Rýžovník šedý - stříbrný pár.

Prodám Rýžovníka šedého - Mladý stříbrný nepříbuzný, kroužkovaný, harmonizu...
5 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Mám pár rýžovníků koupenych před vice jak měsícem (samec 2018, samice 2019) v bednové kleci 100x30x50(v) cm. Před týdnem jsem jim dala budku (zvenku, tedy zevnitř klece je jen otvor a male bidlo u otvoru). Ptaci se jí bojí, zvláště samec. Nesedaji ani na bidlo u otvoru, ani na normální bidlo na straně klece u budky. Když se prolétávaji, skáčou na zem nebo na mříže klece. Samec zpívá, nosí v zobaku seno... Ale na druhé straně klece. Zkouším jim k budce dávat klasy prosa. Poradi někdo? Děkuji. V.
Rýžovníci jsou obezřetní a velmi vnímavý ptáci.Pokud se bojí /opravdu se bojí,nebo jim budka nevyhovuje?/,budku jim umístěte dovnitř ,na tu stranu,kterou si ptáci vybrali...Můžete to udělat jako já,že jsem budku zakryl "předstěnou",kde jsem ponechal jen vletový otvor.Teď to nejdůležitější:umístěte poblíž budky více bidel,min. 3 tak,aby bylo každé z nich v jiné výšce a vzdálenosti.Ptáci budou prohlížet otvor s pozice,která jim vyhovuje.Bidla mohou být jen na podstavci -krátká.Velcí papoušci musí mít v chovném prostoru více budek,aby si mohli sami vybrat tu,která jim vyhovuje -namísto jedné,kterou jim "chovatel" vnucuje...Pozor na průvan,ptáci jej vnímají jinak než lidé,mohou být příčinou pelichání a to je konec chovné sezóny...Nepodceňujte prosím ani zbarvení budky ,má být nejméně nápadné...Choval jsem tyto ptáky 10let /všechny druhy/,a jsem rád,že jsem se tak rozhodl,jsou to velmi vděční chovanci-díky rýžovníci!!!Dnes chovám jen velmi cenné kusy astrildů,které vyžadují specifický přístup a také vědomosti...Řimák
Uživatel s deaktivovaným účtem
Moc děkuji. Vyzkouším. Š.