Koupím

Prodám Aru araraunu - Dobrý den. Koupím mláďátko k ručnímu dokrmení. Zkuše...
12345 KčAry
XXX.XXX.149.20
Dobrý den,
obracím se zde s prosbou na zdejší chovatelé. Mám pár Araraun, které se páří, chodí do budky a jsou velmi aktivní.
Samice 10 let, samec 5 let. Voliéra 2x2x2m. Jsou spolu 2 roky, samice ani samec jinak v chovu nebyli, až teď. Krmím ovoce, zelenina, granule nutribird, směs zrnin, ořechy, přidávám veškeré vitamíny do vody i do směsí.
Za poslední rok samice snesla 9 vajec, pokaždé bylo vyhozené a nebo samec vejce vzal a sežral.
Poslední vejce, které jsem našla na zemi jsem vzala k veterináři, zdali je oplodněné. Veterinář shledal, že je.
Může mi někdo poradit, jak tomuto předejít? Či proč vyhazují oplodněná vejce?
Předem děkuji
Ary
napsal(a):
Dobrý den,
obracím se zde s prosbou na zdejší chovatelé. Mám pár Araraun, které se páří, chodí do budky a jsou velmi aktivní.
Samice 10 let, samec 5 let. Voliéra 2x2x2m. Jsou spolu 2 roky, samice ani samec jinak v chovu nebyli, až teď. Krmím ovoce, zelenina, granule nutribird, směs zrnin, ořechy, přidávám veškeré vitamíny do vody i do směsí.
Za poslední rok samice snesla 9 vajec, pokaždé bylo vyhozené a nebo samec vejce vzal a sežral.
Poslední vejce, které jsem našla na zemi jsem vzala k veterináři, zdali je oplodněné. Veterinář shledal, že je.
Předem děkuji
Dobrý den, jakou máte budku? Jaké ptáky máte ve vedlejší voliéře? Vidí na sebe? Dle mého, jsou ve stresu. Ja měl letos něco podobného. Jiné roky vzorný pár, loni nezahnízdil vůbec, letos zlikvidovali 4 vejce. Po 2. rozbitém vajíčku jsem podložil podkladek, který taky celkem poničili ale nakonec si na něj zvykla, rozseděla se a 5. vejce co snesla je již bez škrábnutí a vzorně se o něj stará! U mě nastalo několik problémů... loni byly ve vedlejší voliéře 3 letí arové zelenokřídlí... i když předchozí rok byl OK, loni již začali dospívat a dost se přes pletivo hašteřili. Letos jsem je dal o voliéru dál, tak to bylo lepší... další problén letošku byl hluk na začátku hnízdění (rekonstrukce vedlejšího domu) a v neposlední řaďe příliš podestýlky v budce (cca 20cm). Po 2. Arozbitém vejci jsem polovinu vyhodil a samice se postupně zklidnila...dle mého byla samice zvyklá hnízdit hlouběji v budce (mají kmenovou) kde se cítí bezpečněji....
Valentko
XXX.XXX.104.177
Ary
napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkuji
Ja som mal podobný problem s andulkami. Ale už to nerobia, aspoň zatiaľ. Teraz už je v budke 5 vajec.
Ary
napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkuji
Máte je venku, prší na ně? Změnit tu klec 2k 2k 2 na volieru s proletem aspoń 5-6 metrů, zkusit jinou budku, nebo přidat budku.
Máte v budce kameru? Mnohdy časté kontrolování budek vede ke stresu papoušků a vejce rozbijí.
Zkoušeli jste jim nabídnout jinou budku?
Vejce odebírejte, dejte do líhně a a podložte jim podkladek..pokud by se situace nezměnila, tak vám nezbývá než mláďata z líhně dokrmovat od vylíhnutí..
Můžou tam být samozřejmě další stresové okolnosti v okolí, které je ruší- např.hluk , další papoušci atd., ale začervením to jistě nebude, to by se odrazilo na jejich zdravotním stavu, ale ne na problematice rozbíjení vajec.Ať se daří!
Ary
XXX.XXX.149.20
Dobrý den, moc všem děkuji za rady. Abych upřesnila proč mají takovou voliéru 2x2x2 m. Je to proto, že samice nelétá skoro vůbec, nejspíše tam jsou ochrnutá křidla, ikdyž vypadají na pohled ok. 8 let jí měl člověk od kterého jsem jí kupovala zavřenou v malé kleci a když jsem pustila do větší voliéry, začala panika a nechtěla sedět ani na bidle. Nebyla zvyklá na prostor. Samec je ok, toho pouštím i prolétnout do větší voliéry. Samice občas zkouší přelétnout z bidla na bidlo, ale není to ono. Musí ještě hodně trénovat, ty svaly nefungují jak by měli.
Začervený ptáky nemám, když jsem je kupovala, nechávala jsem si dělat poměrně rozsáhlé vyšetření - krevní testy, trus atd.
Myslím si, že to bude co tu psali viz chovatelé výše. Ruší je asi vedle druhý pár ar. Úplně na sebe nevidí, ale asi ten hluk, který dělají vedle jim zkrátka vadí.
Moc díky všem.