návštěvnost zoo v jednom dni a to 1040 lidí, což letos vůbec nebylo..................
Díky tomu, že lidé příliš necestují do zahraničí, jsme měli za 2 měsíce tolik návštěvníků jako za celý rok 2018.
K dnešnímáu dni máme o 2000 lidí více než loni ve stejnou dobu.
Máme spoustu nových plánů. Stavíme dětskou zoo................ atd. " konec citace.

Zoo Bošovice jako jediná soukromá získala statut ZOO, jestli se nemýlím. Jestli má možnost žádat o příspěvky, nebo granty obec, kraj a pod. nevím, asi ano, už se nedokážu hrabat v předpisech.

Nechť si čtenář udělá úsudek sám.
Dnes jsme v zajetí dezinformací tisku, internetu i nás samých.
Hlavně nezávidět, prověřovat zdroje a nevěřit všemu tomu, co se povídá.
Anonymě se lehce diskutuje.
Mgr. Otakar Německý

10.11.2020 14:30
tennktery

XXX.XXX.32.173

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

"Myslím,že nastal čas aby zareagoval někdo ze ZOO Bošovice."

Dobrý den.
A na co mají reagovat, Vy by jste reagoval na ty závistlivé ubožáky?

Neregistrovaný uživatel

10.11.2020 15:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Na některé určitě a "fest".

10.11.2020 16:23
bubanek

XXX.XXX.32.28

tennktery napsal(a):

Dobrý den.

Nevím jestli to napadlo jen mě, ale kdo si myslíte, že založil toto vlákno ? Beztak někdo od nich. A nemyslím si, že jim někdo závidí.

10.11.2020 17:36
kubanec

XXX.XXX.103.242

tennktery napsal(a):

Dobrý den.

No mě tam taky sledovali jestly náhodou nefotim mobilem docela směšný místo aby byli rádi že tam někdo přijel tak vás sledují jestli si dom neodvezete rozmazanou fotku v mobilu

Přidejte reakci

Přidat smajlík