Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2020 18:57

Zdravím, plánujeme pořídit amazoňana modročelého. Papouška chceme jako mazlíčka do rodiny. Zajímá mě, zda papoušek z voliéry zkrotne. Samozřejmě vím, že to nebude hned. Ale jde mi o to, aby nebyl plachý. Aby se naučil mluvit, brát pamlsky z ruky/úst, eventuálně na kšíry. Plánovali jsme dokrmené mládě, které bohužel nemůžeme v okolí sehnat. Proto jsme se rozhodli koupit mládě z budky, až bude samostatné. Má otázka je spíše směřována na chovatele. Má otázka tedy zní: Bude voliérový papoušek alespoň podobně krotký jako ručně dokrmený, pokud si ho přivezeme hned po osamostatnění? Samozřejmě se mu budeme věnovat, bude to člen naší rodiny.

1.8.2020 19:08

Počítáte s tím, že se mu můžete také "samozřejmě" jako členovi rodiny věnovat 50 let?
To si dokáže představit málokdo.

Ale na to jste se neptala, jasně.

1.8.2020 19:11
kubanec

XXX.XXX.103.242

Se vám může umlatit v kleci až na něj budete všichni zírat kuote si dokrmeny mlađe i s nim můžou bejt problémy neni dokrmeny jako dokrmeny

1.8.2020 19:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Počítáte s tím, že se mu můžete také "samozřejmě" jako členovi rodiny věnovat 50 let?
To si dokáže představit málokdo.

Ale na to jste se neptala, jasně.

Kdybych s tím nepočítala, tak pořízení ani nezvažuji. Děkuji za vaši zbytečnou reakci

1.8.2020 19:28

Asi bych měla doplnit, že papouška nechci jen na pár let a nechci ho do paneláku. Počítám s tím,že tu s námi bude i 70 let. Se zvířaty zkušenosti máme, vlastníme statek.

1.8.2020 19:30

Není vůbec zač, jsem ráda, že jste alespoň opustila sovy a výry, a snad i aru severu (viz vaše jarní nápady a založená vlákna).
https://www.ifauna.cz/ruzne/diskuse/detail/3644176/chov-sovy-palene+
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3662123/ara-severa

A jak se má ten mníšek, pro kterého jste se nakonec na jaře rozhodla?
Dejte fotku.

1.8.2020 19:33
kareta

XXX.XXX.84.6

Zdravím, plánujeme pořídit amazoňana modročelého. Papouška chceme jako mazlíčka do rodiny. Zajímá mě, zda papoušek z voliéry zkrotne. Samozřejmě vím, že to nebude hned. Ale jde mi o to, aby nebyl plachý. Aby se naučil mluvit, brát pamlsky z ruky/úst, eventuálně na kšíry. Plánovali jsme dokrmené mládě, které bohužel nemůžeme v okolí sehnat. Proto jsme se rozhodli koupit mládě z budky, až bude samostatné. Má otázka je spíše směřována na chovatele. Má otázka tedy zní: Bude voliérový papoušek alespoň podobně krotký jako ručně dokrmený, pokud si ho přivezeme hned po osamostatnění? Samozřejmě se mu budeme věnovat, bude to člen naší rodiny.

Tady v inzerátech jich máte dost. Odchované pod rodiči, i ručně dokrmené. Píšete , že ve vašem okolí nemůžete sehnat. Snad , když dáte za amazon. modročelého od 8 do 11000kč , tak tu částku co dáte za benzin, tak už vás nezrujnuje. Nebo snad jo ?

1.8.2020 19:41

Není vůbec zač, jsem ráda, že jste alespoň opustila sovy a výry, a snad i aru severu (viz vaše jarní nápady a založená vlákna).
https://www.ifauna.cz/ruzne/diskuse/detail/3644176/chov-sovy-palene+
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3662123/ara-severa

A jak se má ten mníšek, pro kterého jste se nakonec na jaře rozhodla?
Dejte fotku.

Netušila jsem, že shánění informací je trestné. Každopádně se tu nebudu dohadovat s někým, kdo nemá ani vyplněný profil. Přeji hezký den

1.8.2020 19:44

kareta napsal(a):
Tady v inzerátech jich máte dost. Odchované pod rodiči, i ručně dokrmené. Píšete , že ve vašem okolí nemůžete sehnat. Snad , když dáte za amazon. modročelého od 8 do 11000kč , tak tu částku co dáte za benzin, tak už vás nezrujnuje. Nebo snad jo ?

Nejde o peníze, jde o dopravu. Doprava by byla trochu komplikovaná, jelikož jsem momentálně bez auta. Proto jsem položila výše uvedenou otázku.

1.8.2020 20:04
pavon

XXX.XXX.148.89

Já osobně amazoňany nedokrmuji.Jakmile otevřou oči a jsou ochmýřeni ,tak je každý den vyberu z hnízda,prohlédnu jak jsou nakrmeni od rodičů,jestli jsou v pořádku,trvá to asi 5 minut denně a ptáci od rodičů po výletu z budky jsou krotcí jdou na ruku a v pohodě je můžete použít i do chovu,dlouholetá zkušenost.

1.8.2020 20:53
kubanec

XXX.XXX.103.242

pavon napsal(a):
Já osobně amazoňany nedokrmuji.Jakmile otevřou oči a jsou ochmýřeni ,tak je každý den vyberu z hnízda,prohlédnu jak jsou nakrmeni od rodičů,jestli jsou v pořádku,trvá to asi 5 minut denně a ptáci od rodičů po výletu z budky jsou krotcí jdou na ruku a v pohodě je můžete použít i do chovu,dlouholetá zkušenost.

Zdravim to máte zálety které uzavřete když kontrolujete budky a ptáci jsou venku ...

1.8.2020 22:15
petajz

XXX.XXX.144.34

kubanec napsal(a):
Zdravim to máte zálety které uzavřete když kontrolujete budky a ptáci jsou venku ...

A jak reagují rodiče?Amazoňani jsou velcí stresaři v době odchovu a jsou schopní mladé při kontrole zabít i když jsou normálně krotcí.Nedovedu si představit každodenní kontrolu.

2.8.2020 06:19
kubanec

XXX.XXX.103.242

A krmite kde? V zaletech a nebo když maj mladý tak ve vyletech aby samice šla častěji ven ze zaletu ?

2.8.2020 10:39

Dobrý den. Odchovávám modročelé osm let. Mladé odebírám od 30 dne asi na hodinu po celou dobu až do osamostatnění.Jakmile začnou létat cvičím je v samostatné volieře. Při prodeji jsou naprosto krotcí a přitom jsou odchování pod rodiči.Nemají ztrátu identiti a jsou vhodní do chovu i jako mazlíčci.

2.8.2020 12:01
kubanec

XXX.XXX.103.239

No a stáří mají přístup do prázdné budky nebo je vidí vedle voliery .Že to dobře snáší že nepřestanou krmit atd

2.8.2020 14:58

Rodiče zavolám do venkovní voliéry a zavřu vstup dovnitř. Takže nevidí že je berem nebo vracíme do budky. Pokud se jedná o dobu kdy jsou mimo budku vždy se mi podaří je odebrat buď z vnitřní nebo venkovní části aniž by to rodiče viděli. Nikdy se nestalo, že by je po návratu napadali.

2.8.2020 17:56
pavon

XXX.XXX.148.89

kubanec napsal(a):

Samozřejmě že staří musí být zavřeni ve výletu,s otevřeným výletovým oknem jsem to zkusil jen jednou a naposledy,samice mě doslova vyhnala z voliéry a ještě jsem dostal jako bonus pořádnou ránu do hlavy když na mě naletěla.Krmení v době hnízdění je taky dost problematické,mimo dobu hnízdění je samice v pohodě.

2.8.2020 18:19
kubanec

XXX.XXX.103.242

Diky oběma za odpověď mam taky amazonany ochoceny a nechoceny bohužel nemam zalety a do voliery na kontrolu vstupují s prilbou od motorky na hlavě jinak to nejde

Přidejte reakci

Přidat smajlík