Prodám

Prodám Aru araraunu - Prodám Ara Ararauna bez kroužku a dna 05/2024 za 1500...
15000 KčKaterina7766
XXX.XXX.173.6
Dobrý den,
mám doma papouška Ara ararauna. Jaká je denní dávka krmení pro tohoto papouška?
Myslím si, že mu toho dávám moc, jelikož ze zrní mi vybere jen to nej a ovoce se zeleninou nechce jíst.
Děkuji.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dovezte jí do útulku,tam se o ní postarají.Vám nic živého nepatří do rukou.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nebojte sa ary sú pažravé, keď im dáte plnú misku vyberú alebo povyhŕňajú všetko a vyberú len to čo chcú. Ja im nasypem toľko, koľko zožerú za deň (cca 10% hmotnosti),keď si narozsýpajú a nemajú v miske, rýchlo sa naučia aj na zem a tam si to povyberajú. Hlavne ich neprekrmovať, dajte jej viac ovocia nech si zvykne. Sú to prechcané tvory.A keď nechce ovocie, dajte jej len to a posypte s trocha zrnom pre veľké papagáje,zvykne si.
Dobrý den, zkuste kupovat krmivo pro velké papoušky De luxe od firmy Avicentra .
V tomto krmivu je vše co ara potřebuje tzn. i sušené ovoce. Nedávejte aře misku plnou a hlavně
do ní nepřidávejte pořád navíc to, co má ráda. Zvykla by si a buď by vyhazovala všechno, nebo
to co jí nechutná. Pokud jste aru koupila od chovatele, který ho krmil pouze zrním a na ovoce
zvyklý nebyl od mala, bude problém ho na ovoce naučit, chce to trpělivost. Každý papoušek
ovoce jí jinak. Ara ovoce uzobne, ale v zobáku jej převaluje a spíše jako by olizuje a chce šťávu.
Zkuste papouška podržet a uloupnout plátek pomeranče, ale tak, aby tekla šťáva, on si to
olízne. Nebo zkuste banán, nebo taky hrozno, ale to mu také musíte rozpůlit. Prostě něco měkčího z ovoce. Musíte zjistit, které ovoce mu chutná. On už si nějaké vybere. Zkuste si aru posadit na ruku
a před ní jíst to, co mu chcete dát. Ary jsou chytré, tak jako všichni papoušci, uvidí, že to jíte vy
a že to asi bude dobré, tak to zkusí taky a pokud mu to zachutná, máte vyhráno.
venavi
napsal(a):
Dobrý den, zkuste kupovat krmivo pro velké papoušky De luxe od firmy Avicentra .
V tomto krmivu je vše co ara potřebuje tzn. i sušené ovoce. Nedávejte aře misku plnou a hlavně
do ní nepřidávejte pořád navíc to, co má ráda. Zvykla by si a buď by vyhazovala všechno, nebo
to co jí nechutná. Pokud jste aru koupila od chovatele, který ho krmil pouze zrním a na ovoce
zvyklý nebyl od mala, bude problém ho na ovoce naučit, chce to trpělivost. Každý papoušek
ovoce jí jinak. Ara ovoce uzobne, ale v zobáku jej převaluje a spíše jako by olizuje a chce šťávu.
Zkuste papouška podržet a uloupnout plátek pomeranče, ale tak, aby tekla šťáva, on si to
olízne. Nebo zkuste banán, nebo taky hrozno, ale to mu také musíte rozpůlit. Prostě něco měkčího z ovoce. Musíte zjistit, které ovoce mu chutná. On už si nějaké vybere. Zkuste si aru posadit na ruku
a před ní jíst to, co mu chcete dát. Ary jsou chytré, tak jako všichni papoušci, uvidí, že to jíte vy
a že to asi bude dobré, tak to zkusí taky a pokud mu to zachutná, máte vyhráno.
dobrý den, obávám se, že sušené ovoce je jen komerční tah, stačí podávat "nesušené", čerstvé-a to nejen arám. jinak těh dobrých značek krmných směsí je daleko více než jen vámi zmiňovaná
pěkný den
cone
paní píše, že čerstvé ovoce její ara nechce, takže nějakou náhražku ovoce jako je sušené, taky není
špatné. Odchovávám ary na této značce a jsou spokojení. Samozřejmě se paní držet mého receptu
nemusí. Chtěla radu a zkušenost, tak jsem paní napsala tu moji. Vy jste jí moc neporadil/la
Pěkný večer
Zdravím, chovám ary asi 15 let a dovolím si můj způsob krmení.
Krmím kupovanými směsmi- značky střídám. Zásadně dám do misky krmení až je to předchozí všechno sežráno (když nesežrané vyhazujete, plýtváte a když přisypáváte, může to začít plesnivět).
Klidně i za dva tři dny.
Veškerou zeleninu, ovoce, traviny.. hážu vcelku, nebo na proužky nakrájené nahoru na pletivo ve výletu a veškeří papoušci se do toho ihned pustí tedy i ary.
Chce to jen vyzkoušet a třeba dát i dietku od zrní, a hned to půjde.
Dieta je lepší, než aby Vám ara ztučněla a sama si vybírala jen to co chce.Äť se daří.. J.
To, že jsem napsala, že si papoušek vybere, to jsem napsala špatně. Já jsem chtěla paní jen poradit
jak naučit aru na ovoce, a zeleninu, když ho nechce. Zkoušet mu dávat pouze jen ovoce
a zeleninu, bez zrní, nebo zrní dávat jen hodně málo. To ho naučí. Jak píše pan slavik , jedna dietka
a jíst bude všechno. Ale i tak papouška neodnaučíte, aby si vybíral, co mu chutná. Můžete mu
to dobré dopřát, ale s mírou.
Svěřeného Aru ,který byl u mne z důvodu totálního škubání jsem dlouho pozoroval /mne ale nevidě/,a měl předloženo asi 20 misek krmení...Zjistil jsem,že z celé skupiny ořechů konzumuje pouze kešu-nic jiného!Za týden neustálého sledování jsem docíl
u něj konzumacil konzumaci švestek-pouze přezrálých!Jeho škubání poté přestalo...Mnoho chovatelů se řídí bohužel radami svých kamarádů,ale bohužel každý z těch držitelů těchto cenných kusů má papouška trochu jiné mentality...Není jiné cesty než neustále sledovat naše svěřence a poskytnout jim citlivě jejich nároky...V době hodně minulé kdy byly možné různé "přehmaty" bez kontrol jsem dostal výměnou za alexandry velké hady z jisté zoo...Údajně se jednalo o užovky červenobřiché...Po otevření klece jsem z hrůzou zjistil,že se jedná o křovináŕe němé,v té době bez séra bez šance na záchranu života!Někdo si spletl na letišti box a registroval jej na jinou adresu.Bordel byl tenkrát ve všem...Tito hadi byli odchyceni v přírodě,nebyli socializováni...Chytal jsem v Brdech naše zmije ,tak jsem znal reakce rizikových hadů...Nikdo nesměl tušit,že já chovám vysoce rizikové tvory,proto jsem umístil do přední stěny korálovky-za nimi byl 3-komorový box,který zajišťoval naprostou bezpečnost pro obsluhu...Had má obrovskou intuici v rozpoznání nebezpečí a vnímá jakýkoliv otřes již na vzdálenost desítek metrů-ale jen když má správnou tělesnou teplotu!Pozdéji jsem tyto krásné hady přenechal inteligentnímu příteli,který si byl dobře vědom,co ode mne má.Jen jsem chtěl poznamenat,že u živých tvorů nemáme mnoho šancí na úspěch bez jejich pochopení...To ale není bohužel každému dáno....Řimák