penant pomeranč

Prodám Roselu penant - Nabízím nepribuzny pár penanty straky pomeranč . k...
Dobry den mam par penantu modrych dal jsem budku a samec je tak nadrženy že samici znasilnuje takovym zpusobem že teče krev.musel jsem ji dat bokem protože ležela v krvi druhy den jako že v pohodě ale mam strach ji k němu vratit.je to normalni takova agrese samce nebo je mam raději nechat odsebe?? Ma nekdo skušenost??
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,nepíšete čím krmíte,to je základ dotazu v údobí toku,je jaro.Dal bych suché zrní,nic jiného .Samci přistřihněte jedno křídlo,né obě,to by lítal dál celkem dobře.Samici nedožene a měl by se postupně zklidnit,ale záruka není.A pozorujte co se děje dál,znám to z vlastní zkušenosti,samec ukousnul samici vrchní část zobáku,nebo jí dokáže zabít.Dělá to spousta papoušků a pak se zklidní a leta spolu zdárně odchovávají.Jsou však případy,že náprava není,jedině přepárovat.Ten samec nemusí být zabiják,dáte mu jinou samici a vše bude OK.Taktéž to platí o samicích i u podobných druhů,límčačka mě zabila samce,šla do toku,on né a uhonila ho.Zasahujeme do přírody,postižený jedinec nemá kam uniknout a nastávají tyto situace.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Ano,míchanice,zelené,klíčené podporují tok.Každý pták to vstřebává jinak,až to múže u některých jedinců jit do extrému jako u vás.Přibrzdit přísun těchto krmiv a podávat tato krmiva až se vylíhnou mláďata.