andulka Texas žlutolici

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím texasky žlutohlavé možné složit nepribu...
Rosta68
XXX.XXX.63.111
Andulky- odebirate vajicka a pak davate celou snuzku najednou ? A jak skladovat ?
Mne se tedy nikdy nestalo, že by staří nekrmili mláďata různého stáří stejně, a to rozdíl mezi prvním a posledním byl třeba i 15 dní.
eli22
napsal(a):
Mne se tedy nikdy nestalo, že by staří nekrmili mláďata různého stáří stejně, a to rozdíl mezi prvním a posledním byl třeba i 15 dní.
To je pravda. Aj u mňa v jednom hniezde bolo jedno mláďa o niečo väčšie od druhého a v pohode ich vykŕmili. Reraz sú už skoro rovnaké.
Uživatel s deaktivovaným účtem
zosrnia
napsal(a):
Andulka znáša vajíčko každý druhý deň a tak sa aj liahnu mláďatá nakoľko zasadá väčšinu na prvom vajíčku,u andulky sa vajíčka neodoberajú ako sa odoberajú napríklad u kanárika.
Proč se ta vajíčka odebírají?
Zdá se mi, že pro rodiče bude přece horší (tj. energeticky náročnější) krmit stejně stará mláďata.
Querido
napsal(a):
Kamarát odoberá kanárikom prvé dve až tri strčí ich do nádoby s prosom keď znesie 4 tak ich vráti a ja mám odskúšané na inom vtáctve pri rodičoch ktorí zle kŕmia ( kŕmia len najväčšie mlada)
A to se jako odeberou bez náhrady? Myslím, bez toho, aniž by se tam dala dočasně náhrada? To se mi nezdá. Kdybych bývala kanárkům odebrala vajíčka, už by asi nezasedli. Nevím, nikdy jsem to nezkoušela. Se mi to nějak nezdá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Můj dotaz směřoval k tomu, že zde výše bylo uvedeno, že - cituji:....sa odoberajú napríklad u kanárika.....
pterodactyll
napsal(a):
Ale oni se neodebirají. Normální chovatelé to nedělají.🤣
Já vím, že se normálně neodebírají, ale výše někdo psal, že je odebírá, tak proto se ptám. Nicméně z mladých let strávených na vesnici si nějak tak matně pamatuju, že někdo taky odebíral vajíčka, ale určitě to nebylo okrasné ptactvo, místo toho dal náhradu a pak je vrátil najednou, ale úplně přesně nevím. Možná to bylo u slepic? Je to možné?
eli22
napsal(a):
Já vím, že se normálně neodebírají, ale výše někdo psal, že je odebírá, tak proto se ptám. Nicméně z mladých let strávených na vesnici si nějak tak matně pamatuju, že někdo taky odebíral vajíčka, ale určitě to nebylo okrasné ptactvo, místo toho dal náhradu a pak je vrátil najednou, ale úplně přesně nevím. Možná to bylo u slepic? Je to možné?
Tak to nevím, také pocházím z vesnice. Pouka se dávala do hnízd,aby slepice nezanášely. Snáší nejraději tam, kde již vejce je. Když kvočna zasedla, dalo se jí 10-12 vajec,najednou, jestli nemyslíte tohle.
Já osobně jsem nebral nikdy vejce ani kanárům a nikdy s nima nebyl problém. Jestliže to někdo dělá, má možná s odchovy problémy.
Zdejší dotaz zněl na Anduly, což vám nemusím vysvětlovat,že to je blbost. Někdy lidé vymýšlí a vymýšlí.
pterodactyll
napsal(a):
Tak to nevím, také pocházím z vesnice. Pouka se dávala do hnízd,aby slepice nezanášely. Snáší nejraději tam, kde již vejce je. Když kvočna zasedla, dalo se jí 10-12 vajec,najednou, jestli nemyslíte tohle.
Já osobně jsem nebral nikdy vejce ani kanárům a nikdy s nima nebyl problém. Jestliže to někdo dělá, má možná s odchovy problémy.
Zdejší dotaz zněl na Anduly, což vám nemusím vysvětlovat,že to je blbost. Někdy lidé vymýšlí a vymýšlí.
Nevím, možná je to blbost, možná jsem to s těmi slepicemi nějak pomotala, možná to bylo tak jak říkáte. Každopádně se asi téměř všichni shodneme, že u okrasného ptactva je to nesmysl.
eli22
napsal(a):
Nevím, možná je to blbost, možná jsem to s těmi slepicemi nějak pomotala, možná to bylo tak jak říkáte. Každopádně se asi téměř všichni shodneme, že u okrasného ptactva je to nesmysl.
Dobrý den.
Moje babička to běžně používala u vodní drůbeže.
Co pamatuji staré kanarkare tak běžně odebiraly vajíčka, nahrazovály je podklady a dávali celou snuzku pod kanarici najednou, aby se mláďata vylihla najednou.
Dodnes to v mém okolí někteří chovatele dělají a to i u velkých papoušků (královských ap.)
Dělá se to, aby starší neuslapali malé. Pokud máte 5 více vajíček tak většinou o část přijdete.
Takto se tomu dá částečně zabránit, ale každý si musí najít svoji cestu.
milbe
napsal(a):
Dobrý den.
Moje babička to běžně používala u vodní drůbeže.
Co pamatuji staré kanarkare tak běžně odebiraly vajíčka, nahrazovály je podklady a dávali celou snuzku pod kanarici najednou, aby se mláďata vylihla najednou.
Dodnes to v mém okolí někteří chovatele dělají a to i u velkých papoušků (královských ap.)
Dělá se to, aby starší neuslapali malé. Pokud máte 5 více vajíček tak většinou o část přijdete.
Takto se tomu dá částečně zabránit, ale každý si musí najít svoji cestu.
Ano, pokud to dělají,aby starší neušlapali mladší sourozence u kanárů,nebo u vzácnějších druhů, pak to smysl má. U andulek je to zbytečné, navíc 5 mladých je dost. Já jich andulkám víc nenechávám.
Rosta68
XXX.XXX.63.111
dík