Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2020 18:13
psycho.ta

XXX.XXX.168.237

Dobry den,
prosim o radu se svou andulkou. Mam ho mesic a pul, je to kluk. Jsou mu zhruba 4 mesice, od chovatele, nebyl dokrmovany ani ochoceny, kdyz jsem si ho dovezla domu.
A ted k problemu - uz si nevim rady, jak dal s jeho ochocovanim. Za mesic a pul jsme se dostali pouze k tomu, ze se jaks taks neboji. Neni to zadna mila hodna andulka. Na ruku sam nevleze, podrbat se necha jemne na brichu, ale to je vsechno. Obcas si vezme neco z ruky (proso), ovoce a zeleninu jist odmita. Nemam na nej moc casu, samozrejme pracuji, takze domu az vecer, kdy se mu snazim venovat, ale on proste nema zajem. Venuje se jen svym hrackam a na me zacal jednoduse otocit (klove). Nikdo mu nic neudelal, ziju s partnerem a chteli jsme ho. Zcela evidentne nema moc zajem o kontakt, chtela jsem ho jako mazlika, takze docela trpim a prestava me to bavit (ano po mesici a pul a ano snazim se kazdy den si rikat trpelivost hlavne trpelivost). Ale jelikoz nevidim prakticky zadny posun nikam, tak premyslim co s nim. Nevim jednoduse jak dal.
Ja se vazne snazim, klec ma velikou, nijak nestrada. Nevim uz. On se proste nechce kamaradit, jen sedi, kouka, ma svoje hracky a tot vse. Na to jak maji byt andulky spolecenske, tak on je uplne jiny. Hlavne nepiste poridte si druhou andulku, neexistuje. Prosim jen radu co a jak dal mam zkouset, popr. nejake tipy, navod, ja ani nevim co. Prijde mi, ze po dovezeni domu byl snad pratelstejsi, nez je ted. Uplne se zasekl a nejde s nim nic. Jsem uz z toho zoufala.
Nejsem typ clovela co se zbavuje porizeneho zvirete, ale zde sem uz v koncich s psychikou. Vazne nevim co s nim... Chtela bych si s nim hrat, venovat se mu, ale z jeho strany nic a jeste me klove. Fakt nevim. Je krasnej, duhovej, tak moc jsem si ho prala a ted pisu tohle.
Napadlo me ho venovat nejakemu chovateli do voliery a zkusit to s jinou. Ja fakt nevim :-D Andulku sem nikdy nemela, takze mozna jsem jen deb*ilni a neumim to. Nebo na to on nema povahu? Nebo ja nemam na to chovat andulku. Jeste horsi mi prijde snad uz jen to, ze spolu s nim jsem vezla domu jeho sestru sve sousedce, ktera byla vyslovene divoka, kdyz jsem ji predala a ted je z ni mazel rodiny.
Diky za cokoliv.

3.7.2020 21:32
Valentko

XXX.XXX.100.59

Preco mu nemôžete kúpit andulku. Keď predtým žil s ostatnými vtákmi a teraz je sám tak sa mu ani nečudujem že je taký. A môže byt že proste neľúbi kontakt s ľuďmi. Pozrite sa moje andulky s korelami žijú vonku vo veľkej voliére maznáci až na jednu výnimku vôbec niesú a nejak ma to netrápi. Mekupoval som ich preto aby som sa s nimi kazdý deň maznal na to mam psa. Ja som rád že ich vidím ako sa spolu hrajú ako lietajú a ako sú spokojné a ze spolu dobre vychádzajú a to mi stačí. Samozrejme rešpektujem že niekto chce mat papagaja za maznáčika ale keď proste tá andulka vás odmieta tak jej kúpte druhú a zabavia sa spolu. Alebo keď chcete mať z neho tak silene maznácika tak ho niekomu dajte komu nebude vadiť jeho povaha a vyskušajte to s druhou.

3.7.2020 21:53
eli22

XXX.XXX.58.41

Valentko napsal(a):
Preco mu nemôžete kúpit andulku. Keď predtým žil s ostatnými vtákmi a teraz je sám tak sa mu ani nečudujem že je taký. A môže byt že proste neľúbi kontakt s ľuďmi. Pozrite sa moje andulky s korelami žijú vonku vo veľkej voliére maznáci až na jednu výnimku vôbec niesú a nejak ma to netrápi. Mekupoval som ich preto aby som sa s nimi kazdý deň maznal na to mam psa. Ja som rád že ich vidím ako sa spolu hrajú ako lietajú a ako sú spokojné a ze spolu dobre vychádzajú a to mi stačí. Samozrejme rešpektujem že niekto chce mat papagaja za maznáčika ale keď proste tá andulka vás odmieta tak jej kúpte druhú a zabavia sa spolu. Alebo keď chcete mať z neho tak silene maznácika tak ho niekomu dajte komu nebude vadiť jeho povaha a vyskušajte to s druhou.

Souhlas s Vámi. Lidi jsou prostě sobci. Já chci, já ho chtěla, mě to už nebaví, nemůžu, já...., ale co chce a potřebuje zvíře, tak to nezájem. Je to fakt smutný.

3.7.2020 22:02
Valentko

XXX.XXX.100.59

eli22 napsal(a):
Souhlas s Vámi. Lidi jsou prostě sobci. Já chci, já ho chtěla, mě to už nebaví, nemůžu, já...., ale co chce a potřebuje zvíře, tak to nezájem. Je to fakt smutný.

Kľudne mi tykajte mam iba 12 rokov.

4.7.2020 11:20
moravák

XXX.XXX.234.166

Valentko napsal(a):

Je vidět, že i 12 ti leté dítě pochopí, že na mazlíka je opravdu potřeba hodně času a ne ráno mu dát vodu a krmení a až se člověk vrátí z práce, teprve má na mazlíka čas. Všem kteří chtějí zvířátko na mazlení a nemají na něj hodně času, doporučuji raději nějakého krásného plyšáka. Trpělivost přináší růže. Ať se všem daří. Chovu zdar.

4.7.2020 12:12
eli22

XXX.XXX.58.41

Valentko napsal(a):
Kľudne mi tykajte mam iba 12 rokov.

Tak jo.

4.7.2020 13:24
Froli-1

XXX.XXX.73.50

Ve vašem případě, kdy po měsíci a půl jste z andulky zoufalá( jak píšete),tak bych doporučila dát ho někomu do voliéry, bude tam určitě spokojený a vy také. Nebude se díky vaší pouze večerní pozornosti stresovat a pokud na něj nemáte čas se mu věnovat více, tak se to ani nezlepší. Lidi, proboha, pochopte už konečně, že papoušek není pes ani kočka!!!Díky

4.7.2020 14:32
eli22

XXX.XXX.58.41

psycho.ta napsal(a):
Dobry den,
prosim o radu se svou andulkou. Mam ho mesic a pul, je to kluk. Jsou mu zhruba 4 mesice, od chovatele, nebyl dokrmovany ani ochoceny, kdyz jsem si ho dovezla domu.
A ted k problemu - uz si nevim rady, jak dal s jeho ochocovanim. Za mesic a pul jsme se dostali pouze k tomu, ze se jaks taks neboji. Neni to zadna mila hodna andulka. Na ruku sam nevleze, podrbat se necha jemne na brichu, ale to je vsechno. Obcas si vezme neco z ruky (proso), ovoce a zeleninu jist odmita. Nemam na nej moc casu, samozrejme pracuji, takze domu az vecer, kdy se mu snazim venovat, ale on proste nema zajem. Venuje se jen svym hrackam a na me zacal jednoduse otocit (klove). Nikdo mu nic neudelal, ziju s partnerem a chteli jsme ho. Zcela evidentne nema moc zajem o kontakt, chtela jsem ho jako mazlika, takze docela trpim a prestava me to bavit (ano po mesici a pul a ano snazim se kazdy den si rikat trpelivost hlavne trpelivost). Ale jelikoz nevidim prakticky zadny posun nikam, tak premyslim co s nim. Nevim jednoduse jak dal.
Ja se vazne snazim, klec ma velikou, nijak nestrada. Nevim uz. On se proste nechce kamaradit, jen sedi, kouka, ma svoje hracky a tot vse. Na to jak maji byt andulky spolecenske, tak on je uplne jiny. Hlavne nepiste poridte si druhou andulku, neexistuje. Prosim jen radu co a jak dal mam zkouset, popr. nejake tipy, navod, ja ani nevim co. Prijde mi, ze po dovezeni domu byl snad pratelstejsi, nez je ted. Uplne se zasekl a nejde s nim nic. Jsem uz z toho zoufala.
Nejsem typ clovela co se zbavuje porizeneho zvirete, ale zde sem uz v koncich s psychikou. Vazne nevim co s nim... Chtela bych si s nim hrat, venovat se mu, ale z jeho strany nic a jeste me klove. Fakt nevim. Je krasnej, duhovej, tak moc jsem si ho prala a ted pisu tohle.
Napadlo me ho venovat nejakemu chovateli do voliery a zkusit to s jinou. Ja fakt nevim :-D Andulku sem nikdy nemela, takze mozna jsem jen deb*ilni a neumim to. Nebo na to on nema povahu? Nebo ja nemam na to chovat andulku. Jeste horsi mi prijde snad uz jen to, ze spolu s nim jsem vezla domu jeho sestru sve sousedce, ktera byla vyslovene divoka, kdyz jsem ji predala a ted je z ni mazel rodiny.
Diky za cokoliv.

Teď naprosto vážně, andulku někomu věnujte a jinou si nepořizujte, jak píšete,nemáte na to povahu.

4.7.2020 14:33
Valentko

XXX.XXX.100.59

eli22 napsal(a):
Teď naprosto vážně, andulku někomu věnujte a jinou si nepořizujte, jak píšete,nemáte na to povahu.

Zadavateľ vlákna sa radšej ani neozve.

mlkofpdntjjc12

4.7.2020 16:32
mlkofpdntjjc12

XXX.XXX.37.242

Hlavně si nepořizujte dítě, nebudete tomu věřit, ale ty mršky malé se naučí chodit cca po roku, s mluvením taky žádná sláva a často nemají náladu a brečí.

4.7.2020 17:15
psycho.ta

XXX.XXX.168.237

Dekuji vsem za jejich dozajista odborne nazory, kdy evidentne se vsichni celodenne venuji jen svym operencum a nicemu jinemu (pravdepodobne ani nechodi do prace ani nic jineho) a nechavaji se asi zivit klasicky statem, ale zadala jsem radu jak dale ne Vase svetonazory

4.7.2020 17:28
eli22

XXX.XXX.58.41

psycho.ta napsal(a):
Dekuji vsem za jejich dozajista odborne nazory, kdy evidentne se vsichni celodenne venuji jen svym operencum a nicemu jinemu (pravdepodobne ani nechodi do prace ani nic jineho) a nechavaji se asi zivit klasicky statem, ale zadala jsem radu jak dale ne Vase svetonazory

Psala jste, že máte přítele? Proč máte přítele? Asi abyste nebyla sama. A proč Vaše andulka musí být sama? A ještě k tomu ji nutíte, aby Vás měla ráda. Možná Vám to časem dojde. Pokud ne, tak je něco špatně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.7.2020 17:39

psycho.ta napsal(a):

Pokud chci mazlíčka, musím se mu věnovat. Tj.třeba přizpůsobit život tak, abych např. chodil na ranní směny a odpoledne byl na mazlíčka čas. Těžko se ochočí, když celé dny čučí do zdi a večer, kdy už je unavený, najednou má být čilý a nadšený, že jste si ho konečně všimla. Většina rodin se u papoušků - mazlíčků střídá.

Pokud na něj nemáte čas, pořiďte mu kamaráda. Ať netrpí. Ale rozhodně není ok ho nechat samotného v kleci a čau. Pokud kamarád nejde (nevím teda proč?), tak ho radši někomu dejte do voliéry. Tam bude mezi svými druhy šťastný.

4.7.2020 18:10

psycho.ta napsal(a):

Bohužel Váš největší problém je v tom že na andulku nemáte čas u ochočování je důležité mít určitý časový harmonogram tj. Každý den ve stejnou (nebo aspoň přibližně stejnou ) hodinu začít s ochočováním klidně stačí hodina ale vždy ve stejný denní čas ne VEČER ...pokud se andulce věnujete nepravidelně žádného úspěchu nedosáhnete.pokud na ni nemáte s ochočováním čas tak vaše jediná možnost je andulku dat chovateli do chovu a pořídit si již ochočenou andulku nicméně tady taky platí to že pokud na ni budete mít čas jen večer tak se dřív nebo později bude opakovat stejný scénář andulka se zabaví sama a na Vás se vyprdne

4.7.2020 22:29
Valentko

XXX.XXX.100.59

psycho.ta napsal(a):

To čo vy pišete nikto nepísal. Jednoducho ked chcem nejaké zviera tak je úplne normálne a bežné a s tým musí každý rátať že sa oň treba starať a venovať sa mu. Ale to vy asi nepochopíte. Jednoducho mu kúpte kamaráta nech sa zabaví s ním. Nemôžete tej andulke prikázať aby sa spravala tak v danej chvíľi ako chcete vy. Mám taký pocit že vás vôbec nezaujíma to ako sa tá andulka cíti.Taký ľudia ako ste vy tak taký by zvieratá ani nemali chovať. Očividne o chove anduliek toho veľa neviete a keď potrebuje sa s niečím maznať kúpte si plyšáka ten pri vás aspoň nebude trpeť a tú andulku dajte niekomu kto sa bude o ňu vedieť postarať.

Přidejte reakci

Přidat smajlík