Prodám

Prodám Aru araraunu - Prodám Ara Ararauna bez kroužku a dna 05/2024 za 1500...
15000 Kč
Dobrý den,
ráda bych si pořídila do paneláku aru araraunu. Je dostačující voliéra v 160cm, š 130cm, hl 100cm?
Byla by v ni jen pokud nebudeme doma a v noci.
Ještě by mě zajímalo, jak se snese s pyrurou? Pyruru máme dva roky a je to náš rodinný mazlíček. Ráda bych je obě časem pouštěla nastejno.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,než dojdete k novým poznatkům s arou,vžijte se do situace,že máte v bytě slepici,která ještě všude doleze a vylítne a zničí vše v dosahu.
Oponenti,nepotřebuji zbytečné komentáře,ary mám včetně velkých kakaduů v bytě,ale jsou pouštěni minimálně.
Pokud myslíte,že se vše naučí,nenaučí,přijde den,kdy překousne přívodní kabel k nějakému spotřebiči a bude průšvih.Ona ho nebude chtít překousnout,jen ho použije na šplhání a při tom k tomu dojde.
Nebudu to zde dále rozebírat,máte dva roky pyruru,jak dlouho máte praktické zkušenosti s chovem Arů?
Toto samozřejmě nežádáte,pokud máte svůj scénář,sem s ním.
Děkuji za komentář, zřejmě mě chcete odradit, ale už nějaký rok vim, že do toho půjdu. S Arou v bytě mám zkušenost pouze u přátel a chovatelky. Vzhledem k tomu, že jsme s manželem často doma, chceme, aby byla puštěná na volno, tak jako pyrura. Bude to další rodinný mazlík. V paneláku nebudeme napořád. Kolik máte arů? Je to přece jiné chovat jednoho nebo víc. Je mi jasné, že nám bude chtít zdemolovat byt, ale to ji nedovolime.
Já to vezmu jiným pohledem než Alfonzo a s jeho názorem také souhlasím. Zmiňovaný papousek dorůstá délky cca 85 Cm, rozpětí křídel 90 Cm, váží něco přes 1 kg. Za potravou létá i přes 20 km daleko. Uvedená klec hraničí s týráním zvířat, v podobné mám dva senegalce a i tak je to na hraně. Ohledně soužití s pyrurou bych byla také skeptická, může ublížit i nechtěně. Nehledě k tomu, ze ara ararauna je hejnový pták a sám prostě nebude spokojený. Pořiďte si ještě jednoho pyruru do páru a potěšíte papouška i sebe
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Nabízíme
Když máte pocit,že vše zvládnete,tak ve vaší nepřítomnosti,až budete v práci,nebo mimo byt,se bude odehrávat úžasný koncert.Vám bych nikdy mládě neprodal,udělal jsem to někdy před dvěma lety.Pán chytrý jako rádio,zkušenosti,amazoňan v paneláku leta,že Aru zvládnou.Nechal jsem mu ji hodně levně,akorát ji brzy prodal kvůli hluku.
Proto to zde vždy uvádím,nikoho nemíním odradit,stejně má každý svůj scénář,jen zde dojde většinou ke konfliktu.
Tím,že vysvětluji úskalí,chráním budoucí život papouška,ti,kteří se dostanou do rukou sebestředných diletantů se stávají turisty po nových majitelích a na základě stresu se oškubou a jsou nehezcí,končejí ve sklepích a po kurnících.To neberte jako scifi,pár takových arů a jiných papoušků jsem z takového prostředí koupil a nyní jsou v mém chovu naprosto spokojení a opeřeni.
Mrzí mě, že máte špatnou zkušenost. Já nejsem chytrá jak rádio, dobrý rok sbírám informace, moji přátelé maji ararauny, jezdíme k chovatelce a chci pro tu naši jen to nejlepší. Samozřejmě vím, že realita bude jiná a že budeme muset řešit problémy, ale se vším se počítá. A právě moji přátelé dokázali aru v bytě vychovat tak, že si zakráká ráno a večer, jinak je vcelku ticho. Vzhledem k tomu, že tady štěkaji psi od rána do noci, tak to snad bude dobrý. A jak říkám, nebudeme v paneláku navždy. Na aru se velmi těšíme a rozhodně počítáme, že ji pak podědí naše děti.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
No vidíte,nebudete v paneláku navždy,osobně bych to odložil.Pokud tam budete ještě leta,ara bude řvát,není to pes,ten zvuk má jiné grády,budete mít nepříjemnosti s okolím.Že jedna ara neřve,neznamená,že nebude řvát druhá.A jestli si myslíte,že ji to naučíte,tak jste vedle,papoušek se chová tak co mu dala do vínku matka příroda,jen despotický člověk to stále předělává.
Případně nechte aře vyřezat syrinx,bude zticha.Vždyť vy nepotřebujete radu,víte vše podle svého.Ara někde v paneláku v kleci bude trpět,déšť,slunce,vlhkost vzduchu.
Chuděra poleze z jedné strany na druhou,nebo ji uvažte na kšíry na balkon,třeba bude mít štěstí a překouše je a ulítne.Chytne jí někdo jako já a bude mít plnohodnotný život v prostorné venkovní voliéře.
Znam lidi, co právě tohoto papouška museli dat pryč, když se jim narodilo dítě. Žárlivost a agresivita není u papoušků nic výjimečného, nemám ráda pojem bezdůvodná agresivita, protože to slovo bezdůvodná z pohledu papouška neexistuje. Také to, že tento druh je u někoho tichý neznamená, že bude tichý i u Vás. S tím bych prostě dopředu nepocitala😉. Já osobně bych si žádného papouška, který je zvyklý žít v monogamním páru cely zivot, nepořídila samostatně, když už, tak v páru. Pokud ho ale musíte mít, dopřejte mu alespoň rozměry klece, které jsem Vám psala. Rok jsem dávala dohromady samce senegalce, který byl držen cca 6 let v malé kleci. A to byl jen senegalec. U ary ty následky vzhledem k inteligenci budou daleko větší. Jak jsem psala, může se stát cokoliv, nemoc, rozvod atd... a každá minuta, kdy bude takto aktivní papousek jako je ara, držen v neodpovídajících rozměrech, se na něm podepíše.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
A v tom bývá problém,nejcenější jsou vlastní zkušenosti ,získané lety průchodu různými úskalími s nenáročnějšími druhy.Chovate,jak píšete,pokud je to kámoš jako takový,tak se podělí.Ti ,kteří vás považují za potencionálního kupce vám vychválí vše jen proto,aby dosáhli svého cíle"získání peněz za každou cenu".Toto pravý chovatel neudělá,toho v první řadě zajímá,kde a jak bude jím odchované zvíře žít,peníze jsou jen almužnou za vykonanou chovatelskou práci a opět zpět spadnou do rozvoje této celoživotní záliby.
Jinak,neznám vás,píšete,že tam nechcete být stále,jste finančně zajištěni tak,že koupíte domek,necháte postavit voliéry firmou a tam přijdou vaši miláčci?
Pokud budete dělat svépomocí,budete se do činžáku vracet umordováni prací a na ptáky nezbyde čas.Také jsem přestavoval dům,měl již hodně voliér,ale náročnější druhy pořídil až po náporu tvorby bydlení.Potom stavby dalších voliér,pořizování náročnějších druhů,ale už bez stresu.Hlavně na náročnější druhy dostatek času.
Já tedy musim říct, že máme štěstí na dobré chovatele. Říkají nám vše tak jak je a určitě nám nemažou med kolem pusy. O výdělek jim v prvé řadě nejde. Taky jsme je hledali rok. V lednu jsme začali komunikovat a pokud vše dobře dopadne, bude s námi Rozárka v říjnu. Není to žádné unáhlené rozhodnutí.
Nabízíme
napsal(a):
Já tedy musim říct, že máme štěstí na dobré chovatele. Říkají nám vše tak jak je a určitě nám nemažou med kolem pusy. O výdělek jim v prvé řadě nejde. Taky jsme je hledali rok. V lednu jsme začali komunikovat a pokud vše dobře dopadne, bude s námi Rozárka v říjnu. Není to žádné unáhlené rozhodnutí.
Dobrý den, já vás rozhodně přesvědčovat nebudu, jelikož jste pevně rozhodnutí...jen mě zajímá, jak píšete, že vám říkají vše a nemažou vám med kolem pusy, tak proč se ptáte tady na velikost vhodné klece???
Pardon, ale 160×130x100 pro araraunu nepovažuji za "voliéru", ale za malou klec...