Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Klembo

28.6.2020 20:13
Klembo

XXX.XXX.255.199

Dobrý deň, prosím vás, máme samičku kanárika, chceli sme spraviť pár, ale nevieme prečo už tri kanariky, samceky, nám pri nej uhynuli. Neviete to nejako vysvetliť?

Ďakujeme

28.6.2020 23:45
zd50

XXX.XXX.100.214

Zdravím,
neuvádíte žádné detaily. Tak jen můj odhad a rada. Sestavit pár v malé kleci ke společnému soužití je dost nepravděpodobné. Samičky totiž stálou přítomnost samečka mimo dobu páření netolerují většinou. Takže ho pronásledují, honí po kleci a nepustí ke krmení a konec je jak píšete. Buď si kupte ještě jednu klec a mějte je samostatně a nebo se dala koupit klec, která se dala rozdělit vložením mřížky na dvě samostatné oddělení. To používají i kanárkáři, protože jednoho samečka používají k více samičkám. Tak je napřed nechají přes mřížku skamarádit a pak po páření samečka zase oddělí. Chovu zdar

6.8.2020 21:53
Birdsong

XXX.XXX.71.4

Společný pár kanárů samec-samice se nevylučuje...Musí ale to být pár sehraný.Léta jsem odchovával v tzv.3-kombinaci klecí.Dvě klece samic po stranách a uprostřed menší klec pro samce.Proto jsem nebyl nucen starat se o ideální sehraný pár...Velikost klecí je naprostým základem,její ideální velikost není věcí náhody...Klec sloužící pro páření musí mít bidlo co nejníže,aby se samec nezranil o horní dráty...On to vycítí a v takové kleci se nikdy nezapáří...Důležitý je moment ,kdy je samice ochotna se připářit-v opačném případě jej může honit a vykazovat z klece.Zkušený chovatel ale tento stav nepřipustí..Melaninová samice,která byla odchována melaninovou matkou,nemusí přijmout samce světlého,to je normální...a opačně...Tyto komplikace a mnoho dalších vylučuje vytvoření chovného kmene,který je ale již záležitostí větších zkušeností...Řimák

Přidejte reakci

Přidat smajlík