Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2020 08:14
monty2017

XXX.XXX.135.81

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s tzv. rozjetýma nožkama u mláděte andulky. Je staré asi tři týdny. Na IT jsem našla odkaz, kde se tyto nožky rovnají pomocí houbičky nasazené na nožky na dobu 7-10 dní. Zatím to máme 6 dní, ale nevidím žádný pokrok. Mládě se na nožky nepostaví, stále leží buď na bříšku nebo na straně. Navíc druhé mládě na něho občas šlápne. Potřebovala bych ho vzít domů, ale nemůžu sehnat dokrmovací směs. Nemáte někdo recept na dělanou směs než seženu originál? Děkuji za jakoukoli vyzkoušenou radu.

21.6.2020 08:57
misimisi

XXX.XXX.243.14

Dobrý den, objednávala jsem přes e-shop. Jestli jste z Brna - Blanska, tak mi zbylo asi půl balení, přijďte si, mláďata mám týden odstavená 😉

21.6.2020 11:14
monty2017

XXX.XXX.135.81

Dobrý den, děkuji za nabídku, ale bohužel jsme z Mladé Boleslavi.

alfonzo

21.6.2020 13:04
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,kupte u vás v Boleslavi,na netu mají tři balení skladem,rozmixujte s troškou teplé vody,klidně malý hrneček,vím,že do mixéru se musí dát větší množství.Dále uložte do mrazícího boxu na malé kostky ledu,budete mít menší dávky,potom jen ohřejete.Krmte lžičkou,nebo stříkačkou,kterou koupíte v každé lékárně.
Jinak se to dá i podomácku,ale stejně musíte nějaké komponenty sehnat,tady je vše v jednom.
Andulku dejte do úzkého kelímku,aby měla nožky u sebe a pod sebou,podestýlku hrubé hobliny,mám s tím dlouholeté zkušenosti,čas od času se to prostě stává i u větších papoušků.Vyráběl jsem kdysi i jakýsi korzet na růžového kakadua,nožka narovnána k nepoznání.

https://www.zverokruh-shop.cz/ptaci/krmivo/cunipic-tropical-patee-vajecna-smes-250-g/zbozi/krm14022

21.6.2020 14:42
misimisi

XXX.XXX.243.14

S tím kelimkem

21.6.2020 19:27
monty2017

XXX.XXX.135.81

Dobrý den, moc děkuji za radu. Ještě malý dotaz - jak dlouho asi musí být andulka v kelímku?

21.6.2020 21:57
Martina00

XXX.XXX.168.65

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,kupte u vás v Boleslavi,na netu mají tři balení skladem,rozmixujte s troškou teplé vody,klidně malý hrneček,vím,že do mixéru se musí dát větší množství.Dále uložte do mrazícího boxu na malé kostky ledu,budete mít menší dávky,potom jen ohřejete.Krmte lžičkou,nebo stříkačkou,kterou koupíte v každé lékárně.
Jinak se to dá i podomácku,ale stejně musíte nějaké komponenty sehnat,tady je vše v jednom.
Andulku dejte do úzkého kelímku,aby měla nožky u sebe a pod sebou,podestýlku hrubé hobliny,mám s tím dlouholeté zkušenosti,čas od času se to prostě stává i u větších papoušků.Vyráběl jsem kdysi i jakýsi korzet na růžového kakadua,nožka narovnána k nepoznání.

https://www.zverokruh-shop.cz/ptaci/krmivo/cunipic-tropical-patee-vajecna-smes-250-g/zbozi/krm14022

Dobrý den, měla bych na vás pár otázek pokud mohu. Vy ručně dokrmujete vaječnou míchanicí? V pátek nám padnul samec rosely pestré, v budce cca 28denní mládě, v sobotu jsme zjistili ze samice nekrmí a jelikož v sobotu odpoledne nebylo kde sehnat dokrmovací směs, zkusili jsme rozmíchat vaječnou s trochou vody a dnes už jí pěkně ze lžičky. Zitra jsem měla v plánu jet pro dokrmovací směs, ale vy jste tady radil koupit vaječnou, je tedy možné mládě odchovat na vaječné směsi, když už je na ni zvyklí nebo raději zajet pro dokrmovačku? Děkuji

alfonzo

21.6.2020 22:10
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Tak dlouho ,dokud se jí nožičky nesrovnají na správné místo,jak poporoste,větší kelímek.Používám na toto uříznuté plastové lahve od různých věcí,kafe,šampony,mycí prostředky,prostě co doma najdu,musíte mít různé velikosti,jak ptáče roste,větší kelímek.
Tento problém nastává z různých důvodů,moc hladké dno v budce bez podestýlky,mláděti se to smeká a nožky se rozjíždějí,Také to může být nedostatkem vápníku,nebo přilehnutím většími sourozenci.
Jestli má nožičky zatuhlé,tak rozcvičovat do správné polohy několikráte za den a zase vrátit do fixačního kelímku,jde to téměř vždy upravit do normálu.Dejte fotku,přiblížím případně postup podle toho kam jsou nožičky vyvráceny.
Třeba u křepelek čerstvě vylíhlých jsem používal na celé dno plastovou síť na mouchy,také totiž trpí na rozjíždění nožiček,je to praktické,dáte jinou,špinavou vyperete v jarové vodě a máte připraveno pro další úklid odchovny.

alfonzo

21.6.2020 23:17
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Martina00
Krmte dále tou vaječnou míchanicí,je to možná lepší než dokrmovačka,během pár dnů začne mládě loupat samo,dejte mu do odchovny misku s krmením a piškot,toho se mláďata chytají nejdříve,rosel jsem dokrmil stovky od líhně a v odchovně žraly bez dokrmování když ještě neuměly létat.
Dokrmuji čím se dá,dokrmovačku také trošku vždy koupím,ale jen tak někdy pro začátek,jinak dokrmuji po svém,vlastní osvědčené směsi všeho možného,dokrmovačky mě prostě z určitých důvodů nesedí,dokrmuji od andulek po velké ary.Dříve tyto dokrmovací směsi nebyly a vykrmili jsme všechno na základě selského rozumu.

2.7.2020 06:39
monty2017

XXX.XXX.254.196

Dobrý den, chtěla bych všem poděkovat za pomoc a rady. Andulce se nožky srovnaly a včera vylétla z budky.

2.7.2020 15:13
milbe

XXX.XXX.105.71

Stačí na každou nozku kroužek a stáhnout reznou niití. Za týden je ok

Přidejte reakci

Přidat smajlík