Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2020 07:10
vraved

XXX.XXX.125.6

Ahoj, prosím o radu. V kleci mám dva páry andulek, oba dva hnízdí a mají každý pár v budkách čtyři mladé. Je to jejich druhý odchov, první byl minulý rok. A dnes bohužel uhynul jeden samec od páru, důvod nevím. Zvládne samice dochovat mladé v budce? Nebo jde tomu nějak pomoct? Je možnost, že se připojí ke krmení druhý samec ke krmení mladých nebo samice? Děkuji za radu, jsem druhým rokem začátečník.

31.5.2020 07:48
JoPe

XXX.XXX.82.6

vraved napsal(a):
Ahoj, prosím o radu. V kleci mám dva páry andulek, oba dva hnízdí a mají každý pár v budkách čtyři mladé. Je to jejich druhý odchov, první byl minulý rok. A dnes bohužel uhynul jeden samec od páru, důvod nevím. Zvládne samice dochovat mladé v budce? Nebo jde tomu nějak pomoct? Je možnost, že se připojí ke krmení druhý samec ke krmení mladých nebo samice? Děkuji za radu, jsem druhým rokem začátečník.

Dobrý den, záleží jak jsou velké zatím buďte v klidu.Většinou to odchová samice sama, dobře krmte a sledujte, jak jsou mláďata nakrmená.Moc nečekejte, že se samec k druhé přidá k výchově. Kdyby se nedařilo a jestli nejsou v hnízdech velké věkové rozdíly, tak můžete postupně podsadit mladé k druhému páru, dokážou jich vykrmit dost.

31.5.2020 08:21
vraved

XXX.XXX.125.6

Rozdíly velké nejsou, jsou narozené přibližně stejně. Uvidím, zatím vypadá, že se samice snaží je krmit sama.

Přidejte reakci

Přidat smajlík