Kanár – vejce, stále sedí a nic

Kanár
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2020 18:18
Yana V.

XXX.XXX.28.105

Dobrý den,

potřebuji poradit. Má samice poprvé sedí na vejcích. 1.snesla 28.června a má 4 vejce. Stále sedí a nic. Je možný, že se ještě mláďata vylíhnou? Jak mám teď postupovat? 🙏

Děkuji za rady.

26.7.2020 19:11
Archie213

XXX.XXX.207.62

A jsou vajíčka oplodněné?

26.7.2020 19:43
Yana V.

XXX.XXX.28.105

To vůbec netuším. Nemám s tim žádné zkušenosti. I pro mě je to něco nového.. Jak to poznám?

alfonzo

26.7.2020 20:48
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Yana V.
Dobrý den,vajíčka vyhoďte.I kdyby nasedla až na poslední vajíčko,tak je to dnes tuším asi pětadvacátý den.Kanáři se líhnou 13-15 dnů sezení.Pokud nepřepeřují,nasednou opět během několika dnů.třeba se to příště povede,chce to trpělivost a co nejméně je při hnízdění rušit.

26.7.2020 22:59
Yana V.

XXX.XXX.28.105

Dobře. Děkuji za reakci. Já to nechávala na přírodě a doufala, že třeba samička přestane sedět.. To by mě teda docela zajímalo, jak dlouho by to takhle vydržela.. Ale zkoušet to nebudu, už se taky holka potřebuje protáhnout 😃
Větší klid už mít nemohli. Potřebovala jsem je někam převézt a protože to v tu dobu nebylo možné,tak byli kanarci 3 týdny sami, jen mi je každý den chodil někdo nakrmit a dohlidnout na ně..
Snad to bylo tím prvním vrhem a příště už se dočkám 🙂

5.8.2020 01:26
Birdsong

XXX.XXX.71.4

Samice seděla na neoplodněných vejcích...Její prodloužená doba sezení je normální,ona se přizpůsobí okolnostmi při líhnutí,ona není nastavena na přesnou dobu sezení,tu určuje dobrá oplodněnost-min.13dní...Dobré páření je podmíněno dobře nastaveným bidlem-jeho výška nesmí samce omezit nebo zranit o strop klece...Pozor na průvan,ptáci jej vnímají negativně .Přizpůsobte se požadavkům kanárů a jejich potřebám-ostatní ponechejte na nich samotných... Samce můžete připouštět brzy ráno,je stimulován ranní dobou ...Toto opakujte 3-4 dny po sobě.Vejce neodebírejte,to je již praxe zkušenějšího chovatele,vše se časem naučíte...Kanár je ambiciózní pták,miluje muziku v jakékoliv podobě,pouštějte mu hudbu kdykoliv to bude možné... Hnízdo odeberte z klece -vrátíte jej za 14 dní,se sépií a sisálem na výstelku...Samička nesmí být rušena.Krmení podávejte v běžné dávce,ale po nasezení na hnízdo snižte tuto dávku na minimum,jinak se může stát,že samička přeruší sezení z důvodu ztráty motivace vlivem nutriční hodnoty krmiva...Řimák

5.8.2020 09:57
miladas

XXX.XXX.185.25

Praxe ZKUŠENÉHO a špičkového chovatele - vejce odebírat, místo nich dávat podkladky a při snesení 4. vejce večer vyměnit podkladky za vajíčka.

6.8.2020 13:41
Yana V.

XXX.XXX.140.165

Moc děkuji za reakce, které mě zas posunou o kousek dál a přeji krásný den

6.8.2020 16:54
kubanec

XXX.XXX.103.242

miladas napsal(a):
Praxe ZKUŠENÉHO a špičkového chovatele - vejce odebírat, místo nich dávat podkladky a při snesení 4. vejce večer vyměnit podkladky za vajíčka.

Zdravim jak ty vajíčka ukládáte do proso na bok nebo špičkou nahoru ? Otáčíte s nima ?

6.8.2020 17:06
miladas

XXX.XXX.185.25

Do prosa nebo řepky a špičkou dolů a neotáčím.

alfonzo

6.8.2020 17:31
alfonzo

XXX.XXX.0.243

miladas
Dobrý den,přesně jak píšete,proso,nebo řepka nejlepší na uskladnění plných vajec.Nejlépe někam do chládku,třeba sklep,kde je nízká teplota,pozor na myši,jsou schopny vajíčka odnést a zničit,zažil jsem to kdysi sám ve voliéře s kanáry při krmení míchanicí.Sebral jsem vajíčko,dal do misky s prosem,tu položil na zem a pokračoval v dávání míchanice do dalších voliér,když jsem šel chodbou zpět,miska prázdná.V krmné chodbě jsem měl u stěny narovnány desky na obklady,odklopil jsem je a tam myška hnízdečko a v něm kanáří vajíčko,nepoškozeno,vrátil jsem ho do misky a uložil.Myš chycena do pastičky a byl klid.Od té doby každá uložená vajíčka přiklápím hustým pletivem.Nechtělo se mě tomu věřit,že je vejce celé,ale kuna,nebo tchoř také nanosí do pelechu nepoškozená vajíčka drůbeže.

6.8.2020 18:23
miladas

XXX.XXX.185.25

alfonzo

Tak natočit tu myšku jak krade vajíčko, to by byl hit!!

6.8.2020 19:20
kubanec

XXX.XXX.103.242

Děkuji za odpověď

7.8.2020 10:08
Yana V.

XXX.XXX.25.200

Dobrý den,
samička mi začala zase snášet. Snesla před 4 dny jen jedno vejce, kterého si nevšímá a intenzivně celou dobu přestavuje hnizdo. Vajíčko teda pečlivě nechává navrchu hnízda. Nevím co od toho čekat. Co tohle chování znamená. Přijde mi to jako nějaká mezifáze mezi další větší snůškou.. Pokud by mi někdo mohl napsat názor na toto, byla bych moc ráda. Jinak mám dotaz ohledně hnízda. Dočetla jsem se, že cca týden po líhnutí se začínají ptáčata opeřovat a poskakovat kolem hnízda. To mě mate.. Mam hnízdo kvůli tomu umístit v kleci co nejníže? Jak se dostanou zpět? 🤔 Mají takové to splétané kulaté hnízdo..
A můžu s hnízdem manipulovat i v momentě, kdy už samice intenzivně sedí nebo dokonce jsou ptáčata vylíhlá?
Děkuji

7.8.2020 10:55
lada 4

XXX.XXX.80.165

Tak ja sem choval kanárkové jen pro potěšení a nechával sem celej pár u sebe. Ani vajíčka sem neodebíral nijak sem jim do toho nezasahoval a mladé měli také .

Přidejte reakci

Přidat smajlík