Andulka černá blackface

Prodám Andulku vlnkovanou - dobrý den, prodávám andulky různé barvy mladé a...
1500 Kč
Dobrý deň,
v mutáciách a dedičnosti farieb u anduliek sa nejak veľmi nevyznám a preto sa chcem opýtať skúsených, že aké budem mať mladé keď samec je bledo modrý so žltou hlavou a samica je tmavomodrá. Pardón za neodborné výrazy, ale veľmi neviem ako sa tieto mutácie volajú.
Mám uz 2 mladé a ešte ostáva 5 vajíčok. Mladé niesú operené a chcem vedieť, že čo budú za mutácie. Priložím aj foto. Samicka tam je trochu otrhaná, ale to preto že si dávala perie do hniezda. Teraz to už má oveľa lepšie.
Za rady ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
No tak toto je aktuálne foto mojich mladých. Rastú krásne a rodicia ( hlavne mamina) ich kŕmia. Akurát že po jich veľmi necistia ale je to ich prvá sezóna tak sú trochu neskusený. Porvnajte si to s predoslou fotkou že ako vyrastli. Take majú hlasy že skoro ohluchnem keď ich dám naspäť do búdky.
Podla poslednéj fotky sa mi zdá,že máš viacej anduliek v spoločnej voliere.Pri takomto chove nie je u anduliek otec nikdy istý.
napsal(a):
Podla poslednéj fotky sa mi zdá,že máš viacej anduliek v spoločnej voliere.Pri takomto chove nie je u anduliek otec nikdy istý.
Áno anduliek je 7 a korely sú 2. Ale kedže mam viacej samčekov tak budem museť nejakych samcov predať a kúpiť za nich samičky. Je pravda že otec nemusí byť istí ale tieto mladé vyzerajú že je otec tento samec. Jedno to je mix medzi matkou a otcom takú andulku som ešte v živote nevidel tak sa teším keď vyletia z búdky. Ale to ešte nejaké 2 až 3 týždne asi potrvá.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Valentko
Zdravím mladý chovateli.Reaguji na mladé andulky.Pokud jsou od páru výše,modrá samice,modrá australská straka žlutolící samec,tak ta modrá po samici je vidět na fotu,je stopro samice a ta,kterou nevidím hlavu také.Protože to není mix,ale mutace opalino modrá,která je vázaná na pohlaví,tudíž ten gen nese pouze její otec a z tohoto spojení budou vždy v mutaci opalino pouze samice,někteří samečci na opalinou budou štěpit,ale nepoznáš kteří.
alfonzo
napsal(a):
Valentko
Zdravím mladý chovateli.Reaguji na mladé andulky.Pokud jsou od páru výše,modrá samice,modrá australská straka žlutolící samec,tak ta modrá po samici je vidět na fotu,je stopro samice a ta,kterou nevidím hlavu také.Protože to není mix,ale mutace opalino modrá,která je vázaná na pohlaví,tudíž ten gen nese pouze její otec a z tohoto spojení budou vždy v mutaci opalino pouze samice,někteří samečci na opalinou budou štěpit,ale nepoznáš kteří.
Dakujem za objasnenie mutácie mojej malej andulky. Lebo oni ked boli menšie tak ja som ich nechcel nejak zbytočne chytať a stresovať tak som si yslel že tá menšia( to je tá čo jej vidno hlavu ) bude tmavomodra po mamine ale časom sa zmenila. Tá väčšia preto som hovoril že mix (dobre že ste ma opravili) lebo bude tmavomodrá po mamine a bude mať žltú hlavu a chvost po otcovi. No veľmi sa z nich teším a dufam že sa im nič nestane. Potom keby mal niekto záujem tak keď samozrejme vyrastú tak by som ich rád niekomu posunul. Mozno k nim ponúknem aj jedného z mojich samčekov (až to je samček) to tu ešte zistím.
Valentko
napsal(a):
No tak toto je aktuálne foto mojich mladých. Rastú krásne a rodicia ( hlavne mamina) ich kŕmia. Akurát že po jich veľmi necistia ale je to ich prvá sezóna tak sú trochu neskusený. Porvnajte si to s predoslou fotkou že ako vyrastli. Take majú hlasy že skoro ohluchnem keď ich dám naspäť do búdky.
Papoušci po mladých hnízdo nikdy nečistí. To je na chovateli.
Jinak z mojí zkušenosti - většinou jsou si věrní. Nicméně měla jsem i pár, ke kterému se přidali 2 bratři (mívala jsem 3-5 párů + 9 samotných samců na okrasu) - krmili jim mladé i v budce. Dle barev mladých samice jednou měla mladé s jedním z bratrů. Jinak vždy se svým samcem. Nyní mám u andulek 2 páry a 3 kluky na okrasu a zatím jsou holky věrné. :)
A tu je pokracovanie. Samicka zahniezdila aj druhý krát ( s iným samčekom ) a má krásne 2 mladé. Tretie mláďa bohuziaľ uhynulo ale tieto rastú ako z vody.