Spoločný chov papagájov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2020 16:06
RebekaŠtofová

XXX.XXX.221.245

Korela, alexander malý, papagáj horský, rozela, papagáj červenokrídly, alexander červenohkavý, aratinga, mních šedý, amadina, neofema, pyrura
Niekto kto by mi pomohol rozriediť tieto papagáje do 4 volier tak, aby boli v pohode mimo ale aj počas hniezdenia?
Predom ďakujem za odpoveď ❤️

1.6.2020 21:56
Karel1979

XXX.XXX.175.168

Dobrý den,je to tady pořád dokola

alexandr černohlavý a malý pouze samostatně
Korela a horský můžete dát spolu a
aratinga pouze samostatně
červenokřídlé možná s neofémou nepíšete jaké
pyrury nevím a mnichy si dejte více páru.nepíšete jak velká voliéra se záletem? bez to co jste zadala jsou neúplné a kusé informace je daleko lepší chovat každý pár zvlášť.O rozelách je to zbytečné se rozepisovat ty pouze samostatně a doporučuji vám koupit vše co najdete v obchodě ,na internetu, v antikvariátu o chovu exotického ptactva a potom vám to bude daleko jasnější.Nic proti ale připadne mi že dnes chtějí všichni všechno a ještě to nacpat dokupi a je jim jedno že jsou to ptáci z jiných kontinentů od Austrálie Indie až po Ameriku.
Jestli bude mít jedna voliéra cca 30 m2 tak to můžete rozházet a možná bude klid.
Chovu zdar a zachovat si zdravý úsudek přeje Karel

2.6.2020 10:57
JoPe

XXX.XXX.82.6

"Připadne mi že dnes chtějí všichni všechno a ještě to nacpat dokupi a je jim jedno že jsou to ptáci z jiných kontinentů od Austrálie Indie až po Ameriku."

To jsou přesně moje slova tak to platí i pro jiné živočichy. Dříve tyto chyby byly vidět i v zoologických zahradách, ale poslední léta tam vytváří skutečné přírodní biotopy, která mohou být vzorem pro chovatele.
Chovám celý život profesionálně ryby a u těch je obrovský problém právě míchání různých druhů napříč kontinenty a nejedná se tolik o problémy soužití, ale zejména o onemocnění, nejvíce se na tom podíleli v minulosti největší exportéři tj Singapur a USA a hobby chovatelé v tom pokračují. Tolik potíží to přináší a stejně si někteří nedají poradit, radši budou neustále kupovat různé léky, než by přehodnotili svůj přístup. Je potřeba si uvědomit, že v přírodě na určitém místě se miliardy let s živočichy a rostlinami také vyvíjeli do dokonalosti také jejich parazité se kterými si pak často neumí vypořádat ti z jiné části světa. Také z hlediska zdraví je třeba vidět , že v přírodě žije určité množstí kusů na 1m nebo 1 km čtvereční a v zajetí je to obráceně, proto tak snadný přenos nemocí.
Nakonec všichni vidíme, že ani migrace lidí do různých kontinentů není nic dobrého a nejen z důvodu zdravotních.

Přidejte reakci

Přidat smajlík