Andulky - odebirate vajicka a pak davate celou snuzku najednou ? A jak skladovat ?

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rosta68

29.7.2020 20:20
Rosta68

XXX.XXX.63.111

Andulky- odebirate vajicka a pak davate celou snuzku najednou ? A jak skladovat ?

29.7.2020 21:09
Pepa123

XXX.XXX.111.27

To je sranda?Asi byste si měl přečíst nějakou literaturu a pak si pořídit nějaké opeřence.Samicka snáší vajička postupně a pak zasedne! Co chcete odebirat. To jsem zvědaví na reakci někoho jiného.
Chovu zdar

29.7.2020 22:02
Mohy

XXX.XXX.246.222

Nic neodebírejte, nechejte vajíčka tak jak jsou :)

30.7.2020 06:57
zosrnia

XXX.XXX.135.19

Rosta68 napsal(a):
Andulky- odebirate vajicka a pak davate celou snuzku najednou ? A jak skladovat ?

Andulka znáša vajíčko každý druhý deň a tak sa aj liahnu mláďatá nakoľko zasadá väčšinu na prvom vajíčku,u andulky sa vajíčka neodoberajú ako sa odoberajú napríklad u kanárika.

30.7.2020 06:58
Querido

XXX.XXX.169.89

Kamarát odoberá kanárikom prvé dve až tri strčí ich do nádoby s prosom keď znesie 4 tak ich vráti a ja mám odskúšané na inom vtáctve pri rodičoch ktorí zle kŕmia ( kŕmia len najväčšie mlada)

30.7.2020 08:14
kubanec

XXX.XXX.238.35

Jen pro zajimavost jak se ty vajíčka do prosa dávají špičkou dolů nebo na bok atd ? Nebo je to jedno

30.7.2020 08:16
eli22

XXX.XXX.58.41

Mne se tedy nikdy nestalo, že by staří nekrmili mláďata různého stáří stejně, a to rozdíl mezi prvním a posledním byl třeba i 15 dní.

30.7.2020 08:37
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Zase někdo vytváří uměle problémy.. Proč dělat něco proti přírodě. Nechte je na pokoji. V přírodě jim rovněž nikdo vejce neodebírá. Je lepší když se líhnou postupně než třeba 6-8 najednou. Andulka se množí snadněji, když se jí do toho nepletete.

30.7.2020 13:22
Valentko

XXX.XXX.227.132

eli22 napsal(a):
Mne se tedy nikdy nestalo, že by staří nekrmili mláďata různého stáří stejně, a to rozdíl mezi prvním a posledním byl třeba i 15 dní.

To je pravda. Aj u mňa v jednom hniezde bolo jedno mláďa o niečo väčšie od druhého a v pohode ich vykŕmili. Reraz sú už skoro rovnaké.

30.7.2020 14:08
Karel1979

XXX.XXX.23.69

Osm mladých v jednom hnízdě a žádný problém

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.7.2020 14:42

zosrnia napsal(a):
Andulka znáša vajíčko každý druhý deň a tak sa aj liahnu mláďatá nakoľko zasadá väčšinu na prvom vajíčku,u andulky sa vajíčka neodoberajú ako sa odoberajú napríklad u kanárika.

Proč se ta vajíčka odebírají?
Zdá se mi, že pro rodiče bude přece horší (tj. energeticky náročnější) krmit stejně stará mláďata.

30.7.2020 14:50
eli22

XXX.XXX.58.41

Querido napsal(a):
Kamarát odoberá kanárikom prvé dve až tri strčí ich do nádoby s prosom keď znesie 4 tak ich vráti a ja mám odskúšané na inom vtáctve pri rodičoch ktorí zle kŕmia ( kŕmia len najväčšie mlada)

A to se jako odeberou bez náhrady? Myslím, bez toho, aniž by se tam dala dočasně náhrada? To se mi nezdá. Kdybych bývala kanárkům odebrala vajíčka, už by asi nezasedli. Nevím, nikdy jsem to nezkoušela. Se mi to nějak nezdá.

30.7.2020 14:53
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč se ta vajíčka odebírají?
Zdá se mi, že pro rodiče bude přece horší (tj. energeticky náročnější) krmit stejně stará mláďata.

Ale oni se neodebirají. Normální chovatelé to nedělají.🤣

30.7.2020 14:57

Můj dotaz směřoval k tomu, že zde výše bylo uvedeno, že - cituji:....sa odoberajú napríklad u kanárika.....

30.7.2020 15:03
eli22

XXX.XXX.58.41

pterodactyll napsal(a):
Ale oni se neodebirají. Normální chovatelé to nedělají.🤣

Já vím, že se normálně neodebírají, ale výše někdo psal, že je odebírá, tak proto se ptám. Nicméně z mladých let strávených na vesnici si nějak tak matně pamatuju, že někdo taky odebíral vajíčka, ale určitě to nebylo okrasné ptactvo, místo toho dal náhradu a pak je vrátil najednou, ale úplně přesně nevím. Možná to bylo u slepic? Je to možné?

30.7.2020 15:33
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

eli22 napsal(a):
Já vím, že se normálně neodebírají, ale výše někdo psal, že je odebírá, tak proto se ptám. Nicméně z mladých let strávených na vesnici si nějak tak matně pamatuju, že někdo taky odebíral vajíčka, ale určitě to nebylo okrasné ptactvo, místo toho dal náhradu a pak je vrátil najednou, ale úplně přesně nevím. Možná to bylo u slepic? Je to možné?

Tak to nevím, také pocházím z vesnice. Pouka se dávala do hnízd,aby slepice nezanášely. Snáší nejraději tam, kde již vejce je. Když kvočna zasedla, dalo se jí 10-12 vajec,najednou, jestli nemyslíte tohle.
Já osobně jsem nebral nikdy vejce ani kanárům a nikdy s nima nebyl problém. Jestliže to někdo dělá, má možná s odchovy problémy.
Zdejší dotaz zněl na Anduly, což vám nemusím vysvětlovat,že to je blbost. Někdy lidé vymýšlí a vymýšlí.

30.7.2020 15:38
eli22

XXX.XXX.58.41

pterodactyll napsal(a):
Tak to nevím, také pocházím z vesnice. Pouka se dávala do hnízd,aby slepice nezanášely. Snáší nejraději tam, kde již vejce je. Když kvočna zasedla, dalo se jí 10-12 vajec,najednou, jestli nemyslíte tohle.
Já osobně jsem nebral nikdy vejce ani kanárům a nikdy s nima nebyl problém. Jestliže to někdo dělá, má možná s odchovy problémy.
Zdejší dotaz zněl na Anduly, což vám nemusím vysvětlovat,že to je blbost. Někdy lidé vymýšlí a vymýšlí.

Nevím, možná je to blbost, možná jsem to s těmi slepicemi nějak pomotala, možná to bylo tak jak říkáte. Každopádně se asi téměř všichni shodneme, že u okrasného ptactva je to nesmysl.

30.7.2020 16:19
milbe

XXX.XXX.237.26

eli22 napsal(a):
Nevím, možná je to blbost, možná jsem to s těmi slepicemi nějak pomotala, možná to bylo tak jak říkáte. Každopádně se asi téměř všichni shodneme, že u okrasného ptactva je to nesmysl.

Dobrý den.
Moje babička to běžně používala u vodní drůbeže.
Co pamatuji staré kanarkare tak běžně odebiraly vajíčka, nahrazovály je podklady a dávali celou snuzku pod kanarici najednou, aby se mláďata vylihla najednou.
Dodnes to v mém okolí někteří chovatele dělají a to i u velkých papoušků (královských ap.)
Dělá se to, aby starší neuslapali malé. Pokud máte 5 více vajíček tak většinou o část přijdete.
Takto se tomu dá částečně zabránit, ale každý si musí najít svoji cestu.

30.7.2020 19:43
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

milbe napsal(a):
Dobrý den.
Moje babička to běžně používala u vodní drůbeže.
Co pamatuji staré kanarkare tak běžně odebiraly vajíčka, nahrazovály je podklady a dávali celou snuzku pod kanarici najednou, aby se mláďata vylihla najednou.
Dodnes to v mém okolí někteří chovatele dělají a to i u velkých papoušků (královských ap.)
Dělá se to, aby starší neuslapali malé. Pokud máte 5 více vajíček tak většinou o část přijdete.
Takto se tomu dá částečně zabránit, ale každý si musí najít svoji cestu.

Ano, pokud to dělají,aby starší neušlapali mladší sourozence u kanárů,nebo u vzácnějších druhů, pak to smysl má. U andulek je to zbytečné, navíc 5 mladých je dost. Já jich andulkám víc nenechávám.

Rosta68

31.7.2020 06:27
Rosta68

XXX.XXX.63.111

dík

Přidejte reakci

Přidat smajlík