Kanáry

Prodám Kanára - Nabízím loňské kanáry. 3,0 žlutý. Ihned k zahnízdění. Bez k...
500 KčPrečo im do toho leziete. Nechajte ich nech si to sami ukočirujú. Nič nepodkladajte ona by mala nasadnúť až keď znesie neviem koľko vajec. Andulky nasadajú po 2 až 3 vajci. Neviem ako je to u kanarikov ale myslím si že to je podobné. Ale hlavne im prestante odoberať a prikladať vajcia. Chudinka samička môže byť riadne z toho zmätená.
Valentko
napsal(a):
Prečo im do toho leziete. Nechajte ich nech si to sami ukočirujú. Nič nepodkladajte ona by mala nasadnúť až keď znesie neviem koľko vajec. Andulky nasadajú po 2 až 3 vajci. Neviem ako je to u kanarikov ale myslím si že to je podobné. Ale hlavne im prestante odoberať a prikladať vajcia. Chudinka samička môže byť riadne z toho zmätená.
Valentko, někde jsi psal, že ti je 12 let. Zkus napřed posbírat trochu praxe, užívej si vlastní chov, potěš se z úspěchů a pouč z nezdaru, čti, hledej informace, ale nesnaž se za každou cenu odpovídat v kdejakém vlákně.
Odebírání vajec u kanárů je běžná praxe.
Vidno že sa tomu nerozumiete .......chudinky su tie mladata ktore sa neskor liahnu a už sa tak nezodvihnu ako to prve mlada ktore sa vyliahlo den skôr.A k praktizujem oddeleny chov ako ja že len pripuštam samca k samičkam a camice sa same staraju tak je to sakra dôležite načasovať liahnutie mladat v jeden den!Samica ani nevie či sedi na svojich vajciach alebo na podloženych umelych...venujem sa chovu križencov .Ďakujem. Rasťo.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
rastoz
Dobrý den,toto bych neřešil,těch pár hodin sezení nic neznamená,když jsem choval kanáry,tak také odebíráno,převážně po páté odpoledne při krmení.To není,jako to měli staří kanárkáři doma v bytě a pod kontrolou 24 hodin denně.Nikdy nebyly problémy s vylíhnutím všech vajíček z důvodu špatného času sebrání.Sbíral jsem a vkládal do misky s prosem umístěné hned u voliéry s kanáry,měl jsem po dvou samicích a jednom samci na stálo.Tak jak to máte vy to dělá kámoš,připouští je jako čokly,velice úspěšný chovatel kanárů a divočiny.Kanára dává ráno když vstane k samičce,pak odebere a jede do práce,vrací se různě,dělá montáže,většinou okolo 16 hodiny.Vejce sbírá obdobně.
atobajus
napsal(a):
Valentko, někde jsi psal, že ti je 12 let. Zkus napřed posbírat trochu praxe, užívej si vlastní chov, potěš se z úspěchů a pouč z nezdaru, čti, hledej informace, ale nesnaž se za každou cenu odpovídat v kdejakém vlákně.
Odebírání vajec u kanárů je běžná praxe.
Tak to som teda nevedel. Ved nikto nevie všetko a keď viem v niecom poradiť tak preco nie a aj ked sa niekedy kopnem no a co. Ale uznávam teraz som asi nemusel odpobedať lebo to co som tam napisal platí skôr pre andulky. Ale našťastie opäť odpisali skusenejsí takže všetko je ok.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Tu trojklec jsem vyráběl také samec uprostřed,šoupací dvířka k samicím.Můj chov byl samec a dvě samice nastálo ve voliéře 70x220x180 cm se záletem 120cm.Hnízda uvnitř ve stejné výšce.Samec pářil obě samice,krmil a později se staral i o odchov.
Já nejsem příznivcem malých klecí,mám venkovní voliéry na vše,ať mají ptáci kousek přírody a já na co koukat,nemám rád koncentráky,množírny.Znám i další způsoby chovu kanárů,ty jsem praktikoval jako malý kluk když nebyly voliéry,také to šlo.Každý musí podle svých možností.
Uživatel s deaktivovaným účtem
alfonzo
napsal(a):
Tu trojklec jsem vyráběl také samec uprostřed,šoupací dvířka k samicím.Můj chov byl samec a dvě samice nastálo ve voliéře 70x220x180 cm se záletem 120cm.Hnízda uvnitř ve stejné výšce.Samec pářil obě samice,krmil a později se staral i o odchov.
Já nejsem příznivcem malých klecí,mám venkovní voliéry na vše,ať mají ptáci kousek přírody a já na co koukat,nemám rád koncentráky,množírny.Znám i další způsoby chovu kanárů,ty jsem praktikoval jako malý kluk když nebyly voliéry,také to šlo.Každý musí podle svých možností.
Popravde alfonzo ja som vás veľký obdivovateľ i keď sa nájdu veci v ktorých s vami nesúhlasím ale je ich celkom pominutelne množstvo😅😅
Ale mrzí ma že nemáte založený profil,určite by v ňom bolo veľmi veľa zaujímavých a krásnych vtákov
nejlepší jsou Mičurini v chovatelství, oddělávat vejce a pak zase vracet asi v přírodě, dělá vítr. Nechápu proč se někdo snaží přechytračit přírodu. Ani kanáři nejsou úplně pitomí, aby neuměli vychovat mladé, které se vylíhnou třeba den nebo dva po sobě.Asi to má nějaký význam. Potom se divíte, že někteří ptáci jsou tak zpitomělí, že se papoušci musí dokrmovat a jiní ani nezahnízdí. Že snášejí na zem nebo si někteří ptáci ani nepostaví hnízdo. Některým se ani nedá říkat ptáci, když se chovají v klecích 60x60cm a mají tam dvě bidýlka na která jen přeskočí. Když si takového ptáka člověk koupí tak se půl roku učí létat, aby přeletěl voliéru.
corvuscorax
napsal(a):
nejlepší jsou Mičurini v chovatelství, oddělávat vejce a pak zase vracet asi v přírodě, dělá vítr. Nechápu proč se někdo snaží přechytračit přírodu. Ani kanáři nejsou úplně pitomí, aby neuměli vychovat mladé, které se vylíhnou třeba den nebo dva po sobě.Asi to má nějaký význam. Potom se divíte, že někteří ptáci jsou tak zpitomělí, že se papoušci musí dokrmovat a jiní ani nezahnízdí. Že snášejí na zem nebo si někteří ptáci ani nepostaví hnízdo. Některým se ani nedá říkat ptáci, když se chovají v klecích 60x60cm a mají tam dvě bidýlka na která jen přeskočí. Když si takového ptáka člověk koupí tak se půl roku učí létat, aby přeletěl voliéru.
Suhlasim len s tym že vtáky ,ktoré sa chovajú v pidi klietkach sa nedajú považovať za rovnaké vtáky ktoré migrujú cez polku kontinentu,alebo sa chovajú v priestrannej ,prírodné zariadenej voliere
,a o tých plastových bidlach ani nehovorím,v jednom chovaku mi povedali že je to pre vtáky to najlepšie že sa im nesmú dávať prírodné konariky že by sa na nich mohli poraniť,odvtedy som v tom obchode nebol😅
napsal(a):
Suhlasim len s tym že vtáky ,ktoré sa chovajú v pidi klietkach sa nedajú považovať za rovnaké vtáky ktoré migrujú cez polku kontinentu,alebo sa chovajú v priestrannej ,prírodné zariadenej voliere
,a o tých plastových bidlach ani nehovorím,v jednom chovaku mi povedali že je to pre vtáky to najlepšie že sa im nesmú dávať prírodné konariky že by sa na nich mohli poraniť,odvtedy som v tom obchode nebol😅
To je názorný príklad ako sú informovaný ľudia ktorý pracujú vo zverimexoch. Majú radi zvierará a tam to asi skoncilo. Staroslivosť skoro nulová a radia aj keď nevedia o čom hovoria.